Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Organizația Mondială a Sănătății: ponderea tinerilor care au Covid-19 s-a TRIPLAT, în ultimele 5 luni

Avatar

Publicat

in

Tinerii care merg în cluburi de noapte şi pe plaje determină o creştere a numărului cazurilor noi de coronavirus la nivel mondial, ponderea persoanelor infectate cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani crescând de trei ori în aproximativ cinci luni, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.

Citește și: OFICIAL – S-au prelucrat mai puține teste, dar numărul de cazuri este aproape de record

Publicitate

O analiză efectuată de OMS la nivelul celo 6 milioane de cazuri de infecţii cu noul coronavirus produse în perioada 24 februarie – 12 iulie a constatat că ponderea persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a urcat de la 4,5% şa 15%, informează News.ro.

În afară de Statele Unite, care se află pe primul loc, cu un total de 4,8 milioane de cazuri, state europene ca Spania, Germania şi Franţa, şi state asiatice precum Japonia, au anunţat că mulţi dintre cei infectaţi sunt tineri.

”Persoanele mai tinere tind să fie mai puţin vigilente să poarte mască şi să respecte distanţarea socială”, a declarat Neysa Ernst, director în cadrul diviziei pentru siguranţă biologică la Johns Hopkins Hospital, în Baltimore, Maryland.

”Călătoriile măresc probabilitatea de contractare şi răspândire a Covid-19”, a spus aceasta, adăugând că tinerii circulă mai mult pentru a merge la serviciu, la plajă sau la pub, sau pentru a cumpăra alimente.

Creşterea numărului de cazuri noi de coronavirus, aşa-numitul al doilea val de infecţii, a determinat unele ţări să impună noi restricţii asupra călătoriilor, în timp ce companiile farmaceutice încearcă să găsească un vaccin pentru virusul care a provocat peste 680.000 de decese la nivel mondial şi a dus la declanarea unei crize economice.

Între copiii cu  vârste de 5-14 ani, ponderea infectărilor a fost de 4,6%, în creştere de la 0,8%, în perioada 24 februarie – 12 iulie, când testările au crescut, iar experţii în domeniul sănătăţii sunt îngrijoraţi că redeschiderea şcolilor ar purtea duce la o creştere a numărului de cazuri.

Anthony Fauci, cel mai important expert în boli infecţioase din Statele Unite, a cerut tinerilor, luna trecută, să menţină distanţarea socială, să poarte măşti şi să evite locurile aglomerate, avertizând că şi persoanele asimptomatice pot răspândi virusul.

Şi experţii în domeniul sănătăţii din alte ţări au cerut măsuri similare, ei spunând că tinerii infectaţi au simptome puţine.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Scriitoarea Svetlana Aleksievici a fugit din Belarus în Germania sub pretextul unor tratamente

Avatar

Publicat

in

De

Scriitoarea Svetlana Aleksievici, laureata premiului Nobel pentru literatură pe anul 2015 şi una dintre ultimele personalităţi ale opoziţiei din Belarus aflate încă în libertate, şi-a părăsit ţara natală pentru a urma un tratament medical în Germania, a anunţat una dintre colaboratoarele sale, citată de AFP şi Reuters, relatează Agerpres.

Scriitoarea este membru senior în Consiliul de Coordonare al opoziţiei belaruse, vizat de autorităţile din această ţară în contextul protestelor în masă organizate în Belarus împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Publicitate

Svetlana Aleksievici a călătorit în Germania pentru a urma un tratament medical şi din motive profesionale, a precizat una dintre prietenele sale, Maria Voiteşonok.

“Peste o lună, se va întoarce în Belarus. Nu renunţă la activităţile sale de membru în Consiliul de Coordonare”, organismul format de opoziţia belarusă, a adăugat aceeaşi sursă.

Aproape toate personalităţile opoziţiei din Belarus se află fie în detenţie, fie în exil.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ilie Bolojan și Iulian Dumitrescu – președinții de CJ ai PNL cu cele mai multe voturi

Avatar

Publicat

in

De

Partidul Național Liberal și-a sporit zestrea de președinți de Consilii Județene. Poate surprinzător, doi noi veniți în funcția de președinte de CJ au obținut cele mai multe voturi: primarul municipiului Oradea Ilie Bolojan a fost votat de 156.188 de bihoreni, în timp ce senatorul liberal Iulian Dumitrescu a câștigat în fieful tradițional al PSD de la Prahova cu 137.273 de voturi.

Performanța liberală de la Bihor și Prahova este dublată de câștigarea municipiilor reședință de județ de către Florin Birta (Oradea) și Andrei Volosevici (Ploiești).

Publicitate

În total, PNL a ajuns la 17 președinți de Consilii Județene. Prin comparație, PSD are 20 și UDMR are 5 lideri ai administrațiilor publice județene.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend