Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

ONU a făcut apel la guvernul din Yemen să permită livrarea echipamentelor de comunicare necesare pentru buna funcţionare a aeroportului din Sanaa

Publicat

in

Organizaţia Naţiunilor Unite a făcut apel la guvernul din Yemen să permită livrarea echipamentelor de comunicare necesare pentru buna funcţionare a aeroportului din Sanaa, controlat de rebeli şi pe unde trece ajutorul umanitar internaţional, relatează AFP, citat de agerpres.

Ţară săracă din Peninsula Arabică, Yemenul este devastat de una dintre cele mai grave crize umanitare din lume din cauza conflictului declanşat în 2014 după o ofensivă a rebelilor houthi, apropiaţi de Iran, care au preluat controlul asupra capitalei Sanaa.

Această acţiune a dus în 2015 la o intervenţie militară a unei coaliţii conduse de Arabia Saudită pentru a susţine puterea.

Arabia Saudită, care controlează spaţiul aerian al Yemenului, cu care se învecinează, interzice din 2016 aterizarea avioanelor pe aeroportul din Sanaa, cu excepţia zborurilor umanitare.

După o săptămână de întreruperi din cauza unor atacuri ale coaliţiei, zborurile umanitare, cruciale pentru populaţie, s-au reluat marţi la Sanaa.

„Îndemn guvernul yemenit să permită importarea echipamentului necesar pentru a garanta o securitate şi o fiabilitate maxime pentru zborurile umanitare şi continuarea ajutorului în Yemen”, a transmis vineri într-un comunicat David Gressly, coordonator umanitar al ONU pentru această ţară.

„În ultimele 18 luni, echipajele unor zboruri umanitare au relatat despre cel puţin zece cazuri în care au fost incapabile să comunice cu turnul de control din Sanaa, o situaţie potenţial periculoasă”, a adăugat Gressly.

El a reamintit că Autoritatea Aviaţiei Civile din Yemen, considerând depăşit echipamentul aeroportului, a achiziţionat în 2019 noi componente.

Însă „în ciuda multor solicitări ale ONU, transferul lor nu a fost permis de coaliţia condusă de Arabia Saudită, care a invocat acordul necesar al guvernului yemenit”, a mai spus Gressly.

Conform unei declaraţii de marţi a rebelilor houthi, coaliţia „împiedică sosirea de noi echipamente de comunicare şi de ajutor pentru navigare spre aeroportul din Sanaa, (necesare) pentru a le înlocui pe cele vechi”.

ONU susţine că războiul din Yemen a dus la moartea a 377.000 de persoane, dintre care circa 227.000 de decese cauzate de consecinţele indirecte ale conflictului, cum ar fi lipsa apei potabile, foametea şi bolile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Tenis – Monica Niculescu şi Alexandra Panova s-au calificat în sferturi, la Rabat

Publicat

in

De

Perechea Monica Niculescu/Alexandra Panova (România/Rusia), cap de serie numărul 2, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 250 de la Rabat.

Ele au învins, marţi, în primul tur, cu scorul de 6-1, 7-5, cuplul britanic Alicia Barnett/Olivia Nicholls.

Învingătoarele vor evolua în faza următoare cu echipa Anna Danilina/Ingrid Neel (Kazahstan/SUA).

Calificarea în sferturi este recompensată la competiţia din Maroc cu un premiu total de 2.350 de dolari şi cu câte 60 de puncte WTA.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sorin Oprescu a fost capturat la Atena (surse)

Publicat

in

De

Fostul Primar Oprescu ar fi fost reținut într-o țară europeană și s-ar afla în acest moment în custodia autorităților de acolo. Deocamdată, la IGPR nu a ajuns nici o informare în acest sens

Așa cum STIRIPESURSE.RO v-a prezentat în exclusivitate, fostul primar a fugit din țară, cu două săptămâni înainte de a se da sentinșa, alegând să meargă în Grecia. Faptul că acesta e în Grecia și că ar fi fost prins acolo apare pe pagina de facebook a jurnalistului Tiberiu Iacob

Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Este vorba de dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Potrivit DNA, în perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Oprescu a condus primăria generală a Capitalei din 2008 până în 2015, când a fost arestat preventiv.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend