Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Orban: ‘Sunt convins că la școală copilul va fi mai puțin expus riscului de îmbolnăvire decât liber în alte locuri’

Avatar

Publicat

in

Prim-ministrul Ludovic Orban le cere părinților ”să aibă încredere, să le spună copiilor lor să respecte măsurile de protecție sanitară care sunt instituite în cadrul fiecărei școli. Trebuie să aibă încredere pentru că sunt în beneficiul copiilor”.

„Eu am încredere în dascălii din România, am încredere în sistemul de educaţie din România. Sunt convins că la şcoală copilul va fi mai puţin expus riscului de îmbolnăvire decât liber în alte locuri, pe terenul de joacă. Noi vom urmări respectarea regulilor de protecţie sanitară, vom urmări orice disfuncţionalitate care poate să apară” a declarat Ludovic Orban duminică, într-o conferinţă de presă, întrebat ce mesaj are pentru părinţii care se tem că după ce vor merge la şcoală copiii lor s-ar putea infecta cu virusul SARS-CoV-2”, a afirmat Ludovic Orban, duminică după vizita la monumentul istoric Poşta Veche reabilitat din fonduri europene din Călăraşi.

Premierul susţine că a ţinut permanent legătura cu cei implicaţi în actul educaţional pentru a lua toate măsurile „care să apere sănătatea copiilor”. Orban a subliniat necesitatea organizării cursurilor care este spre beneficiul elevilor. 

„Sigur că şi părinţii trebuie să aibă încredere. Începerea anului şcolar este o necesitate. Patru luni de zile cursurile au fost online într-o adaptare care  a generat o situaţie în care este necesară începerea şcolii. Orice părinte care îşi iubeşte copilul ştie că fiecare elev are nevoie de procesul educaţional, acest proces este fundamental pentru dezvoltarea fiecărui elev. (…) Sigur că există temeri, că sunt diferite aspecte care nu au fost puse la punct în detaliu, dar orice fel de aspect poate fi remediat” a adăugat Orban.

Publicitate

El le-a cerut părinţilor să îşi înveţe copiii să respecte regulile de protecţie. 

„Eu îi rog se părinţi să aibă încredere, să le spună copiilor lor să respecte măsurile de protecţie sanitară care sunt instituite în cadrul fiecărei şcoli. Trebuie să aibă încredere pentru că sunt în beneficiul copiilor” a mai declarat prim-ministrul.

Orban a precizat că şi în vacanţă a existat o rată de infectare a populaţiei şcolare, iar datele statistice arată că aceasta este de peste 6%.

„Deci au fost copii care s-au îmbolnăvit fără să fie la şcoală. E posibil ca la şcoală unii să fie vină deja infectaţi, nu neapărat să dobândească. Nu trebuie să intrăm în panică sau să privim cu neîncredere tot acest proces. Vom urmări prin Direcţiile de Sănătate Publică şi prin Inspectoratele Şcolare modul în care începe şcoala, vom urmări modul în care sunt implementate măsurile stabilite, vom încerca să corectăm orice situaţie apare şi îi rog pe părinţi să aibă încredere. Copiii au nevoie la şcoală să reia procesul de învăţare pentru că este fundamental pentru formarea lor ca oameni” a concluzionat şeful Executivului.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Cozmin Gușă, dezvăluiri de ultim moment: ‘Disperarea lui LuCOVID e-n creștere!’

Avatar

Publicat

in

De

Analistul politic și membru al PSD, Cozmin Gușă, a afirmat că Guvernul  Orban ar lau în calcul prelungirea programului de vot de la alegerile locale de duminică.

”Ultima știre despre alegeri: Disperarea lui LuCOVID e-n creștere! Se discută chiar acum despre prelungirea programului de vot după orele 21.00, plus introducerea polițistului MAI ca șef de obiectiv peste poliția locală! Să vedem HG-ul …”, a scris Cozmin Gușă pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban, ieșire furibundă: ‘Acuz PSD de criminalitate economică, acuz PSD că vrea să distrugă economia românească’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PNL, prim-ministrul Ludovic Orban, a declarat că ”România riscă să piardă dreptul de a beneficia de peste 30 de miliarde de euro din cauza ticăloșiei și lipsei de responsabilitate a PSD”.

„Acuz PSD de criminalitate economică, acuz PSD că vrea să distrugă economia românească, acuz PSD că vrea să oprească procesul de revenire economică pe care l-am început, provocând cheltuieli şi mai ales provocând consecinţe dramatice pentru România. Pot să vă spun că deja la Bruxelles sunt oficiali europeni care, din cauza deciziei luate de Parlament, pun sub semnul întrebării posibilitatea României de a accesa fonduri din facilitatea de rezilienţă şi recuperare. Adică România riscă să piardă dreptul de a beneficia de peste 30 de miliarde de euro din cauza ticăloşiei şi lipsei de responsabilitate a PSD care, ca să mai obţină câteva voturi prin minciună şi prin demagogie în aceste alegeri, sacrifică destinul României pe termen mediu şi lung”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a afirmat că prima tranşă de majorare aprobată de Guvern, de 14%, reprezintă cea mai mare creştere a punctului de pensie decisă până acum în România.

Publicitate

„În ceea ce ne priveşte, aşa cum am anunţat, am crescut punctul de pensie cu 177 de lei. Este cea mai mare creştere, ca şi sumă, a punctului de pensie care a fost vreodată, în condiţii de criză economică generată de pandemia care a afectat întreaga lume. Din Europa, doar Germania a mai crescut pensiile şi pensiile au fost crescute (…) cu 3,1%. (…) Creşterea este mare, ţinând cont de situaţia economică şi de criza provocată de pandemie”, a menţionat Ludovic Orban.

El a subliniat că o creştere nesustenabilă a pensiilor ar avea drept consecinţă incapacitatea statului de a mai susţine cheltuielile, inclusiv cele cu pensiile şi salariile.

„Bugetul României nu este un sac fără fund, bugetul României este alimentat din taxele şi impozitele plătite de români şi orice cheltuială trebuie dimensionată în funcţie de venituri”, a mai spus premierul Orban, informează agerpres.ro.

Citește și:

Medicul Virgil Musta trage semnalul de alarmă: ‘Lumea să se vaccineze. Va fi o mare problemă dacă pe lângă COVID-19, apar și celelalte viroze banale și gripa

Contracte grele pentru ‘băieții deștepți’ din IT. Ministerul Finanțelor își deschide visteria pentru un fost angajat de-al lui Sebastian Ghiță

Cozmin Gușă dezvăluie cine e ‘Președintele din Umbră’ al României! El e principalul influencer al deciziilor lui Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend