Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

OFICIAL DNA a pornit la `VÂNĂTOARE` de VÂNĂTORI – Verifică cum s-a făcut derogarea pentru uciderea ursului Arthur

Publicat

in

DNA răspunde oficial pentru STIRIPESURSE și arată că la nivelul Direcției Centrale s-a format un dosar pe baza unei sesizări din oficiu, privind modalitatea în care a avut loc partida de vânătoare în cadrul căreia a fost ucis exemplarul de urs brun, denumit generic Arthur.

„Procurorii din cadrul DNA efectuează acte de cercetare pentru suspiciunea săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prev. de art. 297 alin. (1) Cod penal rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000, în legătură cu modalitatea în care au fost emise toate documentele aferente procedurii de derogare pentru unele specii de animale sălbatice, în contextul uciderii, în luna martie 2021, a unui exemplar din specia urs brun, din aria protejată Oituz – Ojdula”, notează Direcția în răspunsul său.

Citește și: BREAKING Dedesubturile dosarului primarului Chirica

„Urmărirea penală se face doar cu privire la faptă (“in rem”). Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva vreunei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe pentru a se stabili dacă fapta intră sau nu intră sub incidență penală”, mai arată procurorii anticorupție.

Concret, toate actele ce au stat la baza partidei de vânătoare vor fi verificate, va fi verificată documentația asociației de vânătoare la care sunt înregistrați vânătorii din regiunea respectivă, precum și semnatarii acestora  iar anchetatorii trebuie să stabilească cine au fost ghizii prințului, cadrul normativ în care a avut loc partida și dacă s-au comis fapte de abuz în serviciu.

În aparență partida de vânătoare în cadrul căreia animalul a fost ucis de către persoana princiară străină ar fi fost una legală. Cu toate acestea mai multe ONG-uri au semnalat nereguli privind obiectul vânătorii și rezultatul final.

În speță, au semnalat ONG-urile, prințul străin ar fi venit în România pentru uciderea unei ursoaice cu pui ce invada curțile oamenilor pentru ca la final să fie împușcat, departe de zona indicată un urs brun, presupus a fi cel mai mare exemplar din zonă, denumit „Arthur”.

“Arthur avea vârsta de 17 ani şi a fost cel mai mare urs observat în România şi probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană.

Măsurătorile cadavrului indică faptul că Arthur avea 593 de puncte din 600, care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee.

Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum. Mă întreb cum a putut prinţul să confunde o femelă cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul care exista în adâncul pădurii.

Este clar că prinţul nu a venit să rezolve problema localnicilor, ci să omoare ursul şi să îşi ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agăţa pe perete.

Avem de a face cu o partidă de braconaj, de vreme ce au împuşcat ursul greşit”, spunea recent Gabriel Păun, preşedintele Agent Green.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

BREAKING Eroare umană în cazul tragediei de la ‘Victor Babeș’. Două persoane au fost reținute

Publicat

in

De

Eroare umană în cazul TIR-ului de la Spitalul Victor Babeș, acolo unde instalația de oxigen s-a oprit, iar trei pacienți au murit.

Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore în cazul tragediei de la Spitalul Victor Babeş, după ce trei oameni au murit sufocați într-un TIR de Terapie Intensivă. Este vorba despre șeful Serviciului tehnic și un instalator, potrivit unor surse judiciare.

Concluziile anchetatorilor arată că instalația de oxigen a fost închisă din greșeală de personalul medical.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO – Şobolani la raftul de patiserie din Mega Image, în Sectorul 1

Publicat

in

De

Mizeria din Sectorul 1 începe să se vadă şi în alte zone, nu numai în grămezile de gunoaie de pe străzi. O imagine virală pe Facebook arată doi şobolani la raftul de produse de patiserie dintr-un magazin Mega Imagine.

“Mega Image 1 Mai București, Sectorul 1, s-a adaptat la situația pieței și a adus șobolani la ofertă: iei un covrig, primești doi șobolani. Poftă bună!”, scrie persoana care a publicat imaginea.

Amintim că, în urma intenţiei de a închide toate companiile înfiinţate de fosta administraţie, actuala administraţie a Capitalei a omis etape importante din procesele de deratizare şi dezinsecţie din Bucureşti. Astfel, faţă anii trecuţi, când compania Eco Igienizare realiza o primă etapă de deratizare la începutul anului, odată cu migrarea şobolanilor din ascunzători spre spaţiile deschise, anul acesta deratizarea nu s-a efectuat la timp. Acelaşi lucru este valabil şi pentru prima etapă de dezisecţie, pentru larve, care a fost omisă.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend