Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

[P] Soluția de la Sodexo pentru starea de bine a angajaților: pachetele inovatoare dedicate sănătății și nutriției, Gusto Pass Plus de Sănătate și Gusto Pass Plus de Echilibru

Publicat

in

Sodexo este deja lider mondial în soluții pentru calitatea vieții, pe care le pune la dispoziție angajatorilor. Aceștia pot descoperi oferte personalizate, menite să crească productivitatea și retenția la locul de muncă. Conform unui studiu desfășurat de APET (Asociaţia Profesională a Emitenţilor de Tichete) 9 din 10 companii consideră că tichetele le oferă angajaților o motivație în plus, iar un pachet salarial care oferă aceste beneficii este mult mai atractiv. Sodexo pune în prim plan nevoile angajaților, când securitatea și sănătatea revin pe primul loc în ierarhia de nevoi umane.

Starea de bine a angajaţilor tăi contează Foto: Sodexo

Gusto Pass Plus de Sănătate și Gusto Pass Plus de Echilibru răspund acestor nevoi și oferă angajatorilor șansa de a oferi o schimbare pozitivă în viețile de zi cu zi ale angajaților, dar și o stabilitate necesară. Pe termen lung, beneficiile extrasalariale pot duce la performanță ridicată, reziliență, satisfacție, dar și la mai puține concedii medicale, fiecare dintre cele două pachete bazându-se pe sănătate preventivă.

Starea de bine a angajaţilor tăi contează

Calitatea muncii, productivitatea și proactivitatea sustenabilă a angajaților sunt în strânsă legătură cu sănătatea și starea de bine. Așa ne arată și studiul Wellbeing at work, care punctează pe necesitatea unui echilibru între aceste aspecte, și nu pe o separare potențial distructivă. Noile spații de muncă, adaptate pandemiei, evidențiază nevoi de siguranță cu accent pe sănătate fizică și mentală.

Manuel Fernandez Amezaga, Country CEO Sodexo România&Bulgaria, împreună cu echipa sa, au dezvoltat aceste produse pentru a îmbunătăți calitatea vieții. „Am construit aceste oferte personalizate (…) în urma unor studii și cercetări de piață, astfel încât să răspundem nevoilor reale ale angajaților din România, dar şi ale angajatorilor, urmând tendințele globale de preocupare tot mai accentuată pentru starea de bine a oamenilor. Acestea vin să susțină misiunea noastră de a îmbunătăți calitatea vieții angajaților din România și ne dorim să aibă un impact pozitiv semnificativ în stilul de viață al angajaților și al familiilor acestora,” declară Manuel.

Așadar, pe lângă cardul de masă, angajatorii pot opta pentru unul dintre cele două noi pachete introduse de Sodexo. Gusto Pass Plus de Sănătate oferă 20 de specializări medicale disponibile 24/7, inclusiv stomatologie, medicină generală și ginecologie, prin platforme dedicate de telemedicină, oferite de medici specialiști din partea Telios Care. Studiul realizat de Comisia Europeană în 2018, „Market study on telemedicine”, dezvăluie că peste 70% din vizitele medicale pot fi înlocuite cu servicii de telemedicină, iar beneficiarii cardului Gusto Pass Plus de Sănătate pot accesa aceste servicii medicale de oriunde, inclusiv consultații, trimiteri și rețete. Serviciile sunt disponibile atât pentru angajați, cât și pentru rudele de gradul I ale acestora.

Gustul Pass Plus de Echilibru completează serviciile de telemedicină, oferind consultații de nutriție și acces la extra consiliere psihologică pe trei specializări. Pachetul oferă angajaților starea de bine pentru a-i ajuta să își îndeplinească obiectivele profesionale și personale, încurajează un stil de viață sănătos și asigură calitatea vieții angajaților. „Gusto Pass Plus de Sănătate și Gusto Pass Plus de Echilibru sunt mai mult decât un card de masă, ele aduc programe personalizate de diete, de menținere a sănătății și de well-being, în scopul educării angajatorilor și angajaților pentru o viață mai sănătoasă”, a spus Daniela Coman, Product Manager, Sodexo Romania.

Cele două produse noi sunt deja disponibile în oferta Sodexo și pot fi acordate numai împreună cu cardul de masă Gusto Pass, atât clienților existenți, cât și celor noi. Întreaga gamă de produse Sodexo poate fi consultată aici.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Qatar s-a angajat să contribuie la securitatea energetică a Europei: Livrări suplimentare de GNL pentru Germania

Publicat

in

De

Qatar continuă să discute cu cumpărătorii germani despre livrări suplimentare de GNL; ES ministrul de stat pentru afaceri energetice Saad Sherida al-Kaabi a declarat și a remarcat că „multe țări europene și asiatice doresc acum gaze naturale pe care nu avem suficienți negociatori pentru a face față”.

Germania este pregătită să primească noi fluxuri de gaz natural lichefiat (GNL) din Qatar începând cu 2026, după ce QatarEnergy și ConocoPhillips au semnat marți două acorduri de vânzare și cumpărare pentru exportul acestuia, care acoperă o perioadă de cel puțin 15 ani.

O filială a ConocoPhillips va achiziționa cantitățile convenite, care vor fi livrate la terminalul de recepție german de la Brunsbuttel, în nordul țării, aflat în prezent în curs de dezvoltare.

„Discutăm și alte posibile acorduri pentru Germania și cu multe țări asiatice și europene. Negociem cu companii germane pentru a crește și mai mult volumele trimise”, a declarat al-Kaabi ca răspuns la o întrebare adresată marți de Gulf Times.

„Ne-am angajat să contribuim la securitatea energetică a Germaniei și a Europei în general”, a mai spus al-Kaabi. Lance a salutat acordul ca fiind „o contribuție vitală la securitatea energetică mondială”.

„QatarEnergy și ConocoPhillips sunt încântați de oportunitatea de a aproviziona în mod responsabil și sigur piețele mondiale cu GNL din proiectele de extindere din Qatar”.

„Aceste acorduri vor oferi o soluție atractivă de preluare a GNL pentru noile noastre societăți mixte cu QatarEnergy și vor poziționa societățile mixte ca surse fiabile de aprovizionare cu GNL în Europa”, a adăugat Lance.

Potrivit Bloomberg, cele cinci instalații de import (GNL) închiriate de guvernul german vor costa în total 6,5 miliarde de euro în următorii 10-15 ani. De asemenea, este planificat și un terminal închiriat în mod privat. Odată ce vor fi operaționale, acestea vor putea acoperi aproximativ o treime din cererea actuală de gaze a Germaniei, potrivit unei estimări guvernamentale.

Săptămâna trecută, QatarEnergy a încheiat un acord de vânzare și cumpărare (SPA) pe 27 de ani cu China Petroleum & Chemical Corporation (Sinopec) pentru furnizarea a 4 milioane de tone pe an (MTPY) de GNL către China.

În conformitate cu termenii SPA, volumele de GNL contractate vor fi furnizate din proiectul de extindere a câmpului de GNL North Field East (NFE) al QatarEnergy și vor fi livrate la terminalele de recepție ale Sinopec din China.

La începutul acestui an, QatarEnergy a semnat cinci contracte pentru North Field East (NFE), primul și cel mai mare din planul de extindere în două etape a North Field, care include șase trenuri de GNL care vor crește capacitatea de lichefiere a Qatarului la 126 de milioane de tone pe an până în 2027, de la 77 de milioane în prezent, în două etape.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rusia continuă valul de atacuri în Ucraina. Milioane de oameni fără electricitate și căldură la sosirea iernii

Publicat

in

De

Rusia a lansat un nou tir de rachete asupra unor ținte din Ucraina, pentru a opta oară în opt săptămâni, scrie BBC.

Au fost raportate perturbări semnificative ale rețelei electrice, mai ales în est. În sud, Odesa a rămas fără energie electrică. Ucraina spune că patru persoane au fost ucise.

Dar loviturile par să fi provocat mai puține pagube decât în ocaziile anterioare. Ucraina spune că a doborât 60 din cele 70 de rachete lansate de Rusia. Moscova spune că a lovit toate cele 17 ținte vizate.

În discursul său video de luni târziu, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat că loviturile au afectat, de asemenea, alimentarea cu energie electrică în Moldova.

„Acest lucru dovedește încă o dată că abilitatea Rusiei de a efectua astfel de atacuri teroriste masive reprezintă o amenințare nu doar pentru Ucraina, ci și pentru întreaga noastră regiune”.

Atacurile rusești anterioare au lovit rețeaua energetică a Ucrainei, lăsând milioane de oameni fără electricitate și căldură la sosirea iernii.

De câteva zile circulă avertismente potrivit cărora Rusia ar plănui un nou val de atacuri. În cele din urmă, acestea au început la doar câteva ore după o serie de explozii la două baze aeriene din interiorul Rusiei, pe care Moscova le-a pus pe seama dronelor ucrainene interceptate de apărarea aeriană rusă.

Trei militari au fost uciși și două avioane au fost avariate în explozii, a declarat Ministerul rus al Apărării. Ucraina nu a comentat încă.

Pentru inginerii electricieni ucraineni aflați la grea încercare, atacurile cu rachete de luni vor însemna probabil o nouă rundă de reparații de urgență, adesea la instalații lovite în mod repetat în ultimele săptămâni.

Înainte de loviturile de luni, oficialii de la Kiev vorbeau despre trecerea de la pene de curent de urgență, extrem de perturbatoare, care durează adesea mai multe ore, la întreruperi programate mai ușor de gestionat, care să ofere civililor o predictibilitate.

Este posibil ca aceste planuri să fie acum suspendate, dar se pare că pagubele de luni ar putea fi mai puțin extinse decât în cazul atacurilor anterioare.

O altă trăsătură a ultimelor lovituri rusești este absența aparentă a dronelor „kamikaze” de fabricație iraniană.

Oficialii ucraineni au declarat recent că Rusia și-a epuizat rezervele de vehicule fără pilot. Un alt oficial militar ucrainean a declarat că vremea rece a împiedicat Rusia să le folosească.

Oricum ar fi, acestea nu par să fi fost folosite de la jumătatea lunii noiembrie.

Rusia a început atacurile coordonate pe scară largă asupra rețelei electrice din Ucraina la 10 octombrie. De atunci, aproximativ jumătate din infrastructura energetică a țării a fost avariată, lăsând milioane de ucraineni fără curent electric chiar în momentul în care temperaturile de iarnă au scăzut sub zero grade.

Unii lideri occidentali au calificat această strategie drept o crimă de război, din cauza pagubelor uriașe provocate infrastructurii civile. Experții au declarat pentru BBC că tactica Rusiei de a lovi infrastructura energetică este cel mai probabil concepută pentru a demoraliza și teroriza populația, mai degrabă decât pentru a obține vreun avantaj militar concret. Aceasta ar fi o încălcare a dreptului internațional, așa cum este prevăzut în Convențiile de la Geneva.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend