Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

OMS: Numărul de cazuri cu Omicron se dublează în cel mult 3 zile în zonele cu transmitere comunitară

Publicat

in

Varianta de coronavirus Omicron a fost raportată în 89 de țări, iar numărul cazurilor se dublează în 1,5 – 3 zile în zonele cu transmitere comunitară, a anunțat sâmbătă Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit Reuters.

Omicron se răspândește rapid în țările cu niveluri ridicate de imunitate a populației, dar nu este clar dacă acest lucru se datorează capacității virusului de a eluda apărarea organismului, transmisibilității sale crescute sau unei combinații a acestor doi factori, a transmis OMS într-o actualizare.

Organizația a desemnat Omicron drept o variantă îngrijorătoare la 26 noiembrie, la scurt timp după ce a fost detectată pentru prima dată, și încă sunt multe necunoscute, printre care și gravitatea bolii pe care o provoacă.

„Există încă date limitate privind gravitatea clinică a Omicron”, a precizat OMS:

„Sunt necesare mai multe date pentru a înțelege profilul de severitate și modul în care gravitatea este influențată de vaccinare și de imunitatea preexistentă”.

Aceasta a adăugat că datele disponibile însă sunt limitate și nu există studii verificate de comunitatea științifică privind eficacitatea sau eficiența vaccinului față de Omicron.

OMS a avertizat că, având în vedere creșterea atât de rapidă a numărului de cazuri, spitalele ar putea fi supraglomerate în unele zone: „Spitalizările în Marea Britanie și Africa de Sud continuă să crească și, având în vedere creșterea rapidă a numărului de cazuri, este posibil ca multe sisteme de sănătate să fie rapid copleșite”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Dmitri Medvedev trage linia roșie a Rusiei: atunci va începe al treilea război mondial

Publicat

in

De

Orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar putea conduce la al treilea război mondial” a declarat luni fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, informează marţi Reuters.

„Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Şi asta înseamnă pentru totdeauna. Orice încercare de intruziune în Crimeea este o declaraţie de război împotriva ţării noastre”, a declarat Medvedev pentru site-ul de ştiri Argumentî i Faktî, preluat de Agerpres. 

„Şi dacă acest lucru este făcut de către un stat membru NATO, asta înseamnă conflict cu întreaga alianţă nord-atlantică; un al treilea război mondial. O catastrofă completă”.

El a mai declarat că dacă Finlanda şi Suedia se alătură NATO, Rusia îşi va consolida graniţele şi va fi pregătită pentru măsuri de represalii care ar putea include perspectiva instalării de rachete hipersonice Iskander „în pragul lor”.

Dmitri Medvedev este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Atacul asupra mall-ului din Kremenciuk: Cel puțin 16 morți și 59 de răniți / Cu ce rachete a tras armata rusă

Publicat

in

De

Atacul rusesc cu rachete asupra unui centru comercial din Kremenciuk a ucis cel puțin 16 persoane, potrivit salvatorilor, generând o condamnare fermă din partea țărilor G7 reunite în Germania, care au denunțat o „crimă de război”, transmite AFP.

Zeci de morți și răniți după ce rușii au tras cu rachete într-un centru comercialFoto: Twitter

„În acest moment, avem cunoștință de 16 morți și 59 de răniți, dintre care 25 sunt în spital. Informația este în curs de actualizare”, a declarat luni seara Sergiy Kruk.

Eforturile de salvare din Kremenciuk , în centrul țării, se concentrează în principal pe „salvare, îndepărtarea molozului și stingerea incendiului”, a declarat Kruk. El a adăugat că „toate grupurile de intervenție lucrează în mod intens” și că „activitatea va continua non-stop”.

De asemenea, un atac rusesc a ucis opt civili la un punct de distribuire a apei în estul țării mai devreme în cursul zilei, potrivit Kievului, care a făcut apel la G7 pentru a pune capăt războiului.

Acesta este „unul dintre cele mai nerușinate acte de terorism din istoria Europei”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski despre bombardarea centrului comercial din n, un oraș situat la 330 km sud-est de Kiev și la peste 200 km de linia frontului.

Au lovit „un oraș liniștit, un centru comercial obișnuit, cu femei, copii, civili obișnuiți înăuntru”, a spus el.

„Atacurile nediscriminatorii asupra civililor nevinovați sunt o crimă de război”, au declarat liderii G7 în cursul serii de la summitul lor din sudul Germaniei, într-o declarație care „condamnă solemn atacul abominabil” și asigură că Vladimir Putin va fi „tras la răspundere”.

Președintele francez Emmanuel Macron a denunțat o „oroare absolută” și a făcut apel la poporul rus să „înfrunte adevărul”.

Acest lucru „nu va face decât să întărească hotărârea” Occidentului de a sprijini Ucraina, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Potrivit forțelor aeriene ucrainene, centrul comercial a fost lovit de rachete anti-navă Kh-22 lansate de bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22 din regiunea rusă Kursk.

O reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pe tema ultimelor bombardamente rusești asupra unor obiective civile din Ucraina este programată pentru marți, la ora 19:00 GMT (22:00 ora României), a anunțat președinția albaneză a organismului ONU.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend