Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Orban, după întâlnirea cu Isărescu: Am luat decizia coordonării politicii fiscale cu cea monetară. Ne dorim ceșterea colectării și reducerea evaziunii

Publicat

in

”Am făcut o analiză a situației economice, o analiză referitoare la deficite- cel bugetar și cel de cont curent- , o analiză a inflației și a evoluției acesteia, cu toate consecințele legate de dobânzi și de creditare. Toate acestea pentru a corela politicile fiscale cu cele monetare în vederea creării unui fundament solid pentru dezvoltarea economică. Am luat această decizie de a ne coordona deciziile între Guvern și BNR”, a spus premierul Ludovic Orban după ieșirea de la discuțiile cu Guvernatorul Băncii Centrale, la care a participat și ministrul Finanțelor Florin Cîțu.

Ce a mai spus premierul:

  • Nu suntem de acord cu evaluarea Comisiei Europene privind deficitul (n.red care ar putea depăși 6% anul viitor). Sub nicio formă nu se va ajunge la acel nivel.
  • S-a discutat despre căi și metode pentru a remedia stricăciunile făcute de fosta Guvernare. Pe estimările noastre privind deficitul, lucrurile arată mai rău decât spuneau cei din fosta Guvernare.
  • Vom avea un dialog permanent, o informare reciprocă privind orice intenții există în domeniul politicilor bugetare. Am atins subiecte legate de ce s-a întâmplat și am identificat soluții pentru repararea stricăciunilor produse de PSD
  • Dorim să creștem colectarea, să reducem evaziunea mai ales cea din domeniul TVA. Nu este admisibil să avem 27% venituri din PIB câtă vreme țările europene sunt la 32-33%
  • Politica fiscală pe care o vom promova este cea din Programul de Guvernare.
  • Florin Cîțu: Deocamdată rămânem în Minister cu un singur secretar de stat. Discut zilnic cu șeful ANAF dar săptămâna viitoare voi putea da mai multe detalii, după finalizarea analizei pe care o avem în curs.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Mausoleul Taj Mahal, una dintre cele şapte minuni ale lumii, grav AVARIAT în urma unei furtuni / VIDEO

Publicat

in

De

Mausoleul Taj Mahal, una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, a fost afectat de furtuni violente. Principala atracţie turistică din India este închisă publicului din cauza coronavirusului, potrivit AFP.

Citește și: SONDAJ IMAS – Creștere spectaculoasă pentru Pro România: PNL în cădere liberă, PSD stagnează

O serie de furtuni violente, care au provocat vineri moartea a 13 persoane în regiunea Agra, în nordul Indiei, au afectat şi Taj Mahal, inclusiv poarta de intrare în sit şi două balustrade, a anunţat, duminică, o sursă oficială.

Taj Mahal, una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne şi principala atracţie turistică a Indiei, este închis de la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus.

„O balustradă care face parte din structura originară a onumentului a fost avariată”, a confirmat pentru AFP şeful serviciilor arheologice din India, Vasant Kumar Swarnkar.

„A fost avariată şi o altă balustradă mai recentă, un plafon fals din zona unde aşteaptă turiştii şi soclul porţii principale de acces a monumentului”, a adăugat el.

Structura principală a mausoleului construit de împăratul mongol Shah Jahan în memoria soţiei sale Mumtaz Mahal, decedată în 1631, este intactă.

Acest gen de furtuni violente sunt obişnuite în sezonul musonului în India, din iunie până în octombrie. O serie de furtuni care au lovit anul trecut, în august şi în septembrie statul Madhya Pradesh, din centrul ţării, au ucis 150 de persoane.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Bogdan Aurescu, de Ziua Românilor de Pretutindeni: În această perioadă, legăturile cu românii de pretutindeni s-au dovedit mai strânse

Publicat

in

De

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis, duminică, un mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni în care a vorbit despre importanţa păstrării legăturilor sufleteşti, chiar şi atunci când legăturile fizice sunt mai greu de păstrat din cauza pandemiei. ”În această perioadă, când distanţele s-au dovedit mult mai greu de parcurs, legăturile cu românii de pretutindeni s-au dovedit mai strânse”, a transmis Aurescu.

”Cu ocazia celebrării Zilei Românilor de Pretutindeni, mă bucur să am ocazia de a transmite gânduri de sănătate, prosperitate şi încredere tuturor românilor aflaţi în afara graniţelor ţării. În momentele de bucurie, ca şi în împrejurările dificile cum sunt cele pe care le-am trăit în ultimele luni, gândurile şi acţiunile mele şi ale personalului din Ministerul Afacerilor Externe se îndreaptă către românii din afara graniţelor. În acest an, priorităţile au impus soluţii imediate pentru situaţii limită sau delicate şi au făcut mai dificile activităţi pe care le consideram normale în condiţii obişnuite”, a transmis Aurescu.

Un consilier al lui Ludovic Orban a răbufnit după poza devenită virală pe internet: ‘Este ori o lucrătura securistă de 2 lei, ori trădare din interior

Potrivit acestuia, Ziua Românilor de Pretutindeni ”reprezintă o sărbătoare şi este cu atât mai important să o celebrăm când legăturile de suflet rămân puntea cu cei dragi şi o reconfirmare a valorilor şi identităţii care ne leagă oriunde ne-am găsi”.

”În contextul special din acest an, impus de pandemia de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe s-a concentrat în mod deosebit pe asigurarea drepturilor şi sprijinirea românilor din străinătate, atât cei care sunt rezidenţi în alte state, cât şi cei care au fost surprinşi acolo temporar din raţiuni personale, medicale, pentru studii sau la muncă în afara ţării. Misiunea cea mai importantă, dincolo de continuitatea serviciilor, a fost oferirea de asistenţă consulară şi facilitarea repatrierii pentru cei în situaţii deosebite, respectiv informarea constantă a acestora asupra măsurilor adoptate de celelalte state, inclusiv din perspectiva riscurilor şi a dificultăţilor pe care deplasările în străinătate le implică. A fost dificil şi am învăţat cu toţii din aceasta criză. Este motivul pentru care pot să spun că MAE este astăzi cu mai multe lecţii învăţate pe acest palier atât de important pentru români şi comunităţile româneşti de pretutindeni”, a mai transmis Aurescu.

Acesta afirmă că s-a acţionat, împreună cu alte ministere, cât şi în strânsă cooperare cu celelalte state membre ale Uniunii Europene şi cu Aliaţii noştri din NATO, în spiritul responsabilităţii şi al solidarităţii, pentru a găsi soluţii la provocările nemaiîntâlnite generate de pandemia de COVID-19.

”În această perioadă, când distanţele s-au dovedit mult mai greu de parcurs, legăturile cu românii de pretutindeni s-au dovedit mai strânse. În acest spirit, dorim să consolidăm relaţia cu comunităţile de români pe baza experienţelor care au întărit încrederea noastră reciprocă. Subliniez, o dată în plus, importanţa menţinerii şi dezvoltării legăturilor cu românii din afara graniţelor, care contribuie constant, fiecare în parte, dar mai ales împreună, la promovarea României şi a limbii române, precum şi a valorilor noastre culturale. La mulţi ani tuturor românilor de pretutindeni”, este mesajul ministrului de Externe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend