Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

[P] Apa Bucovina, alături de trei mari federații sportive participante la Jocurile Olimpice. Sete de echilibru pentru sete de performanță

Publicat

in

Sportul românesc are din nou șanse să scrie istorie la Jocurile Olimpice. După performanțele Elisabetei Lipă – declarată cea mai bună canotoare a secolului al XX-lea de către Federația Internațională de Canotaj – sau ale lui Mihai Covaliu – primul campion olimpic la sabie din România -, o nouă serie de sportivi români merg hotărâți la Olimpiada de la Tokyo pentru a continua performanțele predecesorilor lor dar și pe cele personale. Așa cum este cazul cunoscutei scrimere Ana Maria Brânză Popescu, vicecampioană olimpică la individual la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing.

Compania Maspex Romania, prin brandul de apă minerală naturală Bucovina, este alături de sportivii a 3 mari federații în drumul lor spre performanță la Jocurile Olimpice de la Tokyo: sportivii de la Federația Română de Fotbal, de la Federația Română de Scrimă și de la Federația Română de Canotaj.

“Suntem onorați să fim partenerii a trei federații sportive care au reprezentanți la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Performanțele trecute precum și cele actuale ale celor trei sporturi reprezentate au determinat compania noastră să se implice în susținerea sportivilor olimpici. Totodată, avem convingerea că sportivii noștri vor continua să scrie istorie în sportul mondial. Nu în ultimul rând, apreciem implicarea fiecărei federații în parte în susținerea practicării sportului în general, acesta reprezentând și unul dintre principiile promovate de către compania noastră. Dorim loturilor olimpice să fie inspirate de sloganul apei Bucovina ‘sete de echilibru’ pe care să-l transforme în ‘sete de performanță’. Mult succes!” – Grzegorz Grabowski, CEO Maspex Romania.

La JO de la Tokyo, Federația Română de Fotbal va participa cu naționala olimpică formată din jucători sub 23 ani, Federația Română de Scrimă prin sportivii Ana Maria Brânză Popescu și Iulian Teodosiu iar Federația Română de Canotaj prin echipajele: dublu vâsle feminine categorie ușoară, dublu rame masculin, dublu rame feminin, dublu vâsle masculin, patru rame feminin, patru rame masculin, dublu vâsle feminin, 8+1 masculin, 8+1 feminin.

Compania Maspex Romania, prin brandul de apă minerală naturală Bucovina promovează practicarea sportului ca mod de viață sănătos și orientat către performanță, susținând patru federații sportive: Federația Română de Fotbal, Federația Română de Scrimă, Federația Română de Canotaj și Federația Română de Polo.

Apa minerală naturală Bucovina provine din surse subterane localizate într-o zonă sălbatică, protejată, de tip rezervație naturală, izolată de orice activități ale omului. Apa minerală naturală plată Bucovina și-a câștigat aprecierea de-a lungul timpului datorită calităților sale deosebite: este apă minerală naturală plată, de zăcământ, care izvorăște natural, cu reziduu sec foarte scăzut (72g/ml) și pH (7,31) optim consumului permanent. Originea subterană îi asigură stabilitatea, temperatura și conținutul de săruri minerale constante și o protejează de riscurile de poluare, indiferent de condițiile climaterice de la suprafață.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Nicușor Dan, despre apa caldă: ‘Iarna asta a fost mai bine. Un apartament nu avea, 99 aveau’

Publicat

in

De

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi seară, la România TV, că s-au înregistrat „progrese” în privința modernizării instalației de termoficare a Bucureștiului.

„Să știți că pe rețeaua de termoficare am făcut progrese. Bineînțeles că nu se puteau rezolva…acum două zile a crăpat o conductă care avea 60 de ani, da? Cert este că a schimbat în trei ani 110 kilometri. Avem 1.000 rețeaua principală și 3.000 rețeaua secundară între punctul termic și scara de bloc, aici stăm foarte bine. Anul ăsta o să facem 70 de kilometri, avem 15 șantiere mari. Studiile sunt bine făcute, adică începem exact acolo unde sunt avariile cele mai multe. Toți indicatorii sunt spre bine, adică iarna asta a fost spre bine, am avut o medie de 99%, adică într-o zi normală un apartament nu avea, 99 aveau”, a declarat acesta.

„Am redus, în sfârșit, cantitatea de apă care se vărsa în pământ, cu 20%, deci mergem în direcția bună. Și sunt cartiere întregi care nu mai au problema asta, de exemplu Rahova”, a adăugat Nicușor Dan.

Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO | Pe un bulevard mare din București au dispărut peste noapte toți copacii: Cum s-a ajuns în această situație

Publicat

in

De

Decizia ALPAB de a transplantă nouă copaci de pe bulevardul Ghencea din București pentru a permite extinderea străzii a stârnit controverse în rândul locuitorilor. Deși unii înțeleg necesitatea acestei măsuri, alții consideră că bulevardul arată acum mai sărac fără copaci și cer înlocuirea lor.

Reprezentanții ALPAB au explicat că transplantarea a fost necesară pentru a permite lucrările de extindere a bulevardului, iar această acțiune nu va afecta sănătatea copacilor. Totodată, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a susținut că mutarea copacilor a fost necesară pentru relocația utilităților în vederea refacerii bulevardului Ghencea.

Nemulțumirile exprimate de bucureșteni vin în contextul în care orașul suferă deja de o deficiență de spații verzi, iar orice pierdere a arborilor este privită cu îngrijorare. Lipsa unui registru actualizat al spațiilor verzi din București accentuează această preocupare, iar unele statistici arată o scădere alarmantă a acestora în ultimele decenii.

Datele furnizate de ALPAB arată o reducere semnificativă a spațiilor verzi în București, de la 16,79 de metri pătrați pe cap de locuitor în 1989, la 9,67 de metri pătrați în 2006. Comparativ cu alte capitale europene, Bucureștiul se situează la o distanță semnificativă în ceea ce privește proporția de spațiu verde per locuitor, cu unele orașe precum Viena, Helsinki și Stockholm având valori mult mai ridicate. Această lipsă de spații verzi afectează calitatea vieții și starea de sănătate a locuitorilor și arată necesitatea unei abordări mai strategice în gestionarea peisajului urban.

content-image

content-image

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend