Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

OPORTINITATI PENTRU FIRMELE ARGESENE – Parteneriat Camera de Comers si Industrie Arges si CEC Bank pentru accelul lejer la credite

Publicat

in

BANIFacilitarea accesului întreprinderilor la finantare si reducerea sarcinii administrative asociate acestora sunt doua dintre cele mai nevralgice puncte ale agendei de reforma economica a României. Date recente arata ca 18% dintre cererile de împrumuturi bancare formulate în perioada 2012 – 2013 au fost respinse, 41% dintre întreprinzatorii români semnalând o deteriorare a disponibilitatii bancilor de a acorda împrumuturi (conform studiului 2013 SBA Factsheet Romania). Creditarea ramâne astfel un subiect al zilei din cel putin doua motive: pe de o parte, pentru ca gasirea de solutii de finantare reprezinta doza de oxigen care alimenteaza dezvoltarea economica a României si, pe de alta parte, pentru ca atentia factorilor de decizie este canalizata în aceasta directie, BNR scazând dobânda de referinta la un nivel de 3,75%, de neimaginat în urma cu ceva vreme.

Finantari mai lejere si cu beneficii sporite

Crearea unor produse de creditare viabile reprezinta astfel un demers laudabil, pe care Camera de Comert si Industrie Arges s-a angajat sa-l sustina si sa-l încurajeze. În aceasta directie se înscrie parteneriatul încheiat cu CEC Bank SA pentru facilitarea accesului întreprinderilor argesene la un produs deopotriva accesibil si performant: Creditul de Investitii pentru IMM finantat prin Programul româno-elvetian pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, un credit in lei, cu valoare maxima de 366.160 lei (echivalentul a 100.000 CHF) si cu o maturitate de maxim 5 ani. Pe scurt, caracteristicile si beneficiile asociate acestui produs sunt legate de:
– o destinatie flexibila: creditul poate finanta orice initiativa de dezvoltare a afacerilor, de la achizitie de active fixe corporale de orice tip, pâna la achizitia de active necorporale de tipul patentelor, marcilor, etc.
– garantii flexibile – de la garantii oferite de Fondul National de Garantare a Întreprinderilor Mici si Mijlocii (FNGCIMM) pâna la bunurile achizitonate din credit sau orice alt mix de garantii acceptat de banca;
– cost transparent, alcatuit din dobânda (ROBOR 6 luni1 + 1 pp) la care se adauga un singur comision de administrare (0,5% din valoarea creditului) perceput o singura data, la acordarea creditului. Pentru acest credit nu se percep comisioane de analiza, acordare sau plata anticipata.
– perioada de gratie de pâna la 1 an, pentru a veni în sprijinul derularii investitiei fara sincope.
Încheierea de parteneriate de acest tip cu institutiile financiar – bancare pentru facilitarea accesului întreprinderilor argesene la finantare reprezinta o prioritate zero pe agenda de lucru a Camerei de Comert si Industrie Arges, cu atât mai mult cu cât, asa cum apreciaza actualul Director general, Valentin Simion Zanfir, finantarea afacerilor devine nu doar o necesitate, ci si o oportunitate.
Detalii suplimentare legate de solutiile de finantare a afacerilor pot fi obtinute de la CEC BANK Arges sau de la Camera de Comert si Industrie Arges (office@cciarges.ro; Tel: 0248 219 200).

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

EXCLUSIV Lovitură pentru Mihai Gâdea! Afacerea soției s-a prăbușit

Publicat

in

De

Lovitură pentru Mihai Gâdea și soția sa! După un an fabulos în care profitul companiei a explodat, fiind de trei ori mai mare în 2018, decât în 2017, afacerea soției lui Mihai Gâdea s-a prăbușit în anul următor, terminând anul 2019 pe minus.

Potrivit informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, anul 2019 a fost un an catastrofal pentru Agatha Kundri, soția lui Mihai Gâdea, respectiv pentru sora sa, Memete Naomi. Acestea dețin o grădiniță particulară, pe care au înființat-o în anul 2011.

Ei bine, conform datelor intrate în posesia Bugetul.ro, soția lui Mihai Gâdea a raportat, la Fisc, pentru anul 2019, pierderi în valorea de 48.051 de lei – aproximativ 10.000 de euro.

Cu un an în urmă, Agatha și sora sa raportaseră câștiguri de 20.000 de euro.

Practic, de la câștiguri de 20.000 de euro, afacerea soției jurnalistului Antena 3 s-a prăbușit în doar un an, având pierderi de 10.000 de euro.

Trebuie precizat că, în acte, Naomi apare ca unic asociat și administrator al companiei, în vreme ce soția lui Mihai Gâdea este sociologul grădiniței, după cum dezvăluia presa din România în urmă cu câțiva ani.

Chiar dacă anul trecut a avut afaceri de 903.803 lei, cea mai mare cifră de afaceri din istoria companiei, grădința a avut cheltuieli pe măsură, în valoare de 943.781 de lei.

Trei ani de venituri serioase

Anul 2018 a fost unul fabulos pentru soția lui Mihai Gâdea și sora acesteia. Dacă în 2017 grădinița a raportat un profit de 36.000 de lei, în 2018 câștigul net a urcat la 90.273 de lei.

În anul 2016, potrivit datelor companiei, grădinița a avut afaceri de 430.499 lei și un profit de 32.317 lei.

Vezi și

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Celebrul afacerist român care intermediază debarcarea lui Ludovic Orban – Pe cine ar vrea premier în locul șefului PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ULTIMA ORĂ ! 55 cazuri noi de COVID- 19 în Argeș si un decedat !

Publicat

in

De

Instituția Prefectului Argeș informează că situația epidemiologică din județ, conform datelor DSP, se prezintă după cum urmează:

-persoane aflate în carantină: 1;
-persoane aflate în izolare (anchetă epidemiologică): 230;
-persoane internate în spital: 395;
-persoane vindecate: 284;
-persoane diagnosticate pozitiv: 1138;
-persoane decedate: 59.

Deces 59: Bărbat, 88 de ani, internat pe 04.07.2020 la Spitalul Județean de urgență Pitești, decedat pe 07.07.2020 la SJU Pitești. Comorbidități: boală renală cronică, diabet zaharat 2, HTA severă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend