Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Oficial: Șoferii vor putea obține mai ușor duplicatul cărții de identitate a mașinii FOTO

Publicat

in

Şoferii care au nevoie de un duplicat al cărții de identitate a mașinii nu vor mai trebui să obțină un aviz de la autoritatea care a făcut înmatricularea sau înregistrarea și nu vor mai trebui să ceară publicarea în Monitorul Oficial atunci când cartea a fost furată, distrusă ori au pierdut-o. Modificările sunt cuprinse într-un act normativ care a fost de curând publicat și care urmează să se aplice din iulie. Cei care au nevoie de un duplicat al cărții de identitate a mașinii îl vor putea obține mult mai ușor, potrivit unor modificări ce vor fi introduse, din 16 iulie, prin Legea nr. 109/2018 pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 78/2000. Legea a apărut joi în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 422 și va intra în vigoare abia peste 60 de zile de la publicare, adică pe 16 iulie. Concret, pentru obținerea duplicatului nu va mai fi necesară obținerea avizului de la autoritatea care a dispus înmatricularea sau înregistrarea, după caz. Cazurile în care acest duplicat va fi eliberat vor rămâne aceleași, respectiv pierderea, furtul sau distrugerea cărții de identitate ori situația în care fostul proprietar refuză să i-o predea noului deținător. De asemenea, tot Registrul Auto Român (RAR) va fi autoritatea la care va trebui să ne adresăm cu această cerere. În prezent însă, atunci când fostul proprietar nu dorește să transmită cartea de identitate a mașinii, cu toate că OG nr. 78/2000 prevede expres că-i revine această obligație, duplicatul nu poate fi cerut de noul proprietar decât în baza constatării de către un executor judecătoresc a refuzului fostului proprietar, cu ocazia executării silite. Dacă noile prevederi vor intra în vigoare, noul proprietar nu va mai avea nevoie însă de constatarea executorului. În fine, noile prevederi i-ar mai scuti pe proprietarii mașinii și de publicarea pe care trebuie să o facă în Monitorul Oficial în urma pierderii, furtului ori distrugerii cărții de identitate, întrucât prevederea actuală din ordonanță ar fi abrogată.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Veste bună! Când vom avea un vaccin anti COVID

Publicat

in

De

Veste bună! Într-un interviu din 7 iulie pentru TIME, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că e de părere că aprobarea Administrației Alimentelor și a Medicamentului ar putea veni imediat după octombrie.

Pe baza unor rezultate promițătoare, într-un proces în stadiu incipient lansat pe 1 iulie, Pfizer a mărit enorm proiecțiile pentru numărul de doze pe care le va produce în acest an, de la zeci de milioane la 100 de milioane. De asemenea, Bourla a dezvăluit că Pfizer a început discuții comerciale cu guvernele din întreaga lume despre câte doze vor primi.

Advertisements

Bourla este atât de convins că gigantul său farmaceutic global de 52 de miliarde de dolari este pe drumul cel bun încât a decis că Pfizer va începe să producă vaccinul înainte de a primi aprobarea FDA. Este o mișcare pe cât  de riscantă, pe atât de neortodoxă. Vaccinul Pfizer, dezvoltat împreună cu partenerul său biotehnologic german BioNTech, folosește o nouă abordare bazată pe genetică numită mesager ARN; Bourla recunoaște că până în prezent nu a fost aprobat niciun vaccin cu mesagerie ARN pentru prevenirea bolilor infecțioase.

Cursa pentru a dezvolta un vaccin este una dintre cele mai consecvente și urgente provocări științifice ale timpului nostru și există 180 de vaccinuri în dezvoltare, potrivit Institutului Milken. Alți CEO-uri farmaceutice au fost mai puțin agresivi în proiecțiile lor despre momentul în care vor fi disponibile vaccinurile, ceea ce sugerează că orice vaccin este la cel puțin un an.

Pfizer urmează să lanseze un studiu clinic pe scară largă mai târziu în iulie, care va implica 30.000 de persoane în 150 de locații până la sfârșitul perioadei de testare. Bourla, în vârstă de 58 de ani, născută în Grecia și instruit să fie medic veterinar înainte de a-și desfășura activitatea în rândurile de la Pfizer, intenționează să vizeze vaccinul pentru a face profit, însă consideră că guvernele ar trebui să distribuie primele doze celor mai vulnerabili, nu. cost.

Vezi și

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Adrian Năstase a făcut o declarație surprinzătoare: Totul este mai curând o jucărie electorală

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend