Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Orban: “Guvernul și-a făcut datoria cu vârf și îndesat. Nu există niciun motiv pentru o moțiune de cenzură. Arată iresponsabilitatea PSD”

Avatar

Publicat

in

Nu există “niciun motiv” pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, deoarece acesta “şi-a făcut datoria cu vârf şi îndesat”, iar un asemenea demers ar arăta “iresponsabilitatea” PSD, a declatrat sâmbătă premierul Ludovic Orban.

“Să vii să depui moţiune de cenzură fără niciun fel de motivaţie palpabilă, să creezi instabilitate politică şi instituţională într-o situaţie de criză arată iresponsabilitatea acestui partid care se numeşte PSD. Nu există niciun motiv pentru o astfel de moţiune de cenzură. Guvernul şi-a făcut datoria faţă de România cu vârf şi îndesat, Guvernul pe care îl conduc este un Guvern care a fost supus unui efort fără precedent şi, pe de o parte, am luptat cu toate armele aflate la dispoziţie contra epidemiei, pe de altă parte, am reuşit să diminuăm efectele economice negative ale crizei provocate de epidemie”, a declarat Orban, după şedinţa conducerii PNL, notează Agerpres.

Publicitate

El a adăugat că Guvernul a adoptat “aproape toate măsurile” din cadrul Programului de relansare.

“Eu cred că mergem în faţa românilor cu fruntea sus, putem să ne uităm în ochii oamenilor şi chiar aş putea să vă spun că avem grijă faţă de oameni şi facem lucruri care nu se fac în alte guverne europene. Să creşti alocaţii, să creşti pensii în perioade de criză, în perioade de cădere economică, reprezintă un efort uriaş pe care îl facem tocmai din grijă faţă de oameni”, a susţinut liderul PNL.

Prim-ministrul a adăugat că se bazează pe susţinerea în Parlament a oricărui parlamentar “care are o urmă de bun simţ şi înţelege că România are nevoie de guvernare stabilă, de o concentrare a eforturilor tuturor instituţiilor pentru stăvilirea epidemiei şi pentru relansarea economică”.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, joi, că social-democraţii au decis depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban în luna august.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO Gabriela Firea, despre o declarație a lui Ludovic Orban: ‘E foarte periculoasă, este realmente șocantă’

Avatar

Publicat

in

De

Gabriela Firea a declarat, marți seara, că premierul Ludovic Orban ar fi recunoscut că a ”sabotat” lucrările la Autostrada de Centură București din cauza actualului primar, pentru că este de la PSD. Firea a precizat că declarația premierului i se pare ”foarte periculoasă, este realmente șocantă”.

”Mi s-a părut că premierul a făcut o declarație foarte periculoasă, este realmente șocantă, vreau să rămână în mintea bucureștenilor. Eu m-am luptat să rezolvăm centura ocolitoare. Nu m-au ascultat colegii mei, nu au alocat bani suficienți. Premierul a spus că doar dacă ajunge un candidat de la PNL premier vor fi alocați bani. Ei au spus că nu vor face ca PSD. PSD a plecat de la guvernare. Premierul a recunoscut că a sabotat centura capitalei pentru că sunt eu primar. Asta e foarte grav! Nu va mai fi el în măsură să aloce banii, pentru că vom introduce o moțiune de cenzură. La începutul lunii septembrie estimăm că se va vota.

Publicitate

CNAIR nu vrea să ne informeze despre traseul centurii ocolitoare pentru exproprieri. De abia aștept să pice acest guvern.”, a anunțat Gabriela Firea, la TVR 1, în emisiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache.

Citește și: Vladimir Putin a anunțat că a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume, iar o fiică a sa și l-a injectat .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Barna: Mi-aş dori ca la parlamentare să obţinem un rezultat care să permită Alianţei USR-PLUS să guverneze singură

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat, marţi seara, că şi-ar dori ca la alegerile parlamentare Alianţa USR-PLUS să obţină un rezultat care să-i permită să guverneze singură, relatează Agerpres.

“În teoria probabilităţilor este una din alternativele cu o probabilitate rezonabilă ca după alegeri, aşa cum arată acum rezultatele, să fim în situaţia de a avea negocieri pentru formarea unui Guvern. (…) După alegeri foarte probabil USR va fi în bucata de reprezentativitate a României care va trebui să guverneze şi USR-PLUS îşi va asuma asta fără niciun fel de ezitare”, a spus Barna la Digi24.

Publicitate

Întrebat dacă USR-PLUS îşi va asuma o guvernare alături de PNL, el a răspuns: “Vom vedea care sunt rezultatele electorale. În momentul de faţă, încercăm având localele prima bornă să avem rezultate cât mai bune, să avem cât mai mulţi colegi în consiliile locale, municipale, în primării pentru a aduce schimbarea pe care societatea o aşteaptă”.

“Evident că eu m-aş dori să avem un rezultat electoral care să ne permită să guvernăm singuri, ca USR-PLUS să guverneze singur. Însă, în politică legătura cu realitatea în general ajută. Dacă vom obţine acest rezultat vom guverna singuri fără îndoială, dacă acest rezultat nu se va întâmpla şi aşa cum arată cifrele perspectiva unei coaliţii necesare are o probabilitate rezonabilă vom vedea la momentul acela. În momentul de faţă miza este să reuşim să reprezentăm un electorat cât mai numeros”, a adăugat Barna.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit marţi la lansarea candidaturii lui Ciprian Ciucu la Primăria sectorului 6 despre viitorul Guvern.

“Suntem două echipe extrem de serioase, cu oameni cinstiţi, cu oameni cu experienţă, cu oameni care cunosc problemele Bucureştiului şi care vor face echipă pentru Bucureşti la toate nivelele. Mesajul meu aici este foarte clar: Ciprian Ciucu ca şi primar de sector, Nicuşor Dan ca şi primar general şi viitorul Guvern USR-PLUS, ca de altfel şi actualul Guvern, formează o echipă pentru bucureşteni şi colaborează pentru a duce la bun sfârşit toate proiectele de care are nevoie Bucureştiul”, a spus preşedintele PNL.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend