Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

OMV Petrom a poluat Râul Cotmeanca şi s-a ales cu amenzi de 135.000 lei

Publicat

in

Duminică, 22 februarie, în zona Localităţilor Cocu – Poiana Lacului a fost semnalată o poluare accidentală pe cursul Râului Cotmeana, ca urmare a avarierii unei magistrale de transport ţiţei aflată în administrarea OMV Petrom. În urma incidentului, poluarea s-a extins pe aproximativ 12 km luciu de apă, cantitatea scursa fiind de 300 litri ţiţei şi 30 litri apă sărată.
Unitatea care deţine magistrala a recurs la oprirea pompării prin magistrală şi a stopat scurgerea ţiţeliului prin instalarea a 15 baraje din material absorbant.
După anunţarea acestei poluări, angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea şi cei ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Judeţean Argeş s-au deplasat la locul incidentului, monitorizând întregul eveniment şi înştiinţând primăriile şi cetăţenii din localitatile Cocu, Poiana Lacului, Săpata şi Lunca Corbului cu privire la incident, fiind interzisă folosirea apei din Râul Cotmeana pentru adăpat animale sau alte activităţi gospodăreşti până la remedierea situaţiei.
Totodata, luni, 23 februarie, Agenţia pentru Protecţia Mediului a prelevat o serie de probe din mai multe zone afectate de poluare de pe direcţia de curgere a apei, urmând să informeze Prefectura Argeş cu privire la rezultatul analizelor.
În acealşi timp, prefectul Mihai Oprescu a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Argeş ca după ce decontaminarea şi curăţarea luciului de apă se finalizează, să fie efectuate o serie de analize a calităţii apei din fântânile aflate în apropierea Râului Cotmeana din zona afectată, eliminand orice eventual pericol al infestării pânzei freatice şi a apei potabile.
Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea a sancţionat OMV Petrom cu suma de 35.000 lei, în baza prevederilor Legii Apelor nr 107/1996, sumă la care se adaugă costurile de intervenţie, iar Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu a procedat la amendarea cu 100.000 lei, conform OUG 195/2005, pentru deversarea de produse petroliere în cursul de apă al Râului Cotmeana.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Vela despre posibila candidatură a sa la Primăria București din partea PNL

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat că zvonul legat de posibila sa candidatură la funcția de primar general al Capitalei din partea PNL nu este adevărat.

Vela spune că nu a discutat niciodată acest subiect cu nimeni.

„Vreau să precizez că nu am discutat niciodată acest subiect cu nimeni. Partidul Naţional Liberal s-a pronunţat cu privire la candidatul pentru Primăria Municipiului Bucureşti, aşadar pot spune că este o presupunere, o evaluare, o bănuială sau – pot să spun direct – un zvon care nu este adevărat, care nu confirmă o realitate cotidiană, o realitate administrativ-politică.

PNL şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la candidat, nu am discutat cu nimeni această posibilitate şi, ca să fiu şi mai direct, nu sunt nici măcar teoretic în situaţia în care să fiu într-o asemenea ipostază, nu sunt membru al organizaţiei din Bucureşti. Avem nişte oameni extraordinari în toate organizaţiile de sector, preşedinta filialei Bucureşti, colega mea, doamna Alexandru, este un om extraordinar, sunt suficienţi candidaţi sau există deja înţelegerea, aşa cum ştiţi, şi am şi oficializat-o printr-o decizie a partidului, cum ne organizăm pentru alegerile locale”, a afirmat Marcel Vela.

Citește și:

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu, anunțul momentului: ‘Da, voi candida la congres’

Publicat

in

De

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu,a precizat că va candida la viitorul congres la partidului, care va fi organizat cât mai repede, imediat după încetarea stării de alertă.

„Marea majoritate a colegilor mei au susținut că trebuie organizat un congres. Acum, trebuie să înțelegem și să vedem și să învățăm din greșeli. Am văzut ce a însemnat un Congres la USR cu o lună înainte de alegerile prezidențiale, și ce voci interne și ce deranj intern a fost. Consider că trebuie făcut cât mai repede un congres, imediat după terminarea stării de alertă. (…) Da, voi candida la congres”, a spus Marcel Cioalcu.

Acesta a precizat că va candida cu un proiect politic și alături de o echipă. Președintele interimar a vorbit și despre criticile care i s-au adus chiar din interiorul partidului.

„Lupta politică este atât în exterior, cât și în interior. În acest moment, eu sunt președinte interimar. Ce nu înțeleg anumiți colegi de-ai mei e că acesta este jocul pe care Iohannis și PNL și-l doresc. Nu poți să șubrezești un partid numai din atacuri externe, îți trebuie și un scenariu intern”, a spus Ciolacu.

Citește și:

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend