Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ordinul Militar al Templului din Ierusalim: Catedrala Sfânta Sofia, un simbol al Creștinismului care nu poate să dispară printr-un decret

Publicat

in

Orice lucru din lumea aceasta, fie că este rânduit de Dumnezeu sau făurit de om, poartă cu el semnificația și simbolul scopului căruia îi este dat să slujească. Așa este și Catedrala Sfânta Sofia de la Constantinopol, astăzi Istanbul, întemeiată în anul 325 de către Constantin cel Mare. După traversarea multor perioade dificile, în anul 1935, a devenit muzeu la inițiativa marelui reformator Mustafa Kemal Atatürk. Pe lângă valoarea culturală și artistică, deschizător de drumuri în arhitectura și ornamentația creștină arhaică, edificiul este mai ales locașul cel mai impresionant și venerabil al creștinismului ortodox și al creștinismului în general. Asistăm zilele acestea la triumful vanității și al ambițiilor primitive ale unora validat de indiferența și atitudinea „politically correct” a celorlalți. Semnificația nu poate să dispară printr-un decret, iar simbolul rămâne încriptat în temelia și zidurile Catedralei.

Noi, templierii din România, deplângem acest sacrilegiu și ne rugăm bunului Dumnezeu să-i ierte pe cei ce au săvârșit asemenea fapte. Ne rugăm să ne dea putere, înțelepciune și să ne călăuzească, pe noi oamenii, spre a îndrepta lucrurile așa cum este în firea lor. Nicio biserică nu poate deveni moschee așa cum nici moscheile nu pot fi transformate în biserici, contrar simbolurilor și semnificației dăruite lor de către întemeietori.

Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim (OSMTH), eminamente creştin, este unicul moştenitor şi continuator legitim al spiritului şi tradiţiei Ordinului Templier medieval înființat în 1118 la Ierusalim și are ca scop apărarea credinței și a religiei creștine, promovarea virtuților cavalerești și ajutorarea celor aflați în nevoie. Ordinul este prezent în România din anul 2003 și își desfășoară activitatea prin intermediul Asociației „Magnus Prioratus Romaniae”, organizație privată, autonomă, voluntară, apolitică și non-profit.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

​Companiile românești care bat Bitcoin la crestere

Publicat

in

De

Cuvântul Bitcoin e „la fiecare colț de stradă”. Acum lumea se uită la creșterea de zilele astea ca și cum nimic nu crește mai mult. E totuși așa? Păi, dacă ne uităm pe piața românească de capital, sunt companii de pe piața principală care bat Bitcoin de departe la creștere. Bursa românească oferă randamente foarte bune. Peste asta, multe dintre companii oferă dividende și acțiuni gratuite.

*Datele le-am colectat dimineață. E posibil ca unele dintre ele să se fi schimbat.
*Materialul NU reprezintă o recomandare de investiții

Bitcoin a urcat cu circa 125% de la începutul anului. Bineînțeles, alte criptomonede au avut alte evoluții, de exemplu Ethereum are un plus de peste 450% (în dimineața asta figura o creștere de peste 8%).

Ne-am uitat pe piața principală a Bursei de Valori București (BVB) pentru a vedea dacă sunt companii care bat Bitcoin la creștere.

Am luat în calcul doar companiile din piața principală. În realitate, pe SMT sunt firme care bat de departe multe criptomonede, cu cresteri mult mai mari.

Știm că în acest moment comparăm mere cu pere, dar sunt multe persoane care spun că mai bine să investești banii în criptomonede decât în companii. Ideal este să ai un mix, în general, și să investești atât cât îți poți permite să pierzi.

Companii de pe piața românească care bat Bitcoin la creștere


*creșterile de mai jos sunt de la începutul anului

Mecanică Fină – 439%

SSIF BRK Financial Group – 335%

Romcab – 298%

Teraplast – 269%

Impact Developer & Contractor – 121%

Companii cu creșteri mari

MedLife – 101%

Nuclearelectrica – 114%

Promateris – 112%

Retrasib – 104%

Cemacon – 95%

Aerostar – 92%

Transilvania Broker de Asigurare – 91%

Alte creșteri care nu sunt de neglijat

Alumil – 69%

Vrancart – 53%

Biofarm – 46%

Erste Group Bank – 60%

SIF Muntenia – 89%

Romcarbon – 83%

Sinteza – 86%

*Cum am spus și mai sus, pe lângă aceste creșteri trebuie să luăm în considerare că multe dintre ele oferă dividende și acțiuni gratuite. Așadar, câștigul este mult mai mare

Mai sunt și alte companii cu creșteri mari. Aici am pus doar câteva dintre ele. Este ideal să ai un mix în ceea ce privește investițiile și economisirea, în general: vechea poveste despre ouăle care nu trebuie să stea în același coș. Adică să economisești direct pe piața de capital – acțiuni și obligațiuni etc., în fonduri de investiții (paleta este foarte mare), depozite, poate și criptomonede. Depinde cât de mult îți permiți să riști.

Cinci greșeli pe care le fac oamenii în privința banilor

Cele de mai jos se găsesc în cartea: The Psychology of Money – A simple Guide to financial intelligence”, de Addison Bell.

*Acolo sunt mai multe greșeli, dar noi am ales doar 5 dintre ele. De asemenea, preluăm dintr-un material publicat de noi în urmă cu câteva luni

1. Nu ai un fond de urgență

Un fond pentru urgențe este esențial și reprezintă primul pas în direcția devenirii unui adult responsabil din punct de vedere financiar. Eșecul în crearea unui astfel de fond ar fi cea mai mare greșeală pe care o poți face în finanțe. Fondul de urgență are scopul unei plase de siguranță pentru momentele când treci prin vremuri tulburi. Mulți oameni vor să investească rapid banii pe care îi câștigă, dar ar trebui să nu uite să investească în fondul pentru urgențe, prima dată.

2. Ignori problemele legate de datorie

Datoriile îți pot omorî finanțele dacă nu ești atent. Nu contează cât de mult poți economisi sau cât de competenți sunteți în privința creșterii veniturilor. Dacă ignori să-ți plătești datoriile, nu vei fi niciodată într-o stare financiară bună. Multe persoane fac greșeala să ignore probleme legate de datorie în speranța că se vor rezolva singure. Din păcate, nu așa funcționează datoriile. Trebuie să stabilești un plan de bătaie pentru a le plăti și să muncești în atingerea acestui scop.

3. Nu te ții de buget

Planul de buget este crucial pentru a avea succes financiar. Acesta are rolul de plan pentru atingerea țintelor. Amintește-ți că singura cale pentru a face visele să devină realitate este să faci lucrurile să se întâmple. Dacă nu te ții de buget, va fi greu pentru tine să transformi acele vise în realitate.


4. Nu vorbești despre finanțe cu partenerul

Multe cupluri nu doresc să vorbească despre finanțele lor deoarece cred că este un soi de subiect tabu. Oamenii nu se simt confortabil să vorbească despre venituri, economisire și alte probleme financiare. Asta e în regulă dacă ești într-o relație temporară cu cineva. Totuși, dacă ești într-o relație intimă care generează și angajament, atunci trebuie să vorbești despre finanțe. Este crucial pentru starea finanțelor, dar și a relației.

5. Faci achiziții din impuls

Chiar dacă ai mulți bani sau nu, trebuie să eviți să faci cumpărături din impuls. Vor fi momente când vei trece pe lângă un magazin, dintr-un mall de exemplu, și crezi că ai nevoie de un produs. Poate fi vorba despre o pereche de pantofi sau ceva mai scump precum cercei cu diamante. În orice caz, aceste lucruri ți-au atras atenția, dar în realitate nu ai fi dorit să le cumperi. Trebuie să fii disciplinat și să eviți să le cumperi. Așteaptă câteva zile și vezi dacă mai dorești să le cumperi.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Netflix aduce o modificare importantă modului în care măsoară popularitatea filmelor și serialelor sale / Martin Scorsese, principalul câștigător

Publicat

in

De

Modul în care Netflix înregistra numărul de vizualizări a fost mereu mai putțin transparent însă gigantul american de streaming va implementa un nou sistem menit să clarifice lucrurile, relatează Polygon.

Netflix a anunțat marți că va începe să înregistreze în curând vizualizările în funcție de numărul de ore de vizionare a unui anumit serial sau film.

Deși această modificare ne va oferi o idee cu privire la cele mai populare spectacole difuzate de Netflix, ea a dus de asemenea la un tabel neașteptat de hilar.

Timp de ani de zile gigantul american de streaming nu a oferit nicio informație cu privire la numărul de persoane care au început să se uite la un film sau serial. Apoi a început să anunțe câți din utilizatorii săi s-au uitat la cel puțin 70% dintr-un film sau serial.

Însă în prezent numără o „vizualizare” când un utilizator al unui cont se uită la doar minute sau mai mult dintr-un spectacol.

Potrivit Netflix noul indicator este proiectat să reflecte mai bine vizualizările repetate, și nu să numere doar fiecare cont o singură dată.

Clasamentul Netflix

De exemplu, sistemul vechi ar favoriza un spectacol care a atras multe vizualizări unice, ca de exemplu miniseria Tiger King. Însă noul indicator favorizează timpul dedicat unui serial sau film precum 13 Reasons Why.

Poate sună complicat dar majoritatea titlurilor din vechiul top 10 al Netflix sunt încă prezente și în cel realizat după noul indicator. Însă avem și câteva noutăți amuzante.

De exemplu, The Irishman, filmul cu mafioți al lui Martin Scorsese, a devenit acum al treilea cel mai vizionat film din istoria Netflix deși în vechiul clasament nu a prins nici măcar primele 10 poziții.

Cu alte cuvinte, filmul notoriu de lung a fost atât de lung încât a prins un loc în top exclusiv datorită acestui lucru.


Cum ar arăta clasamentul Netflix în viitor, comparativ cu cel actual (FOTO: Polygon)

Situația e și puțin ironică ținând cont că Scorsese a fost în trecut un critic vocal al platformelor de streaming, deși face în continuare filme pentru ele.

Regizorul legendar a afirmat că valul de conținut de pe aceste platforme și însăși eticheta de „conținut” duce la devalorizarea artei cinematografice și îngroapă filme cu adevărat extraordinare.

În celălalt capăt al spectrului se află un alt spectacol de pe noua listă a Netflix: The Kissing Booth 2, o comedie romantică pentru adolescenți.

Dacă pentru The Irishman durata de 3 ore și jumătate este motivul pentru care a urcat vertiginos în noul clasament, The Kissing Booth 2 durează doar două ore și 14 minute (destul de lung totuși), ceea ce înseamnă că foarte probabil acesta a prins topul datorită utilizatorilor care s-au uitat de mai multe ori la el.

Netflix a anunțat de asemenea marți că „Squid Game” a fost văzut de 142 de milioane de utilizatori de la lansarea sa pe 17 septembrie, serialul sud-coreean consolidându-și poziția de cel mai popular spectacol din istoria gigantului de streaming.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend