Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ONU face apel la strângerea sumei de 800 de milioane de dolari pentru a acoperi nevoile umanitare din Afganistan

Publicat

in

ONU a făcut vineri apel la strângerea sumei de 800 de milioane de dolari pentru a acoperi nevoile umanitare actuale din Afganistan, cel puţin o treime din populaţie urmând a fi afectate de foamete, transmite Reuters.

”Nevoile umanitare sunt catastrofice, sunt pe scară largă şi cresc”, a declarat Wafaa Saeed Abdelatef, reprezentantă a Biroului ONU pentru coordonarea acţiunilor umanitare (OCHA), într-o videoconferinţă de presă.

Citește și: DEZVĂLUIRI crunte din sânul armatei SUA: Armata și guvernul afgan nu au existat cu adevărat. Ofițerii americani urmăreau promovarea și corupția prospera

”Aceste nevoi umanitare vin din decenii de conflict, combinate cu seceta şi COVID-19”, a adăugat Wafaa Saeed Abdelatef, potrivit Agerpres.ro.

Haosul şi incertitudinea din Afganistan au sporit după ce talibanii au preluat controlul la Kabul, în 15 august, după o ofensivă de câteva săptămâni în care practic nu au întâmpinat nicio opoziţie din partea armatei afgane.

Citește și: Bilanțul atentatului de la Kabul: 13 militari americani au fost uciși și 90 de civili afgani

Naţiunile Unite solicitaseră în urmă cu câteva luni colectarea a 1,3 miliarde de dolari pentru 16 milioane de oameni aflaţi în nevoie din Afganistan, dar nu s-a reuşit decât strângerea a circa 500 de milioane de dolari.

Citește și: Presa din Afganistan, terorizată de talibani: Un reporter şi un cameraman au fost pălmuiți și bătuți cu armele .

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

DERAPAJ | Judecătorul Cristi Danileț desconsideră Constituția: ‘E tot ce trebuie să vă intereseze’

Publicat

in

De

Înainte de a începe să-și exercite funcția, judecătorii și procurorii depun următorul jurământ: „Jur să respect Constituția și legile țării, să apăr drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuțiile cu onoare, conștiință și fără părtinire. Așa să-mi ajute Dumnezeu!””

Constituția și legile țării nu par să aibă aceeași importantă precum legislația secundară pentru judecătorul Cristi Danileț. Referindu-se la hotărârea de guvern care introduce noile restricții și măsuri pentru combaterea pandemiei, judecătorul afirmă că nu ar trebui să ne intereseze dacă măsurile sunt constituționale.

content-image

Ignorând nevoia respectării ordinii de drept, chiar și în situația de criză sanitară, judecătorul Danileț desconsideră și dreptul cetățenilor de a fi preocupați de respectarea propriilor drepturi și de a se adresa justiției în cazul în care consideră că aceastea le-au fost încălcate.

Potrivit legii, judecătorii și procurorii sunt datori să se abțină de la orice acte sau fapte de natura să compromită demnitatea lor în profesie și în societate. Chiar dacă este judecător de penal, nu de contencios-administrativ și, astfel, nu va ajunge să judece eventuale probleme legale de restricțiile din pandemie, afirmații care nesocotesc nevoia de respectare a Constituției au capacitatea de a compromite demnitatea pofesională.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Măgura Cisnădie s-a calificat în turul 3 al European League la handbal feminin

Publicat

in

De

Echipa de handbal feminin Măgura Cisnădie a pierdut sâmbătă, pe teren propriu, meciul cu formaţia cehă DHK Banik Most, scor 25-26 (16-14), în manşa secundă din turul 2 al European League, dar s-a calificat în turul al 3-lea al competiţiei, potrivit news.ro.

Principalele marcatoare ale partidei au fost M. Neagu 11 goluri, pentru Măgura, respectiv Koresova 8, pentru Banik.

Citește și: Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE – Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE..

În tur, Măgura a câştigat cu scorul de 27-26 (12-10) şi, chiar dacă la general scorul este 52-52, echipa din Cisnădie se califică datorită numărului mai mare de goluri marcate în deplasare.

Alte două echipe româneşti vor intra în competiţie din turul următor, Gloria Buzău şi SCM Râmnicu Vâlcea.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend