Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

OFICIAL: Curtea de Argeș NU MAI ARE VICEPRIMAR – Ștefan Dumitrache a fost SUSPENDAT

Publicat

in

În ultima sa zi ca prefect al județului Argeș, Emanuel Soare a semnat o ultimă decizie care priveste alegerea vicperimarului din Curtea de Argeș. Mai exact, Prefectura a atacat în contencios hotărârea Consiliului Local Curtea de Argeș prin care consilierul Ștefan Dumitrache a fost ales ca viceprimar. Potrivi prevederilor legale, până când instanța se va pronunța, Curtea de Argeș rămâne fără viceprimar. Cum magistratii au dat deja un prim termen de judecata in data de 9 aprilie 2021, este clar ca timp de mai bine de o luna de aici inainte Curtea de Argeș nu va avea viceprimar iar Stefan Dumitrache va stagna doar in poziția de consilier local.

Prefectul Emanuel Soare a si explicat decizia sa: „Da, așa este, alegerea viceprimarului din Curtea de Argeș a fost contestată în contencios-administrativ. Motivul este ca nu s-a respectat procedura legală de alegere a viceprimarului, efectuându-se, de exemplu, două tururi de scrutin, ceea ce nu este permis de lege. Legea spune clar că viceprimarul se alege cu majoritate simplă plus unu. Acolo nu au respectat acest lucru. Am fost sesizați, am verificat, am cerut toate documentele și, constatând că s-a încălcat legea, în aceste condiții a trebuit să atacăm în contencios. Legal, din momentul în care am atacat și am comunicat Consiliului Local acest lucru, actul este suspendat, deci, practic, nu mai există viceprimar la Curtea de Argeș. Dacă instanța constată că s-a încălcat legea, la Curtea de Argeș vor trebui refacute alegerile. Dacă instanța decide că este legală procedura contestată de noi, atunci viceprimarul își va relua activitatea. Clar este faptul că atâta timp timp speța se judecă, actul este suspendat, deci orașul Curtea de Argeș nu are viceprimar”.

Potrivit unor surse politice, sesizarile unor aspecte de ilegalitate in privința procedurii de alegere a viceprimarului ar fi fost formulate de Cristian Mitrofan de la PNL si de Constantin Panțurescu de la PSD.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Date de la ora 10:00. În ultimele 24 de ore au fost raportate 7.595 de noi cazuri de coronavirus

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică vine cu noi date referitoare la pandemia de coronavirus.

Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore au fost raportate 7.595 de noi cazuri de coronavirus și 28 de decese.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 16 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.595 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 28  de decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

A apărut o nouă tabără în interiorul PNL: Liberalii autentici. ‘Nu poți rămâne în PNL și să te comporți ca și cum nimic nu s-a întâmplat și să speri că electoratul va uita’

Publicat

in

De

Situație tot mai tensionată în interiorul PNL! Fostul prefect de Argeș Emanuel Soare și-a anunțat demisia din partid. Acesta a acuzat actuala conducere a organizației PNL Argeș că se comportă ”complet nestatutar”. 

După trei ani de la intrarea mea în politică alături de PNL, am decis să DEMISIONEZ din funcția de Prim-Vicepreședinte și din calitatea de membru al PNL.

Mi-a fost foarte greu să iau această demisie și mă despart de PNL cu sufletul apăsat. Am convins peste 70.000 de argeșeni să ne voteze în campania pentru alegerile locale, arătând că suntem oameni serioși, loiali principiilor și valorilor liberale care au construit România modernă. Am arătat că suntem singura opțiune pentru mai bine în fața unei guvernări locale de stânga, complet neperformantă.

Din păcate, noua conducere a PNL Argeș, impusă complet nestatutar, calcă în picioare toate principiile democrației și moralității politice. Nu comunică cu membrii activi, nu se consultă cu organizațiile în stabilirea noilor birouri de conducere, înlătură toate persoanele care au promovat idei împotriva politicilor PSD și aduce persoane care nu au nici măcar calitatea de membru PNL sau sunt din alte județe în componența noului Birou Politic Județean.

Sunt alături de toți liberalii autentici care mai sunt, încă, în PNL, le înțeleg frustrarea și nemulțumirile și îi invit să reflecteze asupra noii orientări pesediste promovate de noua conducere a PNL și să ia, de urgență, decizia pe care o consideră corectă față de ei înșiși, față de credințele lor și față de electoratul de dreapta, liberal.

În condițiile actuale, nu poți rămâne în PNL și să te comporți ca și cum nimic nu s-a întâmplat și să speri că electoratul va uita și va mai vota vreodată PNL”, a scris Emanuel Soare pe Facebook.

Vezi și:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend