Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ONU vine cu o prognoză de COȘMAR: aproape 200 de milioane de oameni își vor pierde locul de muncă

Avatar

Publicat

in

Pandemia de coronavirus va duce în trimestrul al doilea la pierderea a 195 de milioane de locuri de muncă full-time la nivel mondial, ale unor angajaţi care lucrează un program standard de 48 de ore pe săptămână, potrivit agenţiei pentru muncă a Naţiunilor Unite, transmite CNBC.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

Astfel, 6,7% din orele de muncă la nivel global vor fi pierdute în perioada analizată, potrivit Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM).

În luna martie, OIM anticipa că aproape 25 de milioane de locuri de muncă vor fi pierdute până la sfârşitul anului 2020.

În prezent, organizaţia consideră că ”există un risc ridicat ca numărul de la sfârşitul anului să fie semnificativ mai mare” decât previziunea iniţială, în condiţiile în care pandemia ”s-a accelerat în privinţa intensităţii şi s-a extins la nivel global” de când au fost publicate datele.

Potrivit agenţiei ONU, eventuala creştere a şomajului la nivel global în 2020 depinde de cât de rapid îşi va reveni economia în trimestrul al doilea şi cât de eficiente vor fi măsurile guvernelor în stimularea cererea de forţă de muncă.

De la publicarea analizei preliminare de către OIM, numărul cazurilor de infecţii COVID-19 a crescut de şase ori.

În prezent, la nivel mondial au fost confirmate 1.450.000 de cazuri de COVID-19 şi cel puţin 83.568 de oameni au murit din cauza acestei boli, potrivit celor mai recente date publicate de Johns Hopkins University.

Potrivit calculelor OIM, restricţiile totale sau parţiale luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii coronavirusului au afectat patru din cinci angajaţi la nivel mondial, 2,7 miliarde de oameni dintr-un total de 3,3 miliarde.

Potrivit OIM: coronavirusul este ”cea mai gravă criză după Al Doilea Război Mondial”.

Guy Ryder, director-general al OIM, a spus că lucrătorii şi companiile se confruntă cu ”o catastrofă” atât în economiile dezvoltate şi cele aflate în dezvoltare.

”Trebuie să ne mişcăm rapid, decisiv şi împreună. Măsurile corecte, urgente ar putea face diferenţa între supravieţuire şi prăbuşire”, a spus acesta.

OIM a estimat că 38%, respectiv 1,25 de miliarde de oameni la nivel mondial lucrează în sectoare care sunt într-un pericol ridicat de creştere ”drastică şi devastatoare” a concedierilor, reducerii salariilor şi a numărului de ore lucrate. Între aceste sectoare se află cele de retail, servicii de cazare şi alimentare, precum şi cel manufacturier.

Alte 2 miliarde de oameni care lucrează neoficial, majoritatea în economii emergente şi în curs de dezvoltare, se numără printre persoanele cele mai expuse să îşi piardă veniturile.

Agenţia ONU a reiterat necesitateaadoptării unor măsuri pe scară largă, integrate, pentru a combate pericolul economic al virusului, dar a adăugat că este nevoie de sprijin imediat pentru cei care lucrează în sectoarele cele mai afectate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Canada apără proiectul oleoductului Keystone XL

Avatar

Publicat

in

De

Guvernul canadian a promis luni să sprijine în continuare proiectul oleoductului Keystone XL dintre Canada şi Statele Unite după ce media canadiene au dezvăluit intenţia viitorului preşedinte american Joe Biden de a îl anula imediat după instalarea în funcţie, notează AFP preluat de agerpres.

Anularea decretului care permite oleoductului să traverseze frontiera va face parte dintre măsurile pe care urmează să le anunţe Joe Biden miercuri, ziua preluării mandatului, potrivit informaţiilor difuzate duminică de posturile canadiene de televiziune CBC şi CTV.
“Sprijinul guvernului nostru pentru proiectul Keystone XL este de lungă durată şi bine cunoscut. Vom continua să afirmăm acest lucru pe lângă colegii noştri americani”, a declarat luni ministrul resurselor naturale, Seamus O’Regan.

Proiectul va permite “consolidarea relaţiilor energetice vitale dintre Canada şi Statele Unite” şi crearea “a mii” de locuri de muncă “pentru muncitorii de ambele părţi ale frontierei”, a subliniat demnitarul canadian.

Proiectul grupului canadian TC Energy, în valoare de circa 8 miliarde de dolari americani (6,6 miliarde de euro), trebuie să permită transportul a peste 800.000 de barili de petrol pe zi, pe o distanţă mai mare de 2.000 de kilometri, între provincia canadiană Alberta şi rafinăriile americane din Golful Mexic.

Lansat în 2008, proiectul de prelungire a oleoductului a fost blocat de fostul preşedinte Barack Obama, apoi autorizat de succesorul lui Donald Trump. El este criticat de ecologişti din cauza impactului asupra emisiilor de gaze de efect de seră.

“În opinia noastră, aceasta ar fi o gravă eroare economică şi strategică”, a afirmat premierul provinciei Alberta, Jason Kenney, într-un briefing de presă.

“Dacă este creat un precedent, dacă guvernul american poate pune capăt unilateral conductelor care traversează frontiera şi există deja”, atunci acest precedent s-ar putea aplica “multor alte conducte care furnizează energie canadiană consumatorilor americani”, a ţinut el să adauge.

“Dacă proiectul este anulat, acesta va reprezenta un cost de aproximativ 30 de miliarde de dolari pentru economia provinciei Alberta până în 2030”, a insistat Jason Kenney.

Provincia canadiană este în plină criză economică după prăbuşirea preţului petrolului, consecinţă în special a pandemiei de coronavirus.

La rândul său, liderul Partidului Conservator (opoziţie), Erin O’Toole, a estimat duminică într-o declaraţie că o astfel de decizie “va devasta mii de familii canadiene deja grav lovite de criza economică”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Raed Arafat a cumpărat 10 milioane de seringi

Avatar

Publicat

in

De

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat, luni seară, că a încheiat contracte subsecvente pentru cumpărarea a 10 milioane de seringi, de 1 şi 3 mililitri, cu ac, pentru campania de vaccinare, potrivit Agerpres.

DSU a transmis, luni seară, că, în conformitate cu art. 4, alin (2) din Ordonanţa de urgenţă nr. 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate a fost desemnat ca instituţie abilitată pentru organizarea şi derularea procedurilor de atribuire, în vederea încheierii de acorduri-cadru.

Citește și: Directivă de ultimă oră a ministrului Lucian Bode! Și-a trimis Corpul de Control la verificări!

În baza acordurilor cadru încheiate de ONAC şi furnizor, IGSU a încheiat două contracte subsecvente pentru seringi necesare n campania de vaccinare.

Primul contract subsecvent la acordul cadru nr. 1103/CN/07.01.2021 prevede achiziţionarea a 9 milioane de seringi cu ac de 1 mililitru şi ace de rezervă, în valoare de 5.504.940 lei, inclusiv TVA, în care sunt incluse cheltuieli generate de manipulare şi transport.

Citește și: Raluca Turcan iese la rampă: ‘Există voci care au opinii diferite față de vocea președintelui PNL’

Cel de-al doilea contract subsecvent la acelaşi acord cadru prevede achiziţionarea a 1 milion de seringi de 3 mililitri, cu ac. Valoarea acestui contract este de 714.000 lei, inclusiv TVA, în care sunt incluse cheltuieli generate de manipulare şi transport.

Campania de vaccinare a început în 27 decembrie, fiind în plină derulare cea de-a doua etapă a Strategiei naţionale.

Vaccinarea este gratuită şi se face în centre amenajate în toate judeţele.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend