Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Omul de afaceri Ştefan Lăzăroiu trimis în judecată de DNA

Avatar

Publicat

in

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaților:
SANDU ION, primar al comunei Davidești, jud. Argeș, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea, în formă continuată, a infracțiunilor de:
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (6 acte materiale);
– complicitate la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată (19 acte materiale) și
– neglijență în serviciu (2 acte materiale).
LĂZĂROIU ȘTEFAN FLORIAN, director general al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (12 acte materiale).
DUMITRESCU GEORGE, director general al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de:
– complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
NEDEF ADRIAN SORIN, director general al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (2 acte materiale).
CĂLINESCU AURELIAN ADRIAN, administrator de fapt al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– participație improprie la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (6 acte materiale) și
– complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
ISTRATE VALERIU MIHAI, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de:
– complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit
MOISE DUMITRU, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (5 acte materiale) și
– complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
CĂLINESCU ARETIA, secretar al Primăriei comunei Davidești, jud. Argeș, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea, în formă continuată, a infracțiunii de:
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 acte materiale).
DINESCU CORINA – LUCI, referent în cadrul Primăriei comunei Davidești, jud. Argeș, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu și
– neglijență în serviciu, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpatul Sandu Ion, în calitatea sa de primar al comunei Davidești, jud. Argeș, în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, beneficiind de ajutorul inculpaților Lăzăroiu Ștefan Florian, Dumitrescu George, Călinescu Aurelian Adrian și Nedef Adrian Sorin, a achitat în mod nelegal și necuvenit către societățile comerciale administrate de aceștia, în contextul derulării mai multor contracte de lucrări, suma totală de 1.463.264 lei, producând în acest fel o pagubă bugetului local al primăriei comunei Davidești, reprezentând:
– lucrări neefectuate și utilaje nelivrate, privind contractul încheiat cu societatea comercială administrată de inculpatul Lăzăroiu Ștefan Florian, având ca obiect execuția, finalizarea și întreținerea obiectivului „Canalizare menajeră în comuna Davidești, jud. Argeș”.
– lucrări care nu au fost executate în realitate, privind contractul încheiat cu societatea comercială administrată de inculpatul Dumitrescu George având ca obiect execuția, finalizarea și întreținerea obiectivului „Modernizare ulița Vâlcel – sat Contești, com. Davidești”;
– lucrări care nu au fost executate în realitate, privind contractele încheiate cu societatea comercială administrată de fapt, de inculpatul Călinescu Aurelian Adrian, având ca obiect execuția obiectivelor „Rețea alimentare cu apă sat Davidești – zona Mărășești”, ”Alimentare cu apă sat Conțești – școala Olteanca”, ”Alimentare cu apă sat Conțești – Cămin Cultural” și „Hidranți pe rețele apă sat Conțești și tronson Han” și
– lucrări care nu au fost executate în realitate, privind contractul încheiat cu societatea comercială administrată de inculpatul Nedef Adrian Sorin, având ca obiect execuția obiectivului „Reparații Cămin Cultural Davidești”.
În același context, inculpatul Sandu Ion, în calitate de primar al comunei Davidești, jud. Argeș, i-a ajutat pe inculpații Lăzăroiu Ștefan Florian și Nedef Adrian Sorin, să falsifice mai multe înscrisuri prin contrafacerea subscrierii, acestea materializându-se prin acceptarea la plată, ordonanțarea și achitarea lucrărilor menționate în aceste înscrisuri, dar neexecutate în realitate.
În acest sens, inculpatul Călinescu Aurelian Adrian a determinat o angajată a firmei sale, să falsifice fără intenție mai multe acte, prin atestarea unor lucrări nereale, în scopul producerii de consecințe juridice și obținerii unui folos material.
Totodată, inculpații Istrate Valeriu Mihai și Moise Dumitru, în calitate de diriginți de șantier, desemnați din partea Primăriei comunei Davidești, privind contractele de lucrări menționate anterior, au semnat și avizat prin ștampilare mai multe situaţii de lucrări în care au fost menţionate lucrări neexecutate, dar achitate de conducerea UATC Davideşti în contextul derulării contractelor.

Inculpatul Sandu Ion, în calitate de primar al comunei Davideşti, jud. Argeş, împreună cu Dinescu Corina-Luci, în calitate de referent în cadrul Primăriei comunei Davideşti, nu au urmărit evidenţierea în evidenţa fiscală şi raportarea prin financiare aferente anului 2010, a creanţei (rămăşiţă) în sumă totală 742.376 lei (reprezentând 665.941 lei debite şi 76.435 lei majorări de întârziere aferente) prin nepreluarea debitelor neîncasate la data de 31.12.2009 şi neînregistrarea în evidenţa fiscală a amenzilor contravenţionale neachitate, transmise spre executare silită, începând cu data de 01.01.2010 şi până la data de 31.03.2011, cu consecinţa încasării, în termenele legale, a unor venituri substanţiale ale bugetului local şi denaturarea situaţiei financiare întocmită la 31.12.2010, prin neîndeplinirea acestei îndatoriri de serviciu producându-se bugetului local un prejudiciu total în sumă de 742.376 lei.
Inculpatul Sandu Ion, în calitate de primar al comunei, jud. Argeş, nu a stabilit şi înregistrat taxa de autorizare pentru foraje şi excavări, în legătură cu operaţiuni de exploatări de carieră şi balastiere, având drept consecinţă neevidenţierea şi neîncasarea la bugetul local, a veniturilor din autorizarea lucrărilor de excavare aferente acestei balastiere, în sumă totală de 189.000 lei, ce trebuiau achitate cel târziu în data de 30.07.2010, producând astfel un prejudiciu bugetului local în sumă de 226.800 lei (pentru neplata în termen a acestei obligaţii, s-au calculat majorări de întârziere în sumă de 37.800 lei).

Publicitate

La data de 23.12.2010, inculpatul Sandu Ion, în calitate de primar al comunei Davideşti, jud. Argeş, împreună cu inculpata Călinescu Aretia, în calitate de funcţionar public în cadrul primăriei comunei Davideşti, au dispus angajarea, lichidarea şi ordonanţa la plată, în mod nelegal a sumei totale de 14.384 lei (din care 7.944 lei drepturi salariale nete, 3.382 lei plăţi reprezentând impozitul pe venit şi contribuţiile salariale ale angajatului şi 3.058 lei contribuţiile salariale ale angajatorului), reprezentând premii de 20%, respectiv 15%, aferente diplomei Gheorghe Lazăr, unui număr de două cadre didactice de la şcoala cu clasele I – VIII Davideşti, producând un prejudiciu bugetului local în sumă de 14.781 lei (14.384 lei plăţi nelegale şi 397 lei despăgubiri civile aferente calculate până la data plăţii efective).
În perioada ianuarie – decembrie 2010, inculpatul Sandu Ion, în calitate de primar al comunei Davideşti, jud. Argeș, împreună cu inculpatele Călinescu Aretia, în calitate de funcţionar public în cadrul primăriei comunei Davideşti şi Dinescu Corina-Luci, în calitate de referent în cadrul Primăriei comunei Davideşti, au dispus plata nelegală din creditele bugetare aprobate pentru „Bunuri şi servicii” a sumei de 24.431 lei, reprezentând indemnizaţie de hrană acordată salariaţilor din cadrul Primăriei comunei Davideşti, având drept consecinţă prejudicierea bugetului local cu suma totală de 25.740 lei (din care suma de 24.431 lei reprezentând plăţi nelegale şi suma de 1.309 lei reprezentând despăgubiri civile la nivelul ratei dobânzii de referinţă a BNR pentru perioada cât bugetul local a fost lipsit de această sumă achitată nelegal).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Traian Băsescu: ‘Aici nu e ca la Geoană’

Avatar

Publicat

in

De

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, a făcut spectacol, după ce a aflat rezultatele de la exit-poll.

Băsescu a declarat că Nicușor Dan va câștiga bătălia și i-a transmis Gabrielei Firea că degeaba speră ca situația să se schimbe dimineața. „Aici nu e ca la Geoană”, a declarat Traian Băsescu.

Publicitate

Am realizat scorul de la europarlamentare. Ne-am fi dorit mai mult. Suntem mulțumiți că nu am ajuns la nivelul ALDE sau Pro România.

Dintre partidele mici, suntem cel mai mare partid.

Vreau să-l felicit pe Nicuțșor Dan. Am văzut că doamna Firea speră să se schimbe spre dimineață. Aici nu e ca la Geoană.

Doamnă, mergeți acasă, la copii.

Este un semn bun. Pe această polarizare, PMP trece pragul”, a afirmat Traian Băsescu.

Vezi și

În ziua alegerilor, doctorul Monica Pop trage un semnal de alarmă: ‘Nu vă lasați înșelați! Nu uitați’

Ministerul Finanțelor Publice își ‘ascute colții și ghearele’ din umbră. Banii de la stat deschid ușa controalelor

Contracte cu ‘cântec’ pentru ‘Trupa lui Biluță’. Șapte dintr-o lovitură!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Popa Dinică, noul primar la Corbeni

Avatar

Publicat

in

De

PSD a mai repurtat o victorie, la Corbeni! Candidatul social-democrat, fostul preot Nicolae Dinică, a câștigat fotoliul de primar al comunei, în faţa edilului liberal, Remo Mateescu si a fostului viceprimar PSD, Petre Nedelea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend