Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Organizatorii protestelor antirestricții din București au fost amendați / Jandarmeria le mulțumește manifestanților pentru că au protestat pașnic

Publicat

in

Organizatori protestelor antirestricții de sâmbătă seara din București au fost amendați, în contextul în care numărul participanților la manifestații a fost mai mare decât limita prevăzută de lege ca urmare a ratei mari de infectare din Capitală. Pe de altă parte, Jandarmeria București a mulțumit protestatarilor că au manifestat pașnic.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Alexandru Iacob, a declarat duminică la Digi24 că organizatorii protestelor de sâmbătă seara la care au participat peste 10.000 de oameni au fost sancționați contravențional, fără să spună și care este suma cu care aceștia au fost amendați sau care sunt propriu-zis organizatorii sancționați.

”Confirm că au fost sancționați contravențional. Nu am cunoștință despre cifră”, a declarat purtătorul de cuvânt care a subliniat că amenda acordată pentru organizatori este între 2.000 și 10.000 de lei, iar pentru protestatari între 500 și 2500 de lei.

Acesta nu a putut da valoarea totală a amenzilor, argumentând că încă se analizează imaginile.

Totodată, Iacob a ținut să mulțumească protestatarilor pentru că nu au creat incidențe și au protestat pașnic.

Protestele de sâmbătă seară față de restricții și antivaccinare au fost organizate de George Simion și AUR, dar și de grupări precum Legitima Aparare, Calea Neamului sau Starea de Libertate.

Limita numărului de persoane care puteau protesta era de 100.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

BREAKING – Guvernul a decis: Facturile la energie se refac

Publicat

in

De

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a declarat miercuri, că în ședința de Guver s-a adoptat actul normativ care prevede refacerea facturilor întocmite eronat la gaze naturale și la energie electrică.

Potrivit ministrului, măsurile sunt:

1. Se interzice debranșarea clienților.

2. Se vor reface toate facturile eronate.

3. Se suspendă obligația de plată a facturii, până la emiterea noilor facturi.

4. Nu se aplică penalități pentru neplata facturii care trebuie refăcută.

5. Recuperarea sumelor plătite în plus de client se va face prin cerere la furnizor dacă suma este de peste 100 de lei sau se va scădea din factură dacă este mai mică de 100 de lei.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Cum pot fi recuperați banii din facturile emise greșit: anunț făcut de ministrul Energiei – VIDEO

Publicat

in

De

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat cum o să fie recuperați banii din facturile emise greșit.

„Dacă diferența e mai mare de 100 de lei în cinci zile furnizorul are obligația să dea banii. Dacă e sub 100 de lei o să intre în factura viitoare.

O factură care nu are plafon evident că nu are aplicate mecanismele de compensare.  E evident că fiecare din noi știm cam cât plătim. În mod normal furnizorii au obligația să refacă facturle, să nu perceapă penalități și să nu prerceapă banii”, a spus Virgil Popescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend