Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ospătarul şi doctorul au reînviat spiritul congreselor comuniste – Nu au raspuns acuzațiilor de risipă în noul spital din Mioveni

Publicat

in

Noul spital din Mioveni, inaugurat joi, doar din vorbe, de premierul Viorica Dăncilă, a costat 68 de milioane de euro din fondurile locale. Fara doar si poate, o cpunem clar, constructia in sine este o realizare dar de dorit lasa modul in care aceasta este promovată pur politic. Pretinsa inaugurare pusă în scenă de primarul Ion Georgescu şi Dan Manu a fost o pură reeditare a congresului al XIV – lea al PCR din care nu au lipsit raportorii PSD, prezentatorii care ridica ode exagerate, apaludacii la comandă dar şi liderul PCR, pardon, PSD. Ceea ce s+a intamplat joia trecută a fost doar o receptie tehnica a lucrarilor dar si un mijloc bun de promovare electorala a partidului. Dovada stă replica monumentală a prezentatorului scolit de familia Draghici: „Constructia Spitalului arată că, atunci cţnd vrei cu adevărat, se poate ! ” Altfel spus, in Arges PSD a putut de 30 ani incoace dar nu prea a vrut. Dar Spitalul, să fie clar, nu a fost inaugurata și încă mai are nevoie de avize și de medici. Sau, dacă vreţi, cum bine spunea cineva, a fost o inaugurare fără avizare – o scenetă marca PSD pentru campania tovarășei Dăncilă. Spitalul din Mioveni, cu un cost estimat la aprox. 68 de milioane de euro, a fost inaugurat, în pripă și cu mare alai, de către premierul Dăncilă, ministrul Sănătății, reprezentanți ai autorităților locale și…copii în costume naționale (fiindcă da, PSD-iștii nu se pot vindeca, orice-ar face, de năravurile comuniste!). Primarul Georgescu a admis că abia prin luna decembrie, după obținerea tuturor avizelor necesare, unitatea medicală ar putea deveni funcțională. Ce să-i faci, însă, dacă luna decembrie pică anul ăsta în afara campaniei pentru prezidențiale și “mama națiunii”, tovarășa președintă Dăncilă, are-acuma nevoie să se afișeze cu „ctitoriile” regimului?

Scump, domnule, la stat ! La privat era mai ieftin ! Cine răspunde acuzaţiilor ?

Spitalul construt în orașul uzinei Dacia este deja echipat cu aparatură medicală, dar o investigație jurnalistică arată că unele echipamente au fost achiziționate la prețuri supraevaluate. Astfel, o serie de documente arată că Primăria Mioveni ar fi plătit un aparat RMN (rezonanță magnetică nucleară) marca General Electric, din bani publici cu 5,92 milioane de lei (1,31 milioane de euro, la un curs de 4,5 lei pentru un euro). Potrivit ofertelor comerciale făcute pentru companii private, un aparat similar, cu un câmp magnetic de 1,5 Tesla (1,5 T) este vândut de General Electric cu mai puțin de 630.000 euro. Un exemplu similar priveşte şi aparatele de tomografie computerizată (computer tomograf – CT). Municipalitatea ar fi plătit 637.000 de euro pentru un computer tomograf cu 16 secțiuni (2,87 milioane de lei, fără TVA), deși producătorul oferă același tip de computer-tomograf unei policlinici private la 40% din preț (260.000 de euro). Deşi ancheta jurnalistică bazată pe documente si declaratii ale unor producători şi importatori de tehnica medicală a fost făcută acum aproape doi ani, nimeni nu s-a sesizat dar nici nimeni nu a încercat să explice de ce atâta risipă de bani in noul spital de la Mioveni, devenit si cel mai scump Spital din Romania, mai scump cu mult decât cele private.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban: Am aplatizat curba de infectare, asta am făcut prin toate măsurile pe care le-am luat şi cu riscurile majore pe care nu le-au avut alte ţări

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că în momentul de faţă nu s-a terminat valul 1 în privinţa infectărilor cu noul coronavirus.

„În momentul în care s-a declanşat criza, în România nu se producea nimic: măşti, mănuşi, combinezoane, substanţe dezinfectante. (…) Astăzi avem capacitatea de a le produce. Situaţia s-a schimbat radical. (…) Predicţiile făcute, inclusiv de specialişti, sunt nişte predicţii care nu se puteau anticipa pentru că nu se cunoaşte absolut orice despre acest virus. Ce se cunoaşte este că e un virus care suferă mutaţii, care are nişte evoluţii ce, în parte, nu pot fi anticipate. Ce am făcut noi? Am aplatizat curba de infectare, asta am făcut prin toate măsurile pe care le-am luat şi cu riscurile majore pe care nu le-au avut alte ţări. (…) La noi riscurile de import al cazurilor a fost foarte mare, pe lângă transmitere comunitară”, a afirmat Ludovic Orban, într-un interviu difuzat sâmbătă de Digi 24.

El a spus că obiectivul, în continuare, este de a nu se reveni la nicio restricţie.

„Obiectivul nostru este să nu revenim cu nicio restricţie, în măsura în care oamenii respectă condiţiile, regulile. Să fim cinstiţi: nu putem să controlăm toate terasele, instituţiile. (…) Fac un apel către toţi să aibă responsabilitatea să respecte regulile”, a declarat Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Viorel Cataramă reacționează după declarația premierului: Nu poate exista o infracțiune mai gravă din partea unui demnitar

Publicat

in

De

Viorel Cataramă, fost vicepreşedintele PNL şi actual preşedinte al Partidului Dreapta Liberală, reacţionează dur la afirmaţiile premierului Ludovic Orban despre deciziile CCR. 

„Primul Ministru al României instiga populația la nerespectarea hotărârilor CCR!

Nu poate exista o infracțiune mai gravă din partea unui demnitar.

Pe cale de consecință, și noi, simplii cetățeni putem cere sau instiga la nerespectarea legilor?

Iar în acest context, spre ce se îndreaptă țara noastră? Nici cele mai opresive și totalitare regimuri nu și-au permis să facă asemenea declarații vreodată!

Ce fac instituțiile statului român? De ce lasă România să intre în beznă?”, scrie Cataramă pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a recomandat cetățenilor să nu țină cont de decizia CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri din epidemie, ci să acționeze responsabil. „CCR nu e la prima decizie care zădărnicește măsurile de apărare a sănătății și vieții cetățenilor”, a spus Orban, într-un interviu la Digi24. „E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetățeni să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, să acționeze responsabil, ca până acum și chiar dacă va exista o perioadă până va exista o lege, aici depinde și de Parlament”, a afirmat premierul. În momentul în care moderatorul l-a întrebat dacă a vrut să spună ca oamenii să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, premierul a răspuns: „Să țină cont de regulile normale și firești în astfel de situații”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend