Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ONU vine cu o prognoză de COȘMAR: aproape 200 de milioane de oameni își vor pierde locul de muncă

Publicat

in

Pandemia de coronavirus va duce în trimestrul al doilea la pierderea a 195 de milioane de locuri de muncă full-time la nivel mondial, ale unor angajaţi care lucrează un program standard de 48 de ore pe săptămână, potrivit agenţiei pentru muncă a Naţiunilor Unite, transmite CNBC.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

Astfel, 6,7% din orele de muncă la nivel global vor fi pierdute în perioada analizată, potrivit Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM).

În luna martie, OIM anticipa că aproape 25 de milioane de locuri de muncă vor fi pierdute până la sfârşitul anului 2020.

În prezent, organizaţia consideră că ”există un risc ridicat ca numărul de la sfârşitul anului să fie semnificativ mai mare” decât previziunea iniţială, în condiţiile în care pandemia ”s-a accelerat în privinţa intensităţii şi s-a extins la nivel global” de când au fost publicate datele.

Potrivit agenţiei ONU, eventuala creştere a şomajului la nivel global în 2020 depinde de cât de rapid îşi va reveni economia în trimestrul al doilea şi cât de eficiente vor fi măsurile guvernelor în stimularea cererea de forţă de muncă.

De la publicarea analizei preliminare de către OIM, numărul cazurilor de infecţii COVID-19 a crescut de şase ori.

În prezent, la nivel mondial au fost confirmate 1.450.000 de cazuri de COVID-19 şi cel puţin 83.568 de oameni au murit din cauza acestei boli, potrivit celor mai recente date publicate de Johns Hopkins University.

Potrivit calculelor OIM, restricţiile totale sau parţiale luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii coronavirusului au afectat patru din cinci angajaţi la nivel mondial, 2,7 miliarde de oameni dintr-un total de 3,3 miliarde.

Potrivit OIM: coronavirusul este ”cea mai gravă criză după Al Doilea Război Mondial”.

Guy Ryder, director-general al OIM, a spus că lucrătorii şi companiile se confruntă cu ”o catastrofă” atât în economiile dezvoltate şi cele aflate în dezvoltare.

”Trebuie să ne mişcăm rapid, decisiv şi împreună. Măsurile corecte, urgente ar putea face diferenţa între supravieţuire şi prăbuşire”, a spus acesta.

OIM a estimat că 38%, respectiv 1,25 de miliarde de oameni la nivel mondial lucrează în sectoare care sunt într-un pericol ridicat de creştere ”drastică şi devastatoare” a concedierilor, reducerii salariilor şi a numărului de ore lucrate. Între aceste sectoare se află cele de retail, servicii de cazare şi alimentare, precum şi cel manufacturier.

Alte 2 miliarde de oameni care lucrează neoficial, majoritatea în economii emergente şi în curs de dezvoltare, se numără printre persoanele cele mai expuse să îşi piardă veniturile.

Agenţia ONU a reiterat necesitateaadoptării unor măsuri pe scară largă, integrate, pentru a combate pericolul economic al virusului, dar a adăugat că este nevoie de sprijin imediat pentru cei care lucrează în sectoarele cele mai afectate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ministrul Sănătății face ANUNȚUL: de când se REDESCHID spitalele din România pentru bolnavii non-COVID-19

Publicat

in

De

Anunț important făcut de ministrul Sănătății, după ce, vreme de două luni, spitalele din România au fost închise pentru bolnavii care nu sufereau de coronavirus. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, joi, că fiecare direcție de sănătate publică este în curs de reașezare a circuitelor spitalelor, astfel încât acestea să își reia activitatea non-COVID. Pacienții infectați cu noul coronavirus ar urma să ajungă la secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie.

Nelu Tătaru a fost, joi, la Spitalul din Mioveni și a fost întrebat de presă, la finalul vizitei, când își vor relua activitatea normală spitalele din România, conform Mediafax.

Citește și:  ALERTĂ METEO Cod galben de VIJELII în mai multe județe din țară

„La nivel național, fiecare direcție de sănătate publică desfășoară, în această perioadă, evaluări la spitalele suport COVID, pentru a vedea numărul de cazuri rămase, posibiltatea ca aceste cazuri să treacă pe secțiile de Terapie Intensivă din Boli Infecțioase sau Pneumologie, iar dacă există cumva pavilioane separate, ca să poată avea circuite separate și tot ce înseamnă patologie COVID să meargă în acele pavilioane, DSP-urile vor reașeza circuitele, structurile și atunci își vor putea lua și activitatea non-COVID”, a explicat sursa citată.

Mai multe unități medicale din țară au fost transformate în spitale COVID-19, unde au fost tratați pacienții care s-au infectat cu această boală. Activitatea acestora a fost blocată în ultimele două luni, fiind amânate toate intervențiile chirurgicale și consultațiile care nu au fost considerate urgente.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministrul britanic al Întreprinderilor s-a autoizolat după ce a prezentat simptome de covid-19

Publicat

in

De

Ministrul britanic al Întreprinderilor Alok Sharma s-a autoizolat după ce a prezentat simptome de covid-19, în Camera Comunelor, un nou caz suspect de contaminare în Guvernul britanic, care alimentează critici cu privire la ridicarea măsurii votului la distanţă impusă deputaţilor în timpul pandemiei, relatează AFP.

În timp ce prezenta, în faţa deputaţilor, un proiect de lege privind guvernanţa şi insolvabilitatea întreprinderilor, miercuri, ministrul părea istovit şi îşi ştergea transpiraţia cu o batistă.

Alok Sharma ”a fost testat” de covid-19 şi s-a dus acasă să se izoleze, potrivit recomandărilor Guvernului, a anunţat o purtătoarea de cuvânt a ministerului.

Premierul conservator Boris Johnson şi ministrul său al Sănătăţii Matt Hancock au fost testaţi pozitiv cu covid-19, la sfârşitul lui martie. Johnson a fost internat şi a petrecut mai multe nopţi la terapie intensivă.

Citește și: SURSE – Tăriceanu pregătește o mișcare de efect: ce înseamnă, de fapt, topirea ALDE în PSD

Acest nou caz suspect intervine la oo zi după decizia extrem de controversată de a abandona votul la distanţă al deputaţilor, impus la sfârşitul lui aprilie, în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus care, potrivit bilanţului Ministerului Sănătăţii, a ucis aproape 40.000 de oameni în Regatul Unit, a doua cea mai afectată ţară în lume după Statele Unite.

”Este înfiorător. Guvernul a pus capăt muncii la domiciliu a deputaţilor şi ne-a cerut să ne întoarcem într-o clădire în care distanţarea socială este imposibilă”, a denunţat miercuri pe Twitter aleasa laburistă Lisa Nandy.

”Deputaţii se întorc acasă în toate regiunile din ţară, în această (miercuri) seara”, a denunţat ea.

Camera Comunelor a fost supusă unei ”curăţări suplimentare”, a anunţat un purtător de cuvânt.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend