Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ONU: Două experte vor da publicităţii luni concluziile la care au ajuns în cazul Navalnîi

Avatar

Publicat

in

Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat că două experte vor da publicităţii luni concluziile unei investigaţii cu privire la cazul opozantului regimului Putin, Aleksei Navalnîi, transmite Reuters.

Opozantul rus a fost arestat la Moscova în luna ianuarie, la întoarcerea din Germania unde a urmat un tratament medical după ce a fost otrăvit cu ceea ce multe ţări occidentale susţin că a fost un agent chimic ce afectează sistemul nervos, folosit de armata rusă.
Agnes Callamard, expert ONU în asasinate şi Irene Khan, expert ONU în libertatea de opinie şi de exprimare, îşi vor face publice concluziile cu privire la ancheta lor în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc luni, la Geneva (15:00 GMT).

Conform informaţiilor difuzate duminică de agenţiile de presă care citează ca sursă o comisie publică de apărare a drepturilor deţinuţilor, Aleksei Navalnîi a ajuns într-o colonie penitenciară care se află la circa 100 de km de Moscova.

Avocatul celui mai cunoscut opozant rus, Leonid Volkov, anunţase anterior, în cursul zilei de duminică, pe reţelele sociale că familia şi avocaţii nu au fost informaţi unde se află Aleksei Navalnîi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Florin Cîţu, mesaj de ultimă pe Facebook: Aş vrea să pot mulţumi personal fiecărui om care s-a vaccinat

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Florin Cîţu a transmis, duminică, mulţumiri persoanelor care s-au vaccinat şi s-au alăturat, în acest fel, luptei împotriva COVID-19. “Vaccinarea este singura modalitate de a scăpa de această pandemie şi de a reveni cât mai repede la normalitate”, a subliniat Cîţu, potrivit news.ro.

“Aş vrea să pot mulţumi personal fiecărui om care s-a vaccinat. Fiecărui om care s-a alăturat, prin vaccinare, luptei împotriva COVID-19.

Mulţumesc, de asemenea, persoanelor publice care au ales să facă acest lucru în mod deschis şi au transmis un mesaj important în societate”, a afirmat Florin Cîţu, duminică seară, într-o postare pe Facebook.

El a reiterat că “vaccinarea este singura modalitate de a scăpa de această pandemie şi de a reveni cât mai repede la normalitate”.

Postarea sa este însoţită de fotografii ale unor persoane care s-au vaccinat şi mesaje ale acestora, între care şi Simona Halep.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Românii cred că Vlad Voiculescu este victima propriei persoane (sondaj CURS)

Avatar

Publicat

in

De

Vlad Voiculescu a fost demis miercuri 14 aprilie din funcția de ministru al Sănătății. Imediat a fost declanșată o criză guvernamentală de proporții. USR/PLUS au considerat mișcarea premierului Florin Cîțu a fi o mare ofensă și au decis retragerea sprijinului politic. De partea lor liberalii și-au susținut premierul, dar au evitat o confruntare directă cu aliații lor deocamdată.

Din cel mai recent sondaj al CURS (Centrul de Sociologie Urbană și Regională) reiese faptul că românii îl consideră în majoritate vinovat chiar pe ministrul revocat din fruntea Ministerului Sănătății. Întrebați ”Cine este principalul vinovat pentru criza politică declanșată de demiterea ministrului sănătății, Vlad Voiculescu?”, 30% din respondenți îl consideră chiar pe Vlad Voiculescu ca fiind principalul vinovat, urmat de PNL cu 17%, USR/PLUS cu 16%, și PNL și USR/PLUS 15%, Opoziția 13%, președintele Klaus Iohannis 6%.

content-image

METODOLOGIE

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 1107 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt neponderate

Perioada de realizare: 14-17 aprilie, 2021

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend