Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Olguța Vasilescu a prezentat graficele cu salariile angajaților de la stat care vor crește de la 1 ianuarie 2019

Avatar

Publicat

in

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a prezentat graficele cu salariile angajaților de la stat care vor crește de la 1 ianuarie conform Legii salarizării. Potrivit ministrului, de la la 1 ianuarie 2019 se va crește cu 25% din diferența între ce este acum în plată și grila din 2022, scrie Mediafax.

Potrivit graficelor prezentante de Lia Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook, salariile brute ale celor din Ministerul Apărării vor arăta astfel de la 1 ianuarie 2019:

Maior gradația 4 (12 ani vechime) va avea un salariu de bază de 5.019, de la 4.174.

Un căpitan gradația 4 va avea o creștere de la 3.460 la 4.324.

Un locotenent gradația 4 va avea o creștere de 2.577 de lei la 3.445 de lei în ianuarie 2019.

Un plutonier gradația 4 va beneficia de o creștere de la 2.085 de lei la 3.017 lei.

Un sergent major va încasa din ianuarie 2019 un salariu de bază de 2.933, adică o creștere de aproape 900 de lei.

Cel mai puțin vor încasa soldații, ale căror salarii vor crește de la 2.085 de lei la 2.236 de lei.

În ceea ce privește salariile celor din Ministerul Afacerilor Interne, un căpitan va încasa suma de 4.688 de la 3.740 de lei, în timp ce un locotenent colonel va beneficia de un salariu de 4.928 de lei, adică o creștere de peste 900 de lei.

Medicii şi asistentele nu vor avea niciun fel de creştere de la 1 ianuarie, pentru că au urcat direct pe grila din 2022.

Potrivit graficelor prezentate de ministrul Muncii, și salariile profesorilor vor creşte astfel:

Profesor cu 25 de ani vechime va avea o creştere de 327 de lei şi va ajunge la 5.376. Profesorii cu studii superioare de lungă durată vor avea o creştere de 343 de lei şi vor ajunge la 4.477, iar profesorii debutanţi vor avea o creştere de peste 1.400 de lei. Profesorii unievrsitari vor avea un plus de 693 de lei şi vor câştiga 9.289 de lei.

În ceea ce priveşte asistenţii universitari, aceştia vor beneficia de o creştere de 141 de lei, până la peste 3.700 de lei.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Umilință totală: Românii nu mai sunt primiți nici în Serbia fără test COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

Toţi cetăţenii care intră în Serbia din România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord trebuie să aibă un teste PCR negativ făcut cu mai puţin de 48 de ore înainte, au anunţat autorităţile sârbe, potrivit news.ro.

Decizia intră în vigoare de sâmbătă şi nu se aplică şi cetăţenilor sârbi care se întorc din aceste ţări, a declarat epidemiologul şef Daria Kisic Tepavcevic, informează novinite.com.

Publicitate

De asemenea, s-a luat decizia de ridicare a restricţiilor pentru cetăţenii care vin din Muntenegru, aceasta urmând să intre în vigoare tot sâmbătă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Coronavirus la trei dintre cele mai mari cluburi de fotbal din Turcia

Avatar

Publicat

in

De

Trei dintre cele mai mari cluburi de fotbal din Turcia, Galatasaray, Fenerbahce şi Trabzonspor, au anunţat că au cazuri de coronavirus, informează agenţia Anadolu potrivit Agerpres.

Galatasaray a indicat vineri că doi dintre jucătorii săi au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19. “Doi jucători au fost testaţi pozitiv”, a anunţat clubul din Istanbul pe Twitter, adăugând că jucători isăi, staff-ul tehnic, personalul medical şi restul angajaţilor au fost testaţi după ce s-au întors din vacanţă.

Publicitate

Galatasaray nu a precizat numele fotbaliştilor infectaţi. Potrivit clubului, aceşti jucători nu au avut nevoie de internare şi sunt în izolare la domiciliu.

Joi, Fenerbahce, una din marile rivale ale lui Galatasaray, a anunţat că un jucător şi un membru al staff-ului tehnici au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 şi au început tratamentul.

Citește și: Ciolacu, atac dur: ‘Economia națională e pusă pe butuci de măsuri aberante. O rectificare bugetară făcută în bătaie de joc și în disprețul realității!’

De asemenea, un fotbalist al lui Trabzonspor a fost testat pozitiv pentru coronavirus şi se află în izolare la domiciliu. Gruparea de la Marea Neagră nu a dezvăluit numele jucătorului. Jucătorii lui Trabzonspor se vor reuni pe 17 august în vederea pregătirii noului sezon, ocazie cu care vor fi testaţi pentru COVID-19.

Campionatul Turciei s-a reluat în luna iunie după o întrerupere de trei luni datorată pandemiei de coronavirus. Meciurile au avut loc cu porţile închise, respectând un protocol sanitar. Titlul a fost câştigat în premieră de Istanbul Başakşehir.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend