Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Orban: ‘Government has done almost nothing to prevent decline of purchasing power’

Publicat

in

The Chairman of the Force of the Right party, Ludovic Orban, claims that the Government has done „almost nothing” to prevent the decline of the purchasing power and living conditions of Romanians, given that „the real inflation that the citizen feels in what he buys monthly is over 20 percent”.

„The government has done almost nothing to prevent the decline of the purchasing power and living conditions of Romanians. Inflation has risen sharply, and the real inflation that the citizen feels is not the 14-percent inflation, the real inflation that the citizen feels in what he buys every day during a month is over 20 percent, namely the purchasing power has decreased by over 20 percent. The government has done nothing because it has not acted on the sources of inflation – fuel, energy, gas, raw materials. While 17 other European countries have taken various measures to reduce the price of fuel (…), the Romanian government has done nothing,” Orban said on Sunday in Galati, Agerpres.ro informs.

He specified that the Force of the Right party has initiated a bill that reduces the price of fuels between 2 and 2.2 RON.

„Think about getting a reduction from almost 9 RON, the price of diesel furel, to 7 RON, for example. This would be felt, on the one hand, by the owner of the car who is refueling, but above all the most important thing is the price of the fuel. Rising fuel prices affect all products and services, having a strong inflationary effect. It did nothing [the Government – ed.n.], because inflation suits them, that’s what they really want. Because inflation is a form of taxation of the citizens’ incomes, which increases budget revenues. The higher the prices of products and services, the higher the VAT, the higher the excise duty excisable goods. They benefit from rises (…), as they can give away more things, because this is what they live off, handouts,” Orban mentioned.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Cinci ani de închisoare pentru cel mai bătrân criminal nazist judecat vreodată de un tribunal german

Publicat

in

De

Un bărbat în vârstă de 101 ani a fost condamnat marți, de o instanță din Germania, la cinci ani de închisoare, pe motiv că, în calitate de gardian al unui fost lagăr nazist, ar fi luat parte la uciderea a peste 3.500 de prizonieri, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie BBC.

Prizonieri in lagarul nazist SachsenhausenFoto: Niday Picture Library / Alamy / Profimedia Images

Bărbatul, identificat drept Josef S., a fost gardian în lagărul de concentrare nazist Sachsenhausen de lângă Berlin, iar marți Judecătoria Neuruppin l-a condamnat la 5 ani de închisoare.

El a negat că a lucrat ca gardian SS în lagărul de concentrare și că ar fi avut vreo implicarea în uciderea a mii de prizonieri, scrie și The Independent.

„Nu știu de ce sunt aici”

„Nu știu de ce sunt aici”, a spus bărbatul în fața instanței, susținând că nu a făcut „absolut nimic”. De asemenea, el a negat că ar fi știut despre crimele din lagărul de la Sachsenhausen, spunând că a fost muncitor la fermă în acea perioadă.

Procurorii l-au acuzat că a luat parte „cu bună știință și de bunăvoie” la crime, în calitate de gardian al lagărului, anchetatorii aducând în instanță documente doveditoare.

Judecătorul Udo Lechtermann i-a spus că, în ciuda faptului că se declară nevinovat, instanța a constatat că a lucrat în lagărul de concentrare timp de aproximativ trei ani, începând din 1942: „Ați susținut de bunăvoie această exterminare în masă prin meseria dumneavoastră”.

Bărbatul în vârstă de 101, care este cel mai bătrân criminal nazist judecat vreodată într-un tribunal german, a fost găsit vinovat pentru că ar fi ajutat la uciderea a 3.518 de oameni, conform BBC. El este acuzat că a fost complice la împușcarea prizonierilor sovietici de război și la uciderea altora prin plasarea „gazului otrăvitor Zyklon B” în camerele de gazare ale lagărului de concentrare Sachsenhausen.

Avocații apărării au cerut achitarea bărbatului și au anunțat că vor face recurs împotriva pedepsei cu închisoarea.

Peste 200.000 de oameni, majoritatea evrei, dar și romi, au fost închiși de către naziști în lagărul de concentrare de la Sachsenhausen, în perioada 1936 – 1945. Zeci de mii au murit din cauza muncii forțate, a înfometării, bolilor sau în urma experimentelor extreme.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Reacție vehementă din piață, ca urmare a intenției de supraimpozitare a jocurilor de noroc: fără consultare, noaptea ca hoții!

Publicat

in

De

​Dan Ghiță, fost director general al Loteriei Române și fost șef de cabinet al președintelui ONJN, în prezent președintele asociației organizatorilor de jocuri de noroc ROMBET, a răspuns întrebărilor adresate de playresponsibly:

Joacă responsabil!Foto: playresponsibly.ro

Ca parte implicată în piața jocurilor de noroc, cum apreciați intenția guvernanților de a taxa jocurile de noroc cu până la 40%?

Dan Ghiță: În legătura cu propunerea care este acum în discuție, ROMBET, asociația organizatorilor de jocuri de noroc, este total împotriva acestei inițiative și vor prezenta o parte din argumentele asociației în susținerea concluziei noastre că inițiativa nu este una benefică nici pentru bugetul de stat, nici pentru mediul de afaceri și nici pentru jucători. Un aspect foarte important este acela ca asociația noastră nu a fost contactată în mod oficial, pentru a putea oferi un punct de vedere și pentru a oferi soluții reale. Impactul a fost calculat total nereal.

Citește mai mult pe playresponsibly.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend