Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Olimpicii tinuti in igrasie si mizerie la Pitesti !

Publicat

in

Conditiile de cazare oferite elevilor care participa la olimpiada de limba engleza, organizata la Pitesti, au ajuns cunoscute in intreaga tara si nu ca fiind de admirat ci dimpotriva.

Un post de televiziune national a publicat imagini cu camerele in care sunt cazati elevii, camere mizerabile, pline de mucegai si total improprii.

De asemenea, alaturi de fotografii, este si un text, postat de o ruda apropiata a uneia dintre participantele la olimpiada care se va incheia vineri.

Fara alte comentarii redam mesajul celei care a alertat presa privind conditiile dintr-un camin din Pitesti, prin intermediul digi 24.

„Bună ziua. În timp ce aleşii noştri dezbat de zor condiţiile din închisori, copiii care sunt la olimpiada la limba engleză îngheaţă de frig într-un cămin din Piteşti. Unde, de asemenea, este şi o mizerie cruntă.

Este prima dată când postez ceva în acest grup, dar cred că este normal să va arăt şi o altă latură a acestor olimpiade atât de lăudate. În momentul de faţă mă aflu la Piteşti la Olimpiada Naţională de Limba Engleză.

Pot să spun că mai bine stăteam acasă. Povestea începe destul de frumos. Plecăm de la Vaslui, eu şi încă 7 colegi, cel de-al 8-lea urcând la Bârlad. Trenul merge, dar în aşa fel încât să aibă întârziere de 40 de minute, ajungând în Bucureşti mult prea târziu pentru a prinde trenul spre Piteşti. Din „fericire”, biletele au fost mutate pentru următoarea cursă Bucureşti Nord-Piteşti.

După ce pierdem o ora în gară, plecăm spre Piteşti. Ajungem aici şi ne întâmpină nişte doamne cam agitate. Ne conduc la nişte microbuze care aveau să spunem 10 locuri (eu sincer nu am mai văzut). Ne-am înghesuit cumva cu tot cu bagaj pentru că în spate nu era loc pentru bagaje şi am sperat că vom fi conduşi spre cazare. Însă pe lângă noi (8 fiind), au fost urcaţi şi cei de la Iaşi (de asemenea cu bagaje şi tot 8 la număr) să se înghesuie alături de noi. Că s-a stat în picioare şi cum s-a putut nu mai spun.

Într-un final ajungem la cazare. Un loc deplorabil puţin spus. Cazaţi la internatul Liceului „Astra”, am întâlnit ceva de nedescris. Miros de mucegai amestecat cu miros de clor (folosit probabil pentru a ascunde mirosul de mucegai), paturi ce amintesc de scena închisorii unui film şi un frig de nedescris (una dintre colegele mele de cameră stând cu haina de iarnă pe ea în majoritatea timpului).

Băile – şi mai „minunate”. Dacă vrei să mergi la toalete turceşti, aici ai ocazia, dacă vrei să te speli cu furtunul ce lucrează sub acoperire ca duș, acesta este locul în care vrei să fii. Ah, şi să nu cumva să te aştepţi la vreun fel de intimitate, pentru că în baie aparent nu există mânere la uşi.

Acum, sincer, nu se aştepta niciunul dintre noi să fim aşteptaţi în lux, dar am avut impertinenţa de a ne aştepta la condiţii decente de a trăi timp de patru nopţi.  Şi ca să se tragă şi o concluzie: decât să fiţi olimpici în România, mai bine staţi acasă. E mai sigur!”

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Judecătoarea Dana Gîrbovan atrage atenția: ‘Dacă s-ar accepta revizuirea Constituției, nu prin referendum, ci că s-ar substitui poporului o altă autoritate, ai avea într-adevăr o renunțare la suveranitate’

Publicat

in

De

Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), a vorbit despre transformările din justiția română, dar și despre ce înseamnă în zilele noastre a-ți căuta dreptatea.

„Dacă ai accepta că, Constituția poate fi revizuită, nu prin referendum, ci că s-ar substitui poporului o altă autoritate, ai avea într-adevăr o renunțare la suveranitate. Și, ca să înțelegem conceptul de suveranitate, care, potrivit Constituției române, aparține poporului român.

Constituția are trei calități, ca să zic așa. Aceasta are trei atribute: este inalienabilă, este imprescriptibilă și este indivizibilă.Ce înseamnă asta? Nu poate fi înstrăinată, nu poate fi împărțită și nu se trece prin trecerea timpului.

Spunea foarte frumos un doctrinar că o criză constituțională a fost evitată prin toleranța constituțională. În general, Curțile Constituționale au evitat să intre în conflict direct cu CJUE, au transmis semnale mai discrete, dar suficiente. În cazul României, revenim din nou la problema legilor justiției, Cuiul lui Pepelea a fost acest SIIJ. Acest serviciu avea competență exclusivă anchetarea judecătorilor și procurorilor.

La nici 6 luni de la intrarea în vigoare a acestei legi a fost sesizată Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Asociația Forumul Judecătorilor și celelalte asociații au creat un cadru procedural care să le permită sesizarea Curții și au venit cu această retorică a faptului că secția este creată în mod special pentru a înlătura judecătorii”, a spus judecătoarea Dana Gîrbovan, conform Gândul.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Un analist militar american rupe tăcerea: ‘Se pare că, în timp ce Ucraina ar dori să pună capăt războiului rapid și să învingă decisiv forțele ruse și să le alunge din țara lor, politica Statelor Unite pare menită să prelungească conflictul’

Publicat

in

De

Sean Spoonts, un veteran al Marinei SUA și jurnalist american, îi dă dreptate în mod surprinzător președintelui rus Vladimir Putin, care într-un discurs din această săptămână afrimase că Statele Unite ”încearcă să prelungească conflictul” din Ucraina. 

Putin a numit ”elitele globaliste occidentale”, despre care a spus că ”provoacă haos, incită la conflicte vechi și noi” și încearcă ”să păstreze hegemonia și puterea, care le scapă din mâini”, potrivit Newsweek, citează ziare.com.

Sean Spoonts, un veteran al Marinei SUA și redactor-șef al publicației Special Operations Forces Report (SOFREP) a declarat că președintele american, Joe Biden și cel ucrainean, Volodimir Zelenski, par să aibă în vedere obiective politice diferite.

Se pare că, în timp ce Ucraina ar dori să pună capăt războiului rapid și să învingă decisiv forțele ruse și să le alunge din țara lor, politica Statelor Unite pare menită să prelungească conflictul, sperând să provoace prăbușirea Rusiei, atât militar, cât și economic”, a spus Spoons.

Biden a negat că Statele Unite lucrează la dezmembrarea Rusiei, într-un articol de opinie din New York Times din luna mai, spunând că ”nu vrem să prelungim războiul doar pentru a provoca durere Rusiei”.

SUA și Germania au furnizat forțelor ucrainene sisteme HIMARS, care sunt dotate cu rachete cu rază medie de acțiune, despre care unii experți militari cred că ar putea ajunge să fie limitate până la sfârșitul anului 2022.

Cu toate astea, Statele Unite au rezistat apelurilor Ucrainei de a-i trimite rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă, care sunt capabile să schimbe soarta războiului.

Vezi și:

Rusia se pregătește de bătălia de toamnă în războiul cu Ucraina. Flota rusă de la Marea Neagră va primi mai multă tehnică militară

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend