Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Ovidiu Tender a plătit autorităților din Moșoaia 40.000 de lei să caute petrol

Avatar

Publicat

in

ovidiu tender40.000 de lei. Aceasta este suma pe care firma omului de afaceri Ovidiu Tender, Prospecțiuni, a plătit-o administrației locale din Moșoaia pentru efectuarea prospecțiunilor de identificare a zăcămintelor de petrol. Banii au intrat în bugetul localității, firma lui Tender plătind această  sumă pentru dreptul de tranzitare a localității în vederea realizării prospecțiunilor geologice. Potrivit Agenției Județene pentru Protecția Mediului Argeș, alte localități în care firma omului de afaceri timișorean face prospecțiuni sunt: Răchițele de Jos, Băbana, Ciocănești, Slătioarele, Ciocănăi, Smeura, Geamăna, Albota, Broșteni, Lăceni, Lăngești, Săpata, Mârghia de Jos, Chițani, Vedea, Lungulești, Vața-Alunișu, Preajba-Cartojani și Pitești.

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

Marea păcăleală a USR-PLUS! Adevărul despre ‘Fără penali în funcții publice’ – Opinie

Avatar

Publicat

in

De

Inițiativa „Fără penali în funcții publice”, marea campanie în jurul căreia USR-PLUS și-a creionat imaginea, a fost semnată de peste un milion de români. Ce se așteptau oamenii de bună-credință care au semnat această inițiativă? Să nu mai vadă în funcții publice persoane condamnate definitiv pentru fapte de corupție. 

Totuși, lucrurile nu stau chiar așa, iar persoanele condamnate pentru fapte de corupție vor putea ajunge în funcții publice, după o anumită perioadă, când vor fi considerate reabilitate.

Dezvăluirea a fost făcută chiar de Stelian Ion, deputat USR și candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie, într-o emisiune electorală, în care s-a duelat cu George Simion, candidatul AUR la Camera Deputaților (Vezi AICI emisiunea!). 

Fără penali în funcții publice va fi literă în Constituție, la sfârșitul mandatului”, a spus Stelian Ion. 

Întrebat de moderatorul Ionuț Cristache „Ce-nseamnă penali în accepțiunea dumneavoastră?”, Ion a replicat:

Persoane condamnate penal, în mod definitiv, de către instanțele judecătorești, pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei cauze care înlătură aceste interdicții. Cum ar fi, spre exemplu, reabilitarea, pentru că nu poate fi pe viață o astfel de interdicție”, a afirmat Stelian Ion.

Adică cum e acum în Constituție, aproximativ”, a concluzionat Cristache.

Acum nu este, acum un judecător îți poate sau nu-ți poate (n.a. – suspenda drepturile cetățenești). Este la latitudinea judecătorului. S-au întâmplat cazuri în care nu le-au interzis. Ideea este, din start, să fie blocată orice posibilitate de a candida O PERIOADĂ A VIEȚII”, a afirmat Stelian Ion.

Practic, o persoană care a fost condamnată, să zicem, pentru o faptă de corupție nu va mai putea ocupa o funcție publică câțiva ani, până când aceasta va fi reabilitată de Justiție.

De-aici reiese că Alianța USR-PLUS nu a fost corectă cu electoratul său, iar inițiativa trebuia să se intituleze, de fapt, „Fără penali în funcții publice – DOAR O PERIOADĂ”.

Eugen DINU

Comentariul este asumat integral de autor. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Falsa revoluție a PNL-ului: Miniștrii lui Dragnea și Ponta, aruncați în luptă pentru alegerile parlamentare!

Avatar

Publicat

in

De

În perioada în care era în Opoziție, Ludovic Orban, președintele PNL și actualul premier al României, anunța că liberalii vor depune un proiect de lege pentru a interzice traseismul.

Acum, când are în mâini frâiele guvernării, Orban pare că și-a schimbat opinia. Trei miniștri din Guvernele Ponta, Grindeanu și Tudose candidează de pe listele PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Este vorba despre Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu și Toma Petcu.

Vezi și Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Daniel Constantin, un personaj crescut de Dan Voiculescu, patronul Antenelor, este al doilea pe listele PNL Argeș pentru Camera Deputaților. El a fost ministru al Agriculturii în Guvernul Ponta, respectiv al Mediului în Guvernul Grindeanu.

Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației în Guvernul Ponta, ocupă a doua poziție la Senat, pe listele pentru București.

Toma Petcu, fost ministru al Energiei în Guvernele Grindeanu și Tudose, o perioadă în care Liviu Dragnea dirija din umbră Executivul, deschide lista PNL pentru Senat, la Giurgiu.

Alți traseiști care candidează pe listele PNL la alegerile parlamentare

Eugen Gioancă, fost senator PSD Dolj

Ioan Chisăliță, fost senator PSD Caraș-Severin

Mircea Banias, fost deputat ALDE

Ică Florică Calotă, fost deputat ALDE

Mihăiță Găină, fost deputat PSD

Elena Hărătău, fost deputat PSD Bacău

Andrei Alexandru, fost deputat PSD Giurgiu

Cristina Burciu, fost deputat PSD de Cluj,

Liviu Ioan Balint, fost deputat PMP Sălaj

Adrian Mocanu, fiul fostului preşedinte PSD al Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, candidează din partea PNL Dâmbovița la Camera Deputaților. În 2016, Victor Mocanu a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu.

Vezi și Mare atenție! Începând de astăzi intră în vigoare o nouă lege pentru toți românii. Se vor aplica sancțiuni pentru cine nu respectă prevederile

Adio burselor de merit pentru elevii din Sectorul 2 al Capitalei. Rectificarea bugetară, cu minus pentru elevi, dar cu plus pentru anumite firme

Mega-veste! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru mii de angajați

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend