Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Oficial ! Un liceu din Curtea de Argeș va purta numele Regelui Mihai

Avatar

Publicat

in

Consilierii locali din orașul regal au aprobat, în unanimitate de voturi ca un liceu să poarte numele Regelui Mihai. E vorba de Grupul Scolar Industrial care în perioada următoarea își va schimba titulatura.

De asemenea s-a discutat ca și parcul din fața unității de învățământ să fie personalizat, fie printr-un bust al regelui, fie doar printr-o plachetă.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Medicul Cristian Oancea trage un semnal de alarmă: ‘Deschiderea școlilor este o decizie pripită. Vine valul al treilea cu noile tulpini COVID’

Avatar

Publicat

in

De

Prof. dr. Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara, atrage atenția că urmează valul al treilea al pandemiei COVID-19 și va afecta grav copiii odată cu redeschiderea școlilor.

În plus, deschiderea școlilor ar putea duce la multe decese în rândul bătrânilor care nu s-au vaccinat anti-COVID-19.

Dr. Oancea: Valul al treilea cu noile tulpini COVID își va face apariția și la noi

Valul al treilea cu noile tulpini COVID deja apărute în alte state își va face apariția și la noi, după ce au fost semnalate deja primele trei cazuri.

Specialiștii spun că se vor transmite mult mai agresiv în comunitate, însă actualul vaccin anti-COVID va scădea rata mortalității în rândul vârstnicilor.

„Deschiderea școlilor este o decizie pripită”, avertizează medicul timișorean, mai ales că România se află în coada clasamentului în ceea ce privește vaccinarea persoanelor în vârstă și a celor cu risc crescut de infectare.

Dr. Cristian Oancea: Deschiderea școlilor este o decizie pripită

Deși avertizările sunt extrem de dure, mai mulți părinți așteaptă cu nerăbdare deschiderea școlilor.

Mai multe ţări europene au anunțat măsuri drastice în ceea ce privește valul trei de îmbolnăvire. Unele dintre ele, precum Slovacia sau Slovenia, au intrat în lockdown.

În România, însă, în ciuda avertismentelor, autoritățile se gândesc deja la măsuri de reintrare în normal, conform Antena3.ro.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul mult așteptat de părinți și profesori: Ce elevi vor putea merge la școală din 8 februarie

Avatar

Publicat

in

De

 Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 1,4 milioane de elevi din totalul de 2,9 milioane ar putea merge la școală din 8 februarie.

„Datele se pot schimba (…) vom vedea fotografia momentului în data de 2 februarie (…) O estimare făcută acum câteva zile era de 1,4 milioane de elevi din cei 2,9 milioane de elevi”, a declarat Cîmpeanu.

El a precizat că pentru cei 500.000 de studenţi există un alt regim, fiecare universitate urmând să decidă dacă aceştia vor face cursurile în sistem fizic, online sau hibrid.

„Am constituit un grup de monitorizare a acţiunilor necesare pentru pregătirea şcolilor la nivelul Ministerului Educaţiei. Acest grup a cerut raportări cu o cadenţă săptămânală cu privire la stocurile de substanţe sanitare, de măşti şi la toate celelalte elemente necesare asigurării protecţiei în şcoli în momentul deschiderii acestora. În fiecare zi de vineri, din toată ţara există obligativitatea raportării către ministrul Educaţiei a situaţiei până în data de 8 februarie şi după 8 februarie, pentru a putea să ne asigurăm că nu se produc sincope în elementele necesare protecţiei stării de sănătate a celor care vor merge în şcoli.

E vorba, acolo unde rata de infectare e sub 1 la mia de locuitori, de toate şcolile, între 1 şi 3 la mie – de grădiniţe, învăţământ primar şi clase terminale şi să sperăm cât mai puţine zone vor fi în scenariu roşu, acolo unde se deschid cu prezenţă fizică doar grădiniţele şi clasele I – IV”, a adăugat Sorin Cîmpeanu, conform agerpres.ro.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend