Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

OMS a luat o decizie radicală. Au fost întrerupte anumite teste clinice pentru pacienții COVID-19

Avatar

Publicat

in

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat sâmbătă că întrerupe testele clinice cu hidroxiclorochină împreună cu combinaţia Lopinavir-Ritonavir pentru pacienţii COVID-19 spitalizaţi, după ce acestea nu au indicat până în prezent o reducere a mortalităţii în cazul bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus, informează Reuters.

”Aceste rezultate preliminare arată că hidroxiclorochina şi combinaţia Lopinavir-Ritonavir reduc puţin sau deloc mortalitatea pacienţilor COVID-19 spitalizaţi, comparativ cu standardul terapeutic. Cercetătorii studiului clinic Solidarity vor întrerupe testele imediat”, precizează OMS într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Publicitate

Citește și: Președintele CCR avertizează Guvernul:’Măsurile care vizează restrângerea drepturilor trebuie luate prin lege’

Studiul clinic Solidarity constă în aplicarea, pentru comparaţie, a patru scheme terapeutice utilizate până în prezent în tratarea bolnavilor de COVID-19.

OMS mai precizează că această decizie de întrerupere a testelor clinice, luată pe baza recomandării comitetului internaţional de coordonare a studiului, nu afectează alte cercetări în care medicamentele menţionate sunt folosite în cazul pacienţilor care nu sunt spitalizaţi sau în scop profilactic.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) oprise deja de pe 18 iunie testele clinice cu hidroxiclorochină ca potenţial tratament pentru bolnavii de COVID-19 spitalizaţi, ajungând la concluzia că acest medicament antimalarie nu reduce rata lor de mortalitate.

Combinaţia Lopinavir-Ritonavir este un tratament pentru pacienţii infectaţi cu HIV şi a fost studiat de OMS ca posibilă terapie împreună cu hidroxiclorochina în cazul pacienţilor COVID-19.

O altă componentă a studiului condus de OMS evaluează efectele potenţiale ale medicamentului antiviral Remdesivir.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

SCANDAL la înmormântarea lui Emi Pian: Polițiștii au ÎNCHIS cimitirul și nu lasă alți credincioși să intre

Avatar

Publicat

in

De

Interlopul Emi Pian a este înmormântat, la această oră, în cimitirul “Tudor Vladimirescu” de pe Șoseaua Antiaeriană. Doar 50 de inși participă la slujbă și nu mii, așa cum se așteptau televiziunile de știri.

Însă, poliția a dat dovadă, din nou, că este depășită de evenimente și a închis cimitirul. Accesul altor persoane nu este permis, în afara de cei de pe lista înaintată de familia interlopului. Din acest motiv, alți credincioși, care voiau să meargă la mormintele rudelor, nu au fost lăsați să intre în cimitir, asta deși oamenii veniseră chiar și cu o oră înainte ca interlopii să ajungă la cimitir.

Publicitate

Citește și: Șantajul dintre două videochatiste s-a terminat în instanță: ‘Știu ce faci, dragă fată norocoasă. Știu unde, știu pe ce site-uri, la ce studio’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Emi Pian s-a dus la Dumnezeu! “S-a pus lumea în genunchi”

Avatar

Publicat

in

De

​​E om Emi Pian. Emi Pian e om mare pentru Clanul Duduienilor, dar mai ales pentru românul de toată mâna. E un model printre modele. Pentru că Poliția, Procurorii, nimeni nu i-a clintit afacerile. Pentru că Emi Pian a reușit în viața lui. Pentru că și-a găsit drumul și l-a urmat. Pentru că nimeni și nci un an de pușcărie nu l-a clintit din ținta lui. Și a murit “mare și tare”. Și de aceea, modelul lui Pian va fi urmat în familie, în clan.

Florin Mototolea, șeful unei aripi a Duduienilor, a ajuns după apusul soarelui în capul Giuleștiului. Nici chiar Mototolea, nici chiar Pian nu credeau că acel apus va fi ultimul. Într-o dugheană vai și amar, de mușama și puțind a tutun, cu șoareci și băutură clonată, se pusese de un barbut pe bani. Mototolea-Pian veni să împrumute jucătorii. Stătea la “căpătâiul” mortului, cum ar fi. Cum era unul la ananghie, cum sărea cu banul. Lua 5% pe 2 zile. Cine pierdea și n-avea cum plăti pe loc, intra în belea, plătea 5% la 2 zile. Mototolea-Pian îl îngropa de viu.

Publicitate

Mototolea Pian n-avea grijă. Nu intra în joc, nu intra în belele. Era la căpătâiul amărâtului, împătimitului. Lucra rece. Glumea pe de lături. Lucra cu rațiune și cu mușchii relaxați.

În seara aia însă Sandu Ștocaru, “musca”, “mortul”, omul care era la ananghie, era o secătură, un tip duplicitar. Încălcase regulile. Luase înainte bani și de la Richard Emanuel Gheorghe-Napi, din clanul Rinu.

Ori asta nu se putea. Mototolea Pian lucra curat. Ești “mortul” meu ori nu ești de loc. Normal că i s-a pus pata. “Mortul” încălcase regulile. “Mortul” trebuia să moară.

Dar, vezi, Dumnezeu și ardoarea fac ca vorbele și cuțitul să alunece. Și Mototolea-Pian muri în noapte. Da, cel care venise să facă priveghi la “mortul” Ștocaru și-a luat-o în artera femurală dela piciorul drept. Mototolea-Pian muri. Și jalea se puse pe parte din clanul Duduianu. Și neamuri și clanuri îl plâng astăzi pe ultimul drum.

Fu Pian om cu reguli? Fu.
Fu Pian om de cuvânt? Fu.
Fu Pian profesionist? Fu.

Când Dumnezeu deschide cerurile nu privește la cuvinte precum “interlop”, “cămătar”, astăzi cuvinte atât de populare, pe buzele tuturor. Nu.

Cine privește drept și curat în frunte pe Pian și pe fruntea lui Pian nu vede nici pic de umbră. Morala și regulile învățate în clanul lui le-a respectat. A murit că a respectat regulile.

Nu e vina lui Emi Pian că am așezat lucrurile și societatea cu fundul în jos, astfel încât să-l facem să aleagă în viața asta meseria de “cămătar” și titlu de interlop”. Nu-i vina lui că trăim și perpetuăm senzaționalul, falsele modele, corupția. Nu. Emi Pian este un om care a dat de mâncare la familie și la clan. Rămâne pentru lumea noastră un om care a murit respectând regulile. PUNCT. Un om. “De asta s-a pus lumea în genunchi” – vers inspirat, al lui Florin Salam.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend