Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ora Pământului – Luminile vor fi stinse sâmbătă în Piaţa Sfatului şi în curtea Bisericii Negre

Publicat

in

Iluminatul public va fi oprit, sâmbătă seara, timp de o oră, în Centrul istoric al Braşovului, municipiul de sub Tâmpa alăturându-se astfel, şi anul acesta, celor 7000 de oraşe din întreaga lume care vor participa la Ora Pământului.

Conform unei informări transmisă de Primăria Braşov, în intervalul orar 20.30 – 21.30, iluminatul public va fi oprit pe mai multe străzi din zona istorică a oraşului, inclusiv în Piaţa Sfatului, în Curtea Bisericii Negre, în Piaţa Enescu şi în piaţeta de pe str. Sf. Ioan, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu își încalcă una dintre marile promisiuni ale mandatului: pune cruce depolitizării

Pentru a sublinia şi mai mult modul în care comportamentul fiecăruia dintre noi influenţează viitorul planetei, în ultimele 15 minute ale Orei Pământului, literele de pe Tâmpa, iluminate în verde, se vor aprinde şi vor pulsa asemenea bătăilor inimii, a precizat sursa citată.

„Îi invit pe toţi braşovenii să se alăture evenimentului Ora Pământului şi să stingă luminile în casele lor timp de o oră, într-un gest simbolic prin care arătăm că ne preocupă protecţia mediului înconjurător şi a planetei pe care trăim. Cu această ocazie îi invit şi să participe la evenimentele online pe care le organizează ong-urile de profil. Cred că prin astfel de acţiuni de conştientizare vom reuşi să creştem masa critică a cetăţenilor dispuşi să îşi ia un angajament faţă de problemele de mediu”, a declarat, potrivit sursei citate, primarul municipiului Braşov, Allen Coliban.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

TikTok introduce noi instrumente de editare pentru a inspira creativitatea

Publicat

in

De

TikTok introduce o serie de instrumente creative de realizare şi editare a conţinutului. Disponibile acum în România şi în majoritatea regiunilor la nivel global, noile instrumente de editare încurajează oamenii să creeze, să distribuie poveşti mai complexe şi să dea viaţă ideilor de conţinut în diferite formate.

De la reţete editate cu atenţie şi până la tutoriale şi vloguri zilnice, o mulţime de videouri impresionante sunt realizate de oameni talentaţi care îşi exprimă creativitatea prin fiecare edit, clip sau tranziţie. Astfel, prin noile funcţii, TikTok îşi propune să ofere comunităţii şi mai multe oportunităţi creative pe platformă, informează News.ro.

Noile instrumente de editare TikTok le oferă utilizatorilor posibilitatea să ajusteze clipuri, sunete, imagini sau text mai uşor, într-un mediu de editare complet nou, toate în cadrul fluxului de creaţie TikTok, care include:

• Editarea clipurilor: Combinarea, scurtarea şi separarea clipurilor video.

• Editarea sunetelor: Decuparea, scurtarea şi setarea duratei sunetelor.

• Editarea şi poziţionarea textului: Editarea, poziţionarea şi setarea duratei textului mai uşor.

• Adăugarea conţinutul suprapus: Adăugarea imaginilor şi a clipurilor video suprapuse pentru conţinut picture-in-picture sau video-in-video.

• Ajustarea vitezei clipurilor video: Creşterea sau reducerea ritmului clipurilor video.

• Încadrarea conţinutului: Rotirea şi folosirea funcţiilor de zoom in sau zoom out a cadrului pentru fiecare video în parte.

• Adăugarea efectelor sonore.

Prin noile funcţii, TikTok îşi propune să le ofere creatorilor o experienţă de editare îmbunătăţită şi posibilitatea de a crea conţinut creativ mai simplu ca niciodată.

TikTok lansează funcţia Photo Mode

Photo Mode reprezintă un nou format tip carusel disponibil în varianta mobile a aplicaţiei şi este ideal celor care îşi doresc să distribuie imagini de înaltă calitate pe TikTok. Photo Mode a fost creat pentru utilizatorii care îşi doresc să îşi exprime creativitatea în diferite formate, pe lângă cel video. Astfel, prin funcţia Photo Mode, comunitatea TikTok are oportunitatea să distribuie conţinut tip carusel format din imagini statice afişate una după alta în mod automat. Mai mult, creatorii de conţinut pot să adauge sunete imaginilor, astfel încât utilizatorii să vizioneze conţinutul în propriul ritm.

Aceasta opţiune va fi disponibilă în curând pentru creatorii din România.

Descrieri mai lungi în Photo Mode

Comunitatea TikTok poate să adauge descrieri mai lungi, de până la 2200 de caractere, pentru fiecare postare realizată în Photo Mode. Prin spaţiul suplimentar, TikTok îşi propune să le ofere creatorilor încă o modalitate prin care se pot exprima şi pot crea conexiuni cu comunitatea TikTok, astfel încât să construiască poveşti în jurul conţinutului distribuit în noul format, Photo Mode.

Există o mulţime de formate prin care oamenii îşi pot exprima creativitatea pe platformă, iar TikTok îşi propune să construiască experienţe prin care aceştia să creeze conţinut în diverse forme – de la videouri, la LIVE-uri, imagini, text şi multe altele.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

AUR se opune categoric creșterii taxelor pe proprietate: ‘Nu e o soluţie de redresare economică’

Publicat

in

De

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) se declară „categoric” împotriva creşterii taxelor pe proprietate şi solicită Guvernului să renunţe la această iniţiativă deoarece nu reprezintă o soluţie de redresare economică.

„Creşterea taxelor pe proprietăţile realizate de români nu e o soluţie de redresare economică. AUR este categoric împotriva creşterii taxelor pe casele şi apartamentele românilor, susţinută de actualii guvernanţi. AUR este împotriva creşterii taxelor pe proprietate şi solicită Guvernului şi partidelor din Coaliţia pentru Sărăcirea Românilor să renunţe la această iniţiativă”, a transmis, vineri, AUR, printr-un comunicat de presă.

Potrivit AUR, proprietăţile imobiliare reprezintă o modalitate de stocare a valorii, a rezultatelor unei munci anterior desfăşurate şi deja impozitate.

„Principial vorbind, reimpozitarea unor active la care statul nu a avut vreo contribuţie este o decizie discutabilă. În orice caz, ‘subminarea prosperităţii românilor’ ar trebui să existe ca infracţiune în Codul penal şi să fie aspru pedepsită”, a completat AUR.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend