Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Operațiune de AMPLOARE a mascaţilor în Argeş – Zeci de contrabandiști, săltați cu polițiștii de la trupele speciale

Publicat

in

Douăzeci şi cinci de percheziţii au fost făcute, joi, de poliţişti şi procurori DIICOT în judeţele Olt şi Argeş, la sediile unor persoane fizice, dar şi juridice, într-un dosar de contrabandă. Treizeci de persoane vor fi duse la audieri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova şi S.C.C.O. Olt, au făcut, joi, 25 de percheziţii la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice din judeţele Olt şi Argeş.

Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de transport a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, în formă continuată.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2018 – 2019, pe raza municipiului Slatina şi a localităţilor Bircii, Schitu şi Coloneşti din judeţul Olt, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat în scopul săvârşirii de infracţiuni de contrabandă prin achiziţionarea, depozitarea, transportul şi vânzarea unor cantităţi de ţigarete de provenienţă extra comunitară cunoscând că acestea au fost introduse în mod ilegal pe teritoriul României, pentru obţinerea de beneficii financiare”, se arată în comunicat.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 521.000 de ţigarete, fără timbru fiscal, zece recipiente a câte cinci litri fiecare, ce conţin alcool, patru autovehicule, şapte telefoane mobile, un DVR şi înscrisuri.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Olt vor fi duse, în vederea audierii, un număr de 30 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt şi Dolj, precum şi jandarmilor din cadrul IJJ Olt.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat o nouă decizie pentru românii care călătoresc în Europa

Publicat

in

De

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 33 privind stabilirea noilor criterii de exceptare de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc din țările membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European precum și aprobarea listei țărilor terțe pentru care se aplică exceptarea.

Astfel, a fost stabilit drept criteriu pe baza căruia se face exceptarea de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc în România, din statele membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori care trebuie să fie mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară.

În baza acestui criteriu, Institutul National de Sănătate Publică stabilește lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină pe care o supune aprobării Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică, se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență și se publicată pe site-ul www.insp.gov.ro.

În adoptarea Hotărârii CNSU numărul 33 din 2 iulie s-a ținut cont de recomandarea Consiliului Uniunii Europene cu numărul 2020/0134 (NLE) privind restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE, dar și de recomandările formulate prin Hotărârea nr. 20 din 01.07.2020, a Grupului de suport tehnico – științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

GRUPUL DE COMUNICARE STRATEGICĂ

Vezi Hotărârea de Guvern AICI

Citește și:

VIDEO Cum au ajuns clanurile să dețină monopolul pe piața măștilor medicale. Nume grele implicate

Veste bună! Anumiți angajați vor avea parte de o nouă zi liberă

Scandal de proporții! Zeci de mii de cadre medicale încasează bani stând degeaba, iar pacienții mor în fața spitalelor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mesajul lui Traian Berbeceanu după ce s-a înscris în PNL: ‘Pentru că mereu am avut simpatii liberale. Jos, la talpă, în linia întâi’

Publicat

in

De

Comisarul Traian Berbeceanu, șeful de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela, s-a încris vineri în PNL Deva. Acesta a venit cu precizări ulterioare despre motivul pasului făcut în politică.

”De ce acum?

Pentru că, cred cu tărie, este momentul ca în viața tuturor partidelor să apară oameni noi, care până acum nu au mai fost implicați politic.

Pentru că am hotărât să nu mai privesc de pe margine, să mă implic, să nu mai fiu nevoit să invoc eternul „în locul lor așa aș face”.

Și nu în ultimul rând, pentru că am dreptul!

De ce PNL?

Pentru că mereu am avut simpatii liberale.

Pentru că în organizațiile din județul meu sunt oameni minunați, dedicați comunităților locale, gospodari care deja au demonstrat că merită, cu prisosință, votul oamenilor.

Pentru că în ultima perioadă de timp am avut șansa să cunosc lideri naționali, oameni valoroși, buni profesioniști, convingăndu-mă personal de bunele lor intenții.

Pentru că, în condițiile unei guvernări pline de greutăți inimaginabile, am simțit grija față de cetățeni, preocuparea pentru sănătatea și siguranța acestora în detrimentul cumulului de capital electoral.

Pentru că este partidul care poate să repornească România.

Pentru că PNL!

Unde în PNL?

Jos, la talpă, în linia întâi.

Voi fi un simplu membru de partid, fără să vizez vreo funcție de conducere.

Nu mă interesează vreo candidatură personală, nu îmi doresc niciun loc pe vreo listă. Dar voi susține, cu toată puterea și priceperea, candidații desemnați, având convingerea că, împreună, avem șansa să schimbăm „culoarea” județului”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend