Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

OFICIAL – S-au publicat noile reguli de desfăşurare a slujbelor religioase: Linguriţa pentru împărtăşanie, dezinfectată după fiecare folosire

Publicat

in

A fost publicat în Monitorul Oficial noul Ordin privind regulile de desfăşurare a slujbelor religioase în timpul stării de alertă. Ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne prevedere obligativitatea dezinfectării după fiecre utilizare a linguriţei de împărtăşanie.

Potrivit ordinului, emis în temeiul Legii 55/2020 şi al HG 394/2020, în biserici fiecare persoane trebuie să stea la cel puţin doi metri de o altă persoană şi să poarte mască de protecţie. Slujbele în aer liber sunt exceptate de la încadrarea în categoria adunărilor publice. Uşile, balustradele şi chiar icoanele, dacă sunt atinse de credincioşi, trebuie dezinfectate cel puţin o dată la patru ore.

Ordinul integral:

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

COVID-19 ajuns la Ford Craiova: O angajată a fost depistată cu coronavirus

Publicat

in

De

O angajată din secţia Montaj General a fabricii Ford Craiova a fost diagnosticată cu COVID-19. Femeia a mers, luni, la o clinică privată din oraş unde a cerut să i se facă testele pentru depistarea SARS-COV2, pentru că era răgușită, anunță MEDIAFAX.

Vineri, rezultatele au confirmat infecţia cu noul coronavirus. Aceasta a fost internată în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova unde i-a fost repetat testul pentru covid, însă, până acum, rezultatele analizelor nu se cunosc.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Potrivit reprezentanţilor uzinei de maşini Ford Craiova, femeia a fost ultima dată la serviciu în data 22 mai, însă la triajul epidemiologic nu au fost descoperite simptome ale bolii.

Ana Maria Timiş, reprezentant Ford România, a declarat, pentru MEDIAFAX, că angajata ar fi decis să ceară testarea pentru SARS-COV2 pentru că se simţea răguşită. Şase colegi de serviciu de-ai femeii, care au intrat în contact direct cu aceasta, au fost trimişi în izolare acasă pentru 14 zile.

„Am notificat imediat toţi angajaţii care au fost în contact direct cu aceasta şi le-am cerut acestor angajaţi să rămână în izolare la domiciliu pentru 14 zile. (…) Lucrăm strâns cu Direcţia de Sănătate Publică Dolj care va decide dacă este necesară o investigaţie epidemiologică a angajaţilor care au lucrat cu şi în apropierea persoanei infectate. (…) Noi avem programul decalat în producţie, cu pauză 2 ore, tocmai ca să se dezinfecteze locurile de muncă, autobuzele cu care vin angajaţii. Am ţinut cont strict de protocoalele în vigoare”, a declarat Ana Maria Timiş, reprezentant Ford

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

Activitatea în fabrica Ford Craiova a fost reluată în data de 4 mai. Se lucrează în două ture şi doar 4.700 de oameni, din 6.300 de angajaţi, au revenit a muncă. Ceilalţi sunt în şomaj tehnic.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

India: Victimele dezastrului Bhopal pierd lupta cu coronavirusul

Publicat

in

De

Victimele scurgerii mortale de gaze din orașul indian Bhopal, în 1984, mor acum din cauza coronavirusului, după ce au îndurat ani de zile consecințele unuia dintre cele mai grave catastrofe industriale din lume, scrie AFP.

Un nor toxic scăpase dintr-un rezervor de la uzina de pesticide a grupului american Union Carbide, ucigând 3500 de oameni instantaneu în acest oraș din centrul Indiei. În anii care au urmat, au murit alți aproximativ 25.000 de oameni.

Astăzi, mulți dintre cei care au supraviețuit au murit din cauza noului coronavirus: cel puțin 20 din 45, conform cifrelor guvernului.

Pentru activiști și familii, numărul cifra este de 37 de decese.

Una dintrevictime este Naresh Khatik, de 52 de ani. Fiul a declarat pentru AFP că tatăl nu a puttu lupta cu virsul din cauza leziunilor pulmonare suferite de la dezastru.

Acesta acuză că Spitalul și Centrul de Cercetare Bhopal Memorial (BMHRC), o unitate modernă dedicată pacienților care suferă de consecințele acestei scurgeri toxice de gaz, a refuzat să-l trateze.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend