Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

Organizarea alegerilor în Argeș, verificată de vicepremierul Oprea

Publicat

in

OprescuMinistrul de Interne și vicepremierul României, Gabriel Oprea a ținut o videoconferință pe tema alegerilor pentru Parlamentul European și alegerilor locale parțiale, cum este și cazul Argeșului. Ministerul Oprea a vrut să se asigure că toți prefecții de județe sunt în grafic cu organizarea alegerilor și că nu sunt probleme în teritoriu. Conform graficului alegerilor, mâine se vor depune cererile pentru urnele mobile, pentru cei care nu se pot deplasa la vot din motive obiective. Totodoată, astăzi este termenul limită pentru ca buletinele de vot, ștampilele și timbrele autocolante să ajungă în posesia președinților secțiilor de votare. Prefectul de Argeș, Mihai Oprescu, a precizat că la nivel județean a fost respectat programul calendaristic și că, în ceea ce privește județul nostru, nu sunt probleme. Oprescu a făcut încă un apel către structurile MAI din județ, pentru ca aceștia să rămână mobilizați în echipe și să asigure buna desfășurare a alegerilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Dr. Adrian Marinescu: ‘E foarte probabil ca la toamnă să avem creșteri de infectări cu Covid-19. Încheierea pandemiei nu are nicio legătură cu dispariția completă a virusului’

Publicat

in

De

Directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, Adrian Marinescu, a declarat că se aşteaptă ca din toamnă să crească numărul de infectări cu SARS-CoV-2.

E foarte probabil ca la toamnă să avem creşteri. Creşterea numărului de infecţii nu va schimba acest concept de convieţuire. Din punctul meu de vedere, ce a început în 2022 va continua, iar pandemia se va încheia cu această convieţuire, nu cred că vor mai fi schimbări importante. Şi când mă refer la impact la nivelul populaţiei, mă refer la spitalizări în număr mare, la presiune pe spitale, la ocuparea de paturi de terapie intensivă. Dacă vom fi suficient de echilibraţi, încât să luăm în calcul că vom mai avea infecţii şi că trebuie să le rezolvăm, cred că vom trece cu bine toamna„, a spus Adrian Marinescu.

El a mai spus că se aşteaptă şi apariţia unor vaccinuri noi, în funcţie de mutaţiile care urmează să apară la SARS-CoV-2, precizând că închiderea pandemiei de COVID-19 nu va însemna şi disparţia virusului care provoacă boala.

Încheierea pandemiei nu are nicio legătură cu dispariţia completă a virusului SARS-CoV-2. În momentul în care la nivelul mapamondului nu va mai fi o arie întinsă geografică şi în momentul în care vom avea cazuri izolate (…), atunci vom vom vorbi de focare izolate şi pandemia va fi închisă„, a menţionat Adrian Marinescu, potrivit agerpres.ro.

Vezi și:

Alexandru Rafila: ‘Infecția cu noul coronavirus se transformă într-o viroză sezonieră și dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! Zeci de argeșeni au ajuns la Spital, după ce au fost mușcate de căpușe

Publicat

in

De

Sezonul cald, când oamenii încep să își desfășoare tot mai multe activități în aer liber, aduce cu sine o serie de beneficii, printre care asimilarea de vitamine și minerale, dar și pericole, unul dintre acestea fiind mușcătura de căpușă.

Căpușele sunt paraziți externi, care se hrănesc cu sângele corpului gazdă (om sau diverse animale). La om, pot produce o serie de boli, cea mai cunoscută fiind Boala Lyme, de aceea este esențial ca acestea să fie îndepărtate la timp și corect.

NU ORICE MUȘCĂTURĂ DE CĂPUȘĂ POATE TRANSMITE BOALA LYME, dar trebuie știut că, netratată, această patologie poate afecta articulațiile, cordul și sistemul nervos. În această primăvară, zeci de persoane s-au prezentat în Unitatea de Primiri Urgențe sau în cadrul Secției de Boli Infecțioase, pentru a solicita sprijinul specialiștilor în vederea extragerii căpușelor. Din fericire, în niciunul dintre cele 42 de cazuri înregistrate din aprilie și până în prezent nu a fost necesară internarea, medicii specialiști recomandând tratament adecvat, la domiciliu.

Sfaturi pentru îndepărtarea căpușei de pe tegument, la domiciliu: Se dezinfectează locul cu alcool. Folosind o lupă, se extrage cu penseta căpușa, trăgându-i capul și nu corpul. (Dacă se apasă pe corp sau se aplică substanțe sau căldură, crește numărul de bacterii deversate în pielea omului, în cazul în care căpușa este infectată). Se spală bine cu apă și săpun și se aplică, din nou, alcool sanitar sau iod/betadină. Este esențial ca îndepărtarea să fie făcută în primele 12 ore de la înțepătură. Se mai poate extrage cu servețelul prin înfășurare. În cazul în care rămân fracțiuni de căpușă în tegument, este recomandată prezentarea la medic, astfel, evitând un pericol.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend