Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

[P] De 6 decembrie Fortech îi dăruiește Clujului 7 defibrilatoare automate

Publicat

in

​La 16 ani de la înființare, Fortech îi dăruiește comunității clujene 7 defibrilatoare automate, care urmează să fie achiziționate și amplasate în locurile publice. Inițiativa face parte dintr-un parteneriat încheiat cu SMURD Cluj. 20% din suma necesară achiziționării defibrilatoarelor a fost donată de angajații și colaboratorii Fortech, într-o campanie internă de strângere de fonduri.

Din 6 decembrie, Clujul va dispune de 7 defibrilatoare automate, dăruite de Fortech, una din companiile de IT de top din Transilvania, cu peste 750 de angajați și colaboratori. Acestea urmează să fie achiziționate și amplasate în locurile publice pe parcursul anului viitor, pentru a veni în ajutorul celor care suferă un episod cardio-respirator. Inițiativa este posibilă prin colaborarea cu SMURD Cluj, cu care Fortech se află într-o structură de parteneriat de 3 ani de zile și reprezintă primul proiect de acest fel desfășurat de o companie privată.

Darul pentru oraș este unul colectiv, al companiei și angajaților acesteia, cu ocazia aniversării a 16 ani de activitate. Timp de o lună angajații și colaboratorii Fortech și-au unit forțele și creativitatea într-o campanie internă de strângere de fonduri, derulată sub sloganul “Nothing Breaks Like a Heart. Restart One. / Nimic nu se frânge precum o inimă. Resetează una”. Organizată sub forma unui joc 20/80, campania a încurajat angajații să acumuleze 20% din contravaloarea a 6 defibrilatoare, urmând ca diferența de 80% să fie completată de companie, și astfel împreună să deblocheze darul pentru oraș. Colegii, entuziasmați de campanie, și-au depășit targetul, reușind să colecteze parțial banii pentru un al șaptelea defibrilator automat.

“Comunitatea locală e ecosistemul în care noi ne-am dezvoltat activitatea, și creștem zi de zi. Ne bucurăm să revenim anual cu câte un proiect de implicare în semn de recunoștință pentru tot ce ne oferă ca și platformă de progres. Dincolo de a face o sponsorizare, dorința noastră e de fiecare dată să încurajăm implicarea colectivă. Colegii noștri au răspuns peste așteptări la fiecare invitație de participare și le mulțumesc pentru că suntem o echipă solidă indiferent de sfera de intervenție, proiecte din comunitățile noastre locale sau proiecte pentru clienți internaționali. În cauza acestui an, ne sunt alături paramedicii de la SMURD Cluj. Prețuim parteneriatul cu ei și le mulțumim.” – Călin Văduva, CEO Fortech

Ideea proiectului e rezultatul colaborării cu paramedii SMURD Cluj, care sunt o fereastră înspre nevoile comunității când vine vorba de serviciile de sănătate. Campania de achiziționare a celor 7 defibrilatoare vine în completarea altor proiecte desfăsurate de companie pe segmentul de sănătate în anii precedenți. În 2018, Fortech a derulat prima acțiune internă colectivă de strângere de fonduri pentru campania Asociației Beard Brothers, în urma căreia cu ajutorul întregii comunități s-au achiziționat ambulanțe pentru SMURD. Din 2017, Fortech este un susținător constant al Taberei Naționale de Medicină de Urgentă, dedicată studenților de la Medicină. Anual peste 30 de studenți din România și Republica Moldova participă la una dintre cele mai neconvenționale tabere, în care sunt implicați în posibilie situații reale de urgență.

La nivel intern, compania organizează de 3 ani cursuri interne de prim ajutor, cu ajutorul paramedicilor de la SMURD. Anual mai mult de un sfert dintre angajații și colaboratorii Fortech din Cluj, Iași, Oradea și Brașov, au fost pregătiți pentru a face față unei situații medicale critice. Sesiunile practice derulate de paramedici i-au învățat cum să ofere prim ajutor, cum să facă masajul cardiac sau cum să utilize un defibrilator automat.

Aduse împreună, aceste acțiuni construiesc o direcție de CSR coerentă în ariile conexe sănătății, pe care compania îşi dorește să o dezvolte în continuare.

Alte proiecte

Fortech susține proiectele educaționale pentru tinerii pasionați de tehnologie. Anul acesta Fortech a contribuit la deschiderea primului laborator de IoT din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, respectiv dotarea unui laborator pentru studenţii informaticieni din Oradea. În mod constant compania organizează cursuri de pre-angajare, care propun o pregătire accelerată, pe o tehnologie.

Pe lângă, colaborările de durată cu universitățile din Cluj-Napoca, Iași, Oradea și Brașov, Fortech se implică în proiectele adresate învățământului pre-universitar. Unul dintre acestea este Academia DPIT, program dezvoltat și implementat de Asociația DPIT, pe care Fortech l-a susținut încă de la prima ediție. Rezultatele din prezent sunt semnificative: 5 ediții și peste 700 de liceenii care au deprins abilități practice în IT. Două echipe mentorate de Fortech au urcat pe podiumul concursului de proiecte “Descoperă-ți pasiunea în IT” 2019, dezvoltând aplicaţii care uşurează procesul birocratic din instituțiile publice, respectiv eficientizează cumpărăturile, prin evitarea statului la cozile de la casele de marcat.

Despre Fortech

Fortech este o companie românească de servicii software, cu sediul în Cluj-Napoca și birouri regionale în Iași, Oradea și Brașov. În 2019, Fortech și-a deschis un birou de consultanță și vânzări în Chicago, pentru a fi mai aproape de nevoile clienților din S.U.A. Cu un număr de peste 750 de angajați și colaboratori, Fortech este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiune, recunoscută recent de EY, Forbes și în mod repetat în topul Deloitte ce clasează companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est. Din 2003, două sute de clienți au ales Fortech ca partenerul lor de dezvoltare software, printre care T-Systems, Swisscom, Symantec, Pfizer și Renault.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un număr de 60.541 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt înscrise în programul IMM Invest (FNGCIMM)

Publicat

in

De

Un număr de 60.541 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt înscrise, în prezent, în programul IMM Invest, iar în prima fază vor fi susţinute peste 750.000 de locuri de muncă, informează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM.

„FNGCIMM anunţă public faptul că s-a ajuns la zi în ceea ce priveşte analiza de eligibilitate a înscrierilor în aplicaţia www.imminvest.ro., un număr de 60.541 întreprinderi mici şi mijlocii sunt înscrise în programul IMM Invest, iar un prim efect benefic este că, în prima fază, vor fi susţinute peste 750.000 de locuri de muncă”, se arată într-un comunicat al FNGCIMM remis miercuri AGERPRES.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

Potrivit sursei citate, în mai puţin de o lună de la lansarea Programului IMM Invest şi de la deschiderea înscrierilor în aplicaţia www.imminvest.ro pentru companiile de tip IMM, programul guvernamental a intrat în cea de-a treia fază de implementare.

„Procesul de analiză este la zi, iar solicitările eligibile sunt transmise într-un ritm accelerat către bănci. În maximum 72 de ore de la înscrierea în aplicaţie, fiecare solicitare a fost fie admisă din punctul de vedere al eligibilităţii, fie s-au cerut clarificări IMM-ului în vederea completării sau corectării documentaţiei necesare în această fază. Partenerii bancari au digitalizat procesele de analiză a acestor solicitări, astfel într-un timp foarte scurt vor reuşi să proceseze un volum foarte mare de cereri de credit”, se arată în comunicat.

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă prin care ambiguitatea criteriului Covid a fost eliminată din programul IMM Invest, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

„În şedinţa de Guvern de astăzi (miercuri, n.r.) am avut două ordonanţe importante, prima ordonanţă a eliminat câteva bariere pe care le-am identificat la programul IMM Invest, după discuţiile atât cu clienţii, cât şi cu sistemul financiar-bancar. Două bariere foarte importante au fost eliminate astăzi: în ceea ce priveşte creditele de investiţii, garanţia de stat se va face doar asupra investiţiei. Deci va fi o garanţie de stat, ipotecă legală, imobiliară sau/şi mobiliară asupra activelor finanţate prin credit. Deci doar pe investiţie. Nu mai există o garanţie extinsă. În cazul liniilor de credit, garanţia se va face doar asupra conturilor deschise de beneficiarii programelor instituţiilor de credit, asupra tuturor conturilor, deci şi aici s-au făcut lucrurile mai simple. O altă barieră eliminată a fost acel criteriu Covid, care a ieşit din această schemă. Este un lucru la care am ţinut de la început. Era o ambiguitate, el nu exista acolo, dar ca să fie lucrurile clare, astăzi am modificat ordonanţa în sensul în care această ambiguitate a fost eliminată”, a afirmat Florin Cîţu.

Practic, firmele care aplică pentru creditele garantate de stat în programul IMM Invest nu vor mai depune declaraţii pe proprie răspundere prin care să ateste că au fost afectate de Covid 19, iar băncile nu vor mai institui ipotecă mobiliară asupra universalităţii bunurilor companiilor beneficiare, precizează Ministerul Finanţelor, printr-un comunicat remis AGERPRES.

„Anunţăm partenerii bancari şi potenţialii beneficiari ai Programului IMM Invest România că FNGCIMM a luat toate măsurile operaţionale care se impun pentru a asigura aplicarea imediată a noilor prevederi legale mai favorabile relaţiei creditor-debitor, solicitările de acordare a creditelor garantate în cadrul Programului depuse până la data intrării în vigoare a modificărilor legislative aprobate în şedinţa de Guvern de astăzi se vor soluţiona prin aplicarea noilor parametrii de analiză, recalibraţi în urma intervenţiilor legislative aprobate în şedinţa de Guvern de astăzi, 27.05.2020”, se precizează în comunicatul FNGCIMM.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

Primele două etape necesare a fi parcurse de către IMM-urile înscrise în program pentru a accesa finanţări garantate de stat constau în analiza eligibilităţii privind încadrarea în categoria IMM, selecţie realizată de FNGCIMM, iar faza a doua este realizată de băncile partenere şi vizează analiza solicitărilor IMM pentru acordarea creditelor pentru capital de lucru şi de investiţii garantate de stat.

Cea de-a treia etapă constă în transmiterea în aplicaţia webplafon a programului IMM Invest a dosarelor de credit aprobate de bănci pentru accesarea garanţiei în nume şi cont stat, precum şi a grantului oferit prin schema de ajutor de stat, care va acoperi costurile cu dobânzile şi comisioanele, aferente creditului pana la 31.12.2020.

În acest moment, în aplicaţia web plafon a FNGCIMM se află un număr de 1441 credite aprobate de bănci în valoare de 1.073.540.960 de lei pentru accesarea garanţiei în nume şi cont stat, precum şi a grantului oferit prin schema de ajutor de stat.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Încă patru teste pozitive cu noul coronavirus au fost descoperite în Premier League în rândul jucătorilor

Publicat

in

De

Încă patru teste pozitive cu noul coronavirus au fost descoperite în Premier League în rândul jucătorilor, a anunţat forul englez.

„1008 de jucători şi personal din cluburi au fost testaţi pentru Covid-19. Dintre aceştia, patru au fost testaţi pozitiv. Ei sunt în izolare pentru şapte zile. Anterior, între 19 şi 22 mai, 996 de jucători şi membri ai stafurilor tehnice au fost testaţi pentru Covid-19, dintre care doi au ieşit pozitiv. Circa 748 de persoane au fost testate în 17 şi 18 mai, şase cazuri fiind pozitive la trei cluburi. Pentru a patra serie de teste, numărul pentru fiecare club va trece de la 50 la 60”, a anunţat Premier League.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

Premier League s-ar putea relua la mijlocul lunii iunie.

Campionatul englez a fost suspendat la 13 martie din cauza pandemiei de coronavirus. În prima ligă mai sunt de jucat 92 de meciuri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend