Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ONU trage un semnal de alamă: Sitația umanitară din Donbas este alarmantă și se deteriorează rapid. Mii de civili au fost uciși

Publicat

in

Situaţia umanitară din Ucraina, după aproape patru luni de invazie rusă, este ”extrem de alarmantă”, a semnalat vineri Organizaţia Naţiunilor Unite, în timp ce luptele dintre armata ucraineană şi cea rusă continuă să facă ravagii în estul ţării, relatează AFP, potrivit Agerpres.

”Situaţia umanitară pe întreg teritoriul Ucrainei, în special în estul Donbas, este extrem de alarmantă şi continuă să se deterioreze rapid”, afirmă Biroul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (Ocha), într-un comunicat.

Potrivit Ocha, situaţia este „deosebit de îngrijorătoare” în Severodoneţk şi în jurul acestuia, ultimul punct de rezistenţă ucraineană din regiunea Lugansk, care se află aproape în întregime sub control rusesc.

Accesul la apă potabilă, la alimente şi la electricitate este ”redus”, a precizat Ocha, în principal din cauza luptelor care continuă să se intensifice şi care afectează grav populaţia civilă.

Ocha deplânge faptul că „cele două părţi beligeranţi, în acest stadiu, nu au ajuns încă la un acord pentru a facilita evacuarea civililor sau pentru a permite accesul ajutorului umanitar” în Severodoneţk şi în oraşul vecin Lisiciansk, care se află de mai multe zile sub bombardamente constante.

”În întreaga ţară, zonele rezidenţiale şi infrastructura civilă continuă să fie afectate, ceea ce duce la uciderea şi rănirea mai multor civili”, a precizat agenţia ONU.

În pofida ”dificultăţilor enorme de acces”, ONU şi partenerii săi umanitari ”au ajuns la peste 8,8 milioane de persoane pe teritoriul Ucrainei de la începutul războiului”, a precizat organizaţia.

Potrivit ONU, 4.452 de civili au fost ucişi şi 5.531 au fost răniţi de la începutul invaziei ruseşti, la 24 februarie, conform ultimului bilanţ furnizat la 15 iunie. ONU subliniază în mod regulat că „cifra este probabil mult mai mare”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Anchetă în MAI: șefii poliției din Timiș și Vaslui ar fi folosit mașinile instituției în interes personal

Publicat

in

De

Conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcția Control Intern, la inspectoratele de poliție județene din Timiș și Vaslui, după ce în spațiul public au apărut informații că inspectorii șefi ar fi folosit autoturisme de serviciu în interes personal.

„La finalizarea verificărilor, vor fi dispuse măsuri legale, dacă se impun”, potrivit comunitatului Poliției.

Libertatea a scris că șeful Poliției din Timiș, Aurelian Alin Petecel, se duce la casa sa de vacanță, la 168 km dus-întors de oraș, cu mașina instituției.

Curentul a scris că șeful Poliției Vaslui, Manuel Nacu, ar fi folosit și el mașina de serviciu în scop personal, la cumpărături sau deplasări în județ.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

LiveScore CSU Craiova, CFR Cluj și FCSB joacă în prima manșă a play-off-ului Conference League

Publicat

in

De

CS Universitatea Craiova, CFR Cluj și FCSB joacă joi în prima manșă a play-off-ului Conference League. Meciurile echipelor din România sunt transmise în format LiveScore pe HotNews.ro.

UEFA Conference LeagueFoto: Matthieu Mirville/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

CSU Craiova – Hapoel Beer-Sheva (de la ora 20:30), în play-off-ul Conference League

Meciul este transmis în direct pe DigiSport 1 ș Prima Sport 2.

Echipele de start:

CSU Craiova: Lazar – Papp, Raul Silva, Screciu – Hanca, Crețu, Mateiu, Bancu – Baiaram, Koljic, Ivan. Antrenor: Mirel Rădoi

Rezerve: Rusu, Popescu, Vătăjelu, Cîmpanu, Nistor, Rivaldinho, Vlădoiu, Markovic, Căpățînă, Roguljic, Martic, Vînă

Hapoel Beer-Sheva: Giazer – Tibi, Elhamed, Miguel Vitor, Helder Lopes – Bareiro, Micha, Keitjens, Abu Abaid, Ansah – Hemed. Antrenor: Elyaniv Barda Felix

Rezerve: Harush, Eliasi, Safuri, Shechter, Jehezkel, Madmon, Yosefi, Elias, Selmani, Andre Martins, Dadia, Hatuel.

Maribor – CFR Cluj (de la ora 21:15), în play-off-ul Conference League

Partida poate fi urmărită în direct pe DigiSport 2 și Prima Sport 1.

FCSB – Viking (de la ora 21:30), în play-off-ul Conference League

Meciul este transmis în direct pe PRO Tv.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend