Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Orban, la şedinţa de constituire a CLM Constanţa: Sunt convins că se va petrece o schimbare profundă în bine în administrarea municipiului

Avatar

Publicat

in

Premierul Victor Orban a declarat, joi, la şedinţa de constituire a noului Consiliul Local Municipal Constanţa, că este convins de producerea unei schimbări profunde în bine în administrarea oraşului, în urma alegerii liberalului Vergil Chiţac în funcţia de primar, potrivit Agerpres.

“Îl felicit pe domnul Chiţac pentru alegerea în funcţia de primar, pe constănţenii care au votat domnul Chiţac, pentru că au făcut o alegere extrem de benefică care se va dovedi în anii de mandat de primar pe care acesta îi va avea. Sunt convins că se va petrece o schimbare profundă în bine în administrarea municipiului Constanţa: rigoarea, bunul simţ, respectul faţă de lege şi faţă de oameni, viziunea, corectitudinea, dezvoltarea vor fi caracteristicile acestui mandat”, a declarat Orban.

El a menţionat, totodată, că garantează susţinerea proiectelor noii administraţii constănţene, cât şi susţinerea de proiecte la nivel guvernamental care vizează municipiul şi judeţul Constanţa.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

“În ce mă priveşte, sunt prezent aici să garantez susţinerea proiectelor noii administraţii pentru Constanţa. De asemenea, susţinerea unor proiecte de la nivel guvernamental, care sunt extrem de importante pentru municipiul şi judeţul Constanţa. Constanţa are oportunităţi de dezvoltare extrem de importante, Constanţa este o poartă de intrare-ieşire în Europa, Constanţa are o poziţie strategică, la care a făcut referire domnul primar Chiţac, extrem de importantă în flancul estic al NATO şi, să spunem aşa, la răscruce de vânturi. Constanţa are o şansă la dezvoltare uriaşă, care sunt convins că va fi cuantificată de noua administraţie”, a spus prim-ministrul.

Victor Orban a menţionat că guvernul pe care îl conduce va fi un partener al administraţiilor locale, în toate proiectele de dezvoltare serioase pe care acestea le iniţiază.

“În ceea ce ne priveşte pe noi, cu siguranţă vom fi partenerul administraţiei locale. Eu am ajuns în administraţia centrală după ce am trecut prin administraţia locală şi ştiu ce înseamnă o administraţie centrală care frânează, care pune beţe în roate. Niciodată guvernul pe care îl conduc nu va face aşa ceva, dimpotrivă, va fi un partener al administraţiilor locale, în toate proiectele de dezvoltare serioase pe care le iniţiază administraţiile locale”, a declarat Orban.

În Consiliul Local Municipal Constanţa, mandatele de consilier au fost distribuite astfel: PNL – 10, USR PLUS – 9 şi PSD – 8.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO Cătălin Predoiu are încredere în Victor Ponta: ‘Exceptând PSD-ul, nu identific un partid în Parlament care să aibă gânduri rele pentru justiţie’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, că pune la îndoială declaraţiile liderilor social-democraţi cu privire la schimbarea poziţiei PSD faţă de domeniul justiţiei.

“Exceptând PSD-ul, nu identific un partid în Parlament care să aibă gânduri rele pentru justiţie. Iar declaraţiile prezente ale PSD că s-au schimbat deocamdată pe mine nu mă conving, pentru că ce am văzut anul acesta nu arată că s-au schimbat. Au respins două proiecte de lege privind desfiinţarea SIIJ, l-ar fi respins şi pe al treilea şi pe al patrulea şi pe al cincilea. Trenează în Parlament o serie de acte normative”, a declarat Predoiu, la postul Realitatea Plus, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban îi răspunde lui ÎPS Teodosie: ‘Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată’

El i-a acuzat pe social-democraţi că au blocat în Parlament transpunerea în legislaţia naţională a unor directive europene în domeniul justiţiei.

“11 scrisori am adresat conducerii Parlamentului, şi domnului Ciolacu şi la Senat, ca să treacă aceste legi şi în continuare vedem că nu se întâmplă. Prin urmare, să nu ne facem iluzii şi de aceea este esenţial ca majoritatea să fie schimbată după aceste alegeri şi din perspectiva justiţiei, care e un domeniu cheie. Degeaba facem progrese economice dacă nu reformăm şi justiţia şi nu o protejăm de aceste atacuri politice”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Englezii nu se pot bucura de libertate: chiar şi după sfârşitul lockdown-ului naţional, vor continua să trăiască sub restricții severe

Avatar

Publicat

in

De

Marea majoritate a celor 56 milioane de locuitori ai Angliei, inclusiv cei din Londra, vor continua să trăiască sub restricţii severe după sfârşitul lockdown-ului naţional la începutul lunii decembrie, a anunţat joi guvernul britanic, dând detalii despre strategia sa locală contra epidemiei de COVID-19, transmit AFP şi Reuters.

După o lună de lockdown care se încheie la 2 decembrie, Anglia va reveni la restricţii impuse la nivel local în funcţie de incidenţa infectărilor, potrivit unui sistem pe trei niveluri de risc, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

‘Măsurile naţionale (de lockdown) au permis inversarea cu succes a curbei’ epidemiei, cu o scădere a numărului de infectări şi de spitalizări, a declarat ministrul sănătăţii Matt Hancock, în Camera Comunelor.

‘Înţeleg impactul pe care îl vor avea aceste măsuri, dar ele sunt necesare având în vedere amploarea ameninţării cu care ne confruntăm’, a afirmat el, subliniind că restricţiile locale vor fi mai severe decât cele de dinaintea lockdown-ului, pentru a ‘menţine virusul sub control’.

Peste tot în Anglia, magazinele cu produse neesenţiale vor putea începe să funcţioneze din nou, iar şcolile vor rămâne deschise. Telemunca este recomandată în toate cazurile.

Însă în zonele plasate în nivelul de alertă cel mai ridicat, precum Birmingham, Manchester, Newcastle, Bristol şi Leeds, puburile şi restaurantele rămân închise, cu excepţia comenzilor de mâncare la pachet şi a livrărilor la domiciliu. Întâlnirile între persoane din gospodării diferite vor fi interzise, atât la interior, cât şi în spaţii deschise, exceptând parcurile.

Citește și: Raluca Turcan, un nou val de critici dure la adresa PSD: ‘A lăsat Guvernul PNL fără mijloace legale de protecție a sănătății publice’

La Londra, la fel în cea mai mare parte a Angliei, riscul este considerat ‘ridicat’ (nivelul 2): puburile şi restaurantele pot servi alcool doar însoţit de mâncare, iar reuniunile între gospodării diferite vor fi limitate la şase persoane în exterior, dar interzise în spaţii închise.

Doar trei zone au fost plasate în nivelul ‘mijlociu’ de alertă: Cornwall, insula Wight şi insulele Scilly.

O primă evaluare a acestei clasificări va fi făcută la 16 decembrie.

Locuitorilor din zonele cu restricţiile cele mai severe li se va propune o campanie de testare în masă, cu teste rapide.

La începutul săptămânii, guvernul a anunţat un ‘armistiţiu’ pentru Crăciun, autorizând reunirea a cel mult trei familii timp de cinci zile, între 23 şi 27 decembrie.

Regatul Unit, unde fiecare regiune îşi stabileşte propria strategie sanitară, este ţara cea mai îndoliată din Europa, cu peste 56.500 de decese şi 1,5 milioane de cazuri pozitive.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend