Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Oficial EAU: ‘România este foarte atractivă pentru investiţiile în agricultură, în energie şi nu în ultimul rând în sport’

Publicat

in

România este foarte atractivă din punct de vedere economic mai ales pentru investiţiile pe care le putem face în agricultură, în energie şi nu în ultimul rând în sport, a declarat secretarul general al Federaţiei Camerelor de Comerţ şi Industrie din Emiratele Arabe Unite, Humaid Ben Salem.

„Colaborarea dintre organizaţia pe care o reprezint şi CCIR este una de lungă durată şi una care s-a dovedit de fiecare data foarte importantă pentru mediile de afaceri din cele două state. Suntem foarte interesaţi să investim în România, evenimentul de azi creând toate premisele ca acest lucru să se întâmple prin intermediul companiilor prezente la întâlnirile B2B. România este foarte atractivă din punct de vedere economic mai ales pentru investiţiile pe care le putem face în agricultură, în energie şi nu în ultimul rând în sport, România fiind cunoscută pe plan mondial pentru rezultatele sportive de-a lungul timpului. Sunt convins că evenimentul de azi va fi unul de succes pentru toate părţile implicate şi mulţumesc CCIR pentru implicarea în organizare, precum şi pentru faptul că a reuşit să aducă o delegaţie de oameni de afaceri atât de numeroasă”, a subliniat Humaid Ben Salem, potrivit unui comunicat al CCIR transmis AGERPRES.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) desfăşoară, în perioada 28 februarie – 3 martie, o misiune economică în Emiratele Arabe Unite, la Dubai, potrivit Agerpres.ro.

În cadrul acestei misiuni economice, CCIR, împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Dubai, a organizat, marţi, Forumul de Afaceri România – Emiratele Arabe Unite, la pavilionul expoziţional Expo 2020 Dubai, în marja manifestărilor prilejuite de Ziua României la Expoziţia Mondială, se arată într-un comunicat al CCIR transmis AGERPRES.

Delegaţia CCIR, condusă de preşedintele organizaţiei, Mihai Daraban, a reunit la acest eveniment 38 de companii româneşti interesate să îşi extindă afacerile şi pe pieţele non-UE. În cadrul întâlnirilor B2B, antreprenorii români au discutat cu reprezentanţii companiilor emirateze care activează în diferite domenii economice, cum ar fi: energie neconvenţională, energie verde, construcţii energetice, industria de apărare, IT&C, agricultură (procesare alimentară, sisteme de irigare), servicii medicale şi turism.

„CCIR sprijină internaţionalizarea business-ului românesc cu accent pe statele non UE, acolo unde prezenţa antreprenorilor români este mai puţin vizibilă. Astfel, evenimentul de azi devine unul extrem de important. Atât România, cât şi Emiratele Arabe Unite au nevoie de o relaţie economică puternică, ţinând cont de elementele de interes comun care pot duce la creştere economică de ambele părţi. România este deschisă către investiţiile emirateze, ţara noastră oferind numeroase oportunităţi în sectorul energetic regenerabil, precum şi în domeniul procesării produselor alimentare. De asemenea, Portul Constanţa reprezintă o oportunitate importantă, prin poziţia cheie de la Marea Neagră. Acest obiectiv poate deveni un hub logistic important în mişcarea şi stocarea bunurilor aduse din Emiratele Arabe Unite pentru piaţa europeană. Regiunea portului Constanţa oferă toate facilităţile necesare pentru investiţii noi, inclusiv suprafeţe de teren generoase, asigurând totodată o poziţie strategică cu deschidere către Europa Centrală şi de Vest prin coridorul fluvial al Dunării”, a precizat preşedintele CCIR.

Potrivit datelor ONRC, la nivelul lunii decembrie 2021, în România activau un număr de 507 companii emirateze, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 42,64 milioane de euro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Mâna lungă a Ayatollahului – Cine este atacatorul lui Salman Rushdie

Publicat

in

De

Bărbatul acuzat că l-a înjunghiat pe Salman Rushdie a declarat că el îl respectă pe ayatollahul Ruhollah Khomeini (liderul revoluţiei islamice iraniene din 1979), dar nu a spus că s-ar fi inspirat din fatwa emisă de fostul lider suprem iranian, potrivit unui interviu apărut miercuri în New York Post, citat de Reuters.

Hadi Matar a declarat de asemenea că el „nu citise decât câteva pagini” din romanul lui Rushdie „Versetele Satanice” şi că un tweet care anunţa în iarnă vizita autorului la Institutul Chautauqua îi dăduse ideea să se ducă şi el acolo.

Rushdie, 75 de ani, urma să susţină o conferinţă despre libertatea artistică în vestul statului New York când poliţia a declarat că Matar, 24 de ani, s-a repezit pe scenă şi l-a înjunghiat pe scriitorul de origine indiană vinerea trecută.

Rushdie a trăit sub ameninţarea unei recompense puse pe capul său după ce apariţia ‘Versetelor satanice’ în 1988 l-a determinat pe Khomeini să emită o fatwa prin care îi îndemna pe musulmani să-l omoare.

„Îl respect pe ayatollah. Cred că a fost o persoană formidabilă. Este tot ce voi spune cu privire la acest subiect”, a declarat Matar pentru New York Post, într-un interviu video din închisoarea comitatului Chautauqua.

„Nu-mi place prea mult”, a spus Matar referindu-se la Rushdie. „El este cineva care a atacat islamul, a atacat convingerile acestuia, sistemele acestei credinţe”, a spus el, adăugând că a urmărit pe YouTube înregistrări video cu scriitorul.

Matar a negat că ar fi fost în contact cu Gardienii Revoluţiei din Iran, armata de elită a regimului iranian, potrivit ziarului.

Avocatul său, numit din oficiu, a declarat că nu a fost la curent cu faptul că New York Post a intrat în contact cu clientul său pentru a-i acorda un interviu.

„Eu nu am autorizat nicio sursă din exterior, cu sau fără ajutorul guvernului, să intre în contact cu clientul meu”, a declarat avocatul Nathaniel Barone pentru Reuters.

Matar, din Fairview, statul New Jersey, a pledat nevinovat la acuzaţiile de tentativă de omor şi agresiune în tribunalul în faţa căruia compăruse sâmbătă. Un mare juriu urmează să emită în cursul săptămânii un rechizitoriu în care vor figura oficial acuzaţiile aduse acestuia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Restricții dure impuse cetățenilor ruşi care intră în Estonia

Publicat

in

De

Restricţiile înăsprite impuse de Estonia pentru cetăţenii ruşi care intră în ţara baltică au intrat în vigoare joi, relatează dpa.

La începutul săptămânii, guvernul de la Tallinn a anunţat că nu va mai elibera vize pentru cetăţenii ruşi şi va interzice intrarea celor deţin vize de turism, afaceri, sport sau cultură emise de Estonia.

Totuşi, cetăţenii ruşi care deţin viză eliberată de una dintre alte ţări din Schengen sau care sunt deja în spaţiul Schengen pot intra în Estonia. Spaţiul Schengen include majoritatea ţărilor Uniunii Europene şi facilitează libera circulaţie în bloc, conform Agerpres.

Estonia va continua, de asemenea, să elibereze vize în anumite cazuri, inclusiv pentru diplomaţi ruşi şi familiile acestora şi cetăţenii ruşii care vizitează o rudă apropiată care este cetăţean estonian sau rezident pe termen lung.

Aproximativ 2.500 de cetăţeni ruşi trec graniţa în Estonia în fiecare zi, aproape jumătate dintre ei cu vize turistice, conform autorităţilor de la frontieră şi poliţiei.

Lituania a suspendat deja în mare parte emiterea de vize şi permise de şedere pentru cetăţenii ruşi drept reacţie la invazia Ucrainei, la fel ca şi celelalte state baltice, Estonia şi Letonia. La rândul ei, Finlanda a înăsprit regulile privind emiterea de vize.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend