Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

OFICIAL: Curtea de Argeș NU MAI ARE VICEPRIMAR – Ștefan Dumitrache a fost SUSPENDAT

Avatar

Publicat

in

În ultima sa zi ca prefect al județului Argeș, Emanuel Soare a semnat o ultimă decizie care priveste alegerea vicperimarului din Curtea de Argeș. Mai exact, Prefectura a atacat în contencios hotărârea Consiliului Local Curtea de Argeș prin care consilierul Ștefan Dumitrache a fost ales ca viceprimar. Potrivi prevederilor legale, până când instanța se va pronunța, Curtea de Argeș rămâne fără viceprimar. Cum magistratii au dat deja un prim termen de judecata in data de 9 aprilie 2021, este clar ca timp de mai bine de o luna de aici inainte Curtea de Argeș nu va avea viceprimar iar Stefan Dumitrache va stagna doar in poziția de consilier local.

Prefectul Emanuel Soare a si explicat decizia sa: „Da, așa este, alegerea viceprimarului din Curtea de Argeș a fost contestată în contencios-administrativ. Motivul este ca nu s-a respectat procedura legală de alegere a viceprimarului, efectuându-se, de exemplu, două tururi de scrutin, ceea ce nu este permis de lege. Legea spune clar că viceprimarul se alege cu majoritate simplă plus unu. Acolo nu au respectat acest lucru. Am fost sesizați, am verificat, am cerut toate documentele și, constatând că s-a încălcat legea, în aceste condiții a trebuit să atacăm în contencios. Legal, din momentul în care am atacat și am comunicat Consiliului Local acest lucru, actul este suspendat, deci, practic, nu mai există viceprimar la Curtea de Argeș. Dacă instanța constată că s-a încălcat legea, la Curtea de Argeș vor trebui refacute alegerile. Dacă instanța decide că este legală procedura contestată de noi, atunci viceprimarul își va relua activitatea. Clar este faptul că atâta timp timp speța se judecă, actul este suspendat, deci orașul Curtea de Argeș nu are viceprimar”.

Potrivit unor surse politice, sesizarile unor aspecte de ilegalitate in privința procedurii de alegere a viceprimarului ar fi fost formulate de Cristian Mitrofan de la PNL si de Constantin Panțurescu de la PSD.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Virgil Guran: ‘Se va încheia conflictul din Coaliție. Deși noi am dovedit că am putut guverna singuri’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul senatorilor PNL  Virgil Guran crede că lucrurile se vor rezolva și că Executivul va continua să lucreze la rezolvarea problemelor reale ale românilor: criza economică și cea medicală. EL a comentat și declarația șefei Senatului, care a spus că Guvernul Năstase a fost cel mai performant pe care l-a avut România.

”Se va încheia conflictul din Coaliție. Sunt orgolii, dar se va încerca să se caute soluții în coaliție. Trebuie să ne ocupăm de problemele reale ale României. Poate nu vom ajunge mâine la o soluție, dar vom reuși să ajungem la o înțelegere în zilele următoare.

Doamna Dragu se referea la faptul că a rezistat 4 ani Cabinetul Năstase, nu datorită unei afinități cu PSD. În acel moment nu au fost scandaluri în coaliția de guvernare Năstase. (…) Nu ne gândim să guvernăm singuri, cred că se va ajunge la o înțelegere între PNL și USR-PLUS. Deși noi am dovedit că am putut guverna singuri”.

Virgil Guran consideră că la alegerile prezidențiale din 2024 vom avea tot un președinte liberal, răspunzând astfel la întrebarea dacă Dan Barna are șanse să devină șeful statului la următoarele alegeri”, informează realitatea.net

Citește și:

Anca Dragu, ieșire în forță: ‘Politicile publice fragmentate nu duc la rezultate. Ministerele, în momentul în care se schimbă miniștrii, devin destul de greoaie și reactive

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Bilanțul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19! Sub 72.000 de persoane vaccinate, 68 de reacții comune și minore, în ultimele 24 de ore

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit datelor puse la dispoziţia Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia din ziua de 18 aprilie a.c., ora 17.00, este următoarea:

În ultimele 24 de ore, au fost administrate 71.922 de doze de vaccin, dintre care 54.818 – Pfizer, 8.481 – AstraZeneca şi 8.623 – Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Potrivit unui comunicat al CNCAV, 48.097 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 23.825 de persoane şi cu cea de-a doua. De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 4.231.714 de doze unui număr de 2.626.810 de persoane, dintre care 1.021.906 au primit o doză şi 1.604.904 şi pe cea de-a doua.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 68 de reacţii adverse – 12 de tip local şi 56 de tip general. Totodată, de la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 12.891 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, 1.326 de tip local şi 11.565 de tip general.

CNCAV menţionează că 136 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend