Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

OMS mai spulberă un mit: Tulpina Delta nu-i vizează în mod specific pe copii

Publicat

in

Varianta Delta a COVID-19 nu vizează în mod specific copiii, contrar a ceea ce sugerează unele ipoteze, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a raportat o rată crescută de infectare la toate grupele de vârstă, informează AFP.

„Voi fi foarte clară: nu constatăm că varianta Delta vizează în mod specific copiii”, a afirmat într-o o conferinţă de presă experta americană Maria Van Kerkhove, directoarea echipei tehnice COVID-19.

Citește și: ALERTĂ Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA spune că varianta Delta infectează 8 din 10 oameni, indiferent că sunt vaccinați sau nu

S-a afirmat că „variantele vizează în mod specific copiii, dar, de fapt, nu este cazul. Ceea ce vedem este că variantele au ca ţintă pe cei care sunt amestecaţi social”, a adăugat specialista.

Varianta Delta, mult mai contagioasă decât versiunile anterioare, este în prezent detectată în 132 de ţări.

Potrivit datelor colectate în Marea Britanie când a apărut varianta Alpha şi datelor colectate după răspândirea variantei Delta, există o rată de infectare crescută „la toate grupele de vârstă”, a declarat Van Kerkhove.

Citește și: După ce au bătut toate recordurile la infectări și decese, moscoviții scapă de MĂNUȘI în spațiile publice

OMS a subliniat că se lucrează pentru o mai bună înţelegere a dinamicii variantei Delta şi pentru a înţelege de ce este atât de contagioasă.

„Constatăm că variantele care circulă contaminează oamenii dacă aceştia nu iau măsurile de precauţie adecvate”, a continuat expertul OMS, care a menţionat distanţarea fizică şi evitarea adunările în spaţii închise, slab ventilate şi supraaglomerate.

Citește și: Guvernul de la Londra A MINȚIT: O anchetă oficială contrazice scăderea cazurilor de COVID-19

„Există o mulţime de măsuri la dispoziţia noastră care ne pot menţine în siguranţă pe noi, pe cei dragi şi pe copiii noştri”, a subliniat ea.

OMS nu intenţionează să redenumească varianta Delta COVID-21 „pentru că boala este aceeaşi”.

Citește și: DOCUMENT Varianta Delta bagă SPAIMA în români: Începe să crească numărul vaccinaților .

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Loteria Română: Report de peste 2,87 milioane de euro la Loto 6/49

Publicat

in

De

Reportul la categoria I a jocului Loto 6/49 de duminică depăşeşte 14,22 milioane de lei (peste 2,87 milioane de euro), iar la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 5 milioane de lei (peste un milion de euro), informează Loteria Română.

Potrivit sursei citate, la jocul Joker, la categoria I, este în joc un report în valoare de peste 8,47 milioane de lei (peste 1,71 milioane de euro), iar la categoria a II-a se înregistrează un report în ce depăşeşte 30.600 de lei.

De asemenea, la Noroc Plus, reportul cumulat „sare” de 77.400 de lei (peste 15.600 de euro), în timp ce în cazul Loto 5/40 se înregistrează, la categoria I, un report în valoare de peste 27.400 de lei, iar la categoria a II-a un cuantum al premiilor de aproximativ 13.700 de lei.

La Super Noroc se înregistrează un report cumulat în valoare de peste 47.000 de lei.

Duminică, 2 octombrie, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la joi, 29 septembrie, Loteria Română a acordat peste 16.100 de câştiguri în valoare totală de peste 757.300 de lei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Zelenski, mesaj către soldații ruși: „Veţi fi ucişi unul câte unul”

Publicat

in

De

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus, în mesajul său către popor după ce forțele ucrainene au recâștigat orașul-cheie Lîman din Donețk, că Rusia pierde lupta, iar lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale. El a avut și un mesaj pentru soldații ruși: „Până când nu veţi rezolva cu toţii problema cu cel care a început totul, care a pornit acest război fără sens pentru Rusia împotriva Ucrainei, veţi fi ucişi unul câte unul, făcând ţapi ispăşitori, pentru a nu admite că acest război este o greşeală istorică pentru Rusia”.

Volodimir ZelenskiFoto: Handout / AFP / Profimedia

  • ”Astăzi, şi mai multe voci din lume s-au alăturat pentru a condamna pseudo-referendumurile şi încercarea Rusiei de a anexa teritoriul nostru – teritoriul Ucrainei.
  • Sunt recunoscător pentru fiecare astfel de voce. Ca urmare, avem deja zeci de declaraţii care susţin în mod clar Ucraina şi dreptul internaţional şi condamnă Rusia pentru acest nou pas agresiv”, a afirmat Zelenski.

El a spus că ”Rusia pierde lupta pentru comunitatea internaţională și că lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale, anexări criminale şi arbitrar total în locul Dreptului internaţional”:

  • ”Principalul lucru este rezistenţa noastră împreună cu voi, protecţia noastră împreună cu voi, mişcarea noastră împreună cu voi spre eliberarea întregului teritoriu ucrainean (…)
  • Rusia a pus în scenă o farsă în Donbas, o farsă absolută, pe care a vrut să o prezinte drept un presupus referendum. (…)
  • Au dus mitraliere în jurul caselor, au purtat bucăţi de hârtie, propagandiştii au filmat toate acestea în partea din Donbas pe care o controlau. Şi acum un steag ucrainean se află acolo.
  • În cursul acestei săptămâni, au fost mai multe steaguri ucrainene în Donbas. Vor fi şi mai multe peste o săptămână”.

Președintele ucrainean a mai sppus că ”acesta este primul clopoţel care ar trebui să se audă la toate nivelurile guvernului rus” și a avut un mesaj și pentru soldații ruși:

  • ”Până când nu veţi rezolva cu toţii problema cu cel care a început totul, care a pornit acest război fără sens pentru Rusia împotriva Ucrainei, veţi fi ucişi unul câte unul, făcând ţapi ispăşitori, pentru a nu admite că acest război este o greşeală istorică pentru Rusia.
  • Ucraina se va întoarce pe cont propriu. Atât în est, cât şi în sud. Şi ceea ce au încercat să anexeze acum, şi Crimeea, care se numeşte anexată din 2014.
  • Steagul nostru va fi peste tot. Vor fi pedepsiţi cei care au comis această crimă de agresiune împotriva statului nostru independent”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend