Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Oferta liberalilor pentru Primăria Leordeni –geaba voinţă dacă nu e putirinţă

Avatar

Publicat

in

Liberalii argeşeni şi-au prezentat astăzi candidatul la Primăria Lordeni. Localitatea Leordeni este o comună cu o istorie fabuloasă dar aproape necunoscută cetăţeanului votant, obişnuit de-a lungul timpului să nu ceară nimic, să nu aibă pretenţii.

De la Stroe Leurdeanu, la familia Kreţulescu, comuna Leordeni a avut parte de o prezenţă boierească veche care ar putea fi pusă în valoare dacă cei care adminstrează această localitate ar fi avut  viziune. În schimb, comuna Leordeni a ajuns, potrivit preşedintelui PNL Leordeni, Cristian Aurelian, un fel sat fără câini în care nu funcţionează nici iluminatul public.

Cristian Aurelian

El susţine ca nici zonarea localităţii nu s-a implementat corect, ceea ce are ca rezultat plata impozitului recalculat pentru ultimii trei ani. Cine scoate banii din buzunar? Evident cetăţeanul.  Despre investiţii şi creare de locuri de muncă nici nu poate fi vorba. Liberalul Aurelian spune că singurul investitor interesat până acum de comuna Lerdeni a primit o ofertă mai  bună din partea unei localităţi din judeţul Constanţa şi prin urmare a plecat. Aşa se face că încet dar sigur, comuna Leordeni, altădată motiv de mândrie pentru marile familii boieresti , pierde pe toate fronturile. Copii nu mai sunt şi prin urmare din patru şcoli au mai rămas două, oamenii nu au locuri de muncă deci nu  au bani, sunt mulţi bătrâni singuri şi săraci pe care nu îi ajută nimeni deşi primăria dispune de un serviciu social. Nu există măsuri coerente de dezvoltare locală  iar promisiunile Consiluluilui Judeţean de a reface podul de la Baloteasca au ramas doar promisiuni. Din cauza acestui pod distrus în urmă cu câţiva ani, locuitorii din zonă sunt complet izolaţi dar nimănui nu pare a-i păsa. Infrastructura ar fi putut fi dezvolată pe fonduri europene dar cine să atragă aceaste fonduri căci nimeni nu prea ştie cum se face acest lucru şi nici nu par a fi  intersaţi. Candidatul PNL la funcţia de primar al comunei Leordeni, Costel Tomescu , crede că în materie de fonduri europene, datoria primăriei este să ajute oamenii să obţină fonduri.

 

Nu are în plan sau cel puţin nu a putut enumera, vreun proiect de dezvoltare locală pe fonduri europene. Nici măcar un proiect de conservare a patromniului cultural şi natural nu există în planul celor care au stăpânit comuna şi nici în cel al celor care ar vrea să preia această stăpânire deşi acest program abia a fost lansat şi beneficiază de multe zeci de milioane de euro din fonduri europene. Se consideră neîndreptăţiti de Consiliul Judeţean dar în acealaşi timp, consilerul local PNL care este şi preşedintele organizaţiei liberale din comună,  Cristian Aurelian, recunoaşte că localitatea a primit fonduri de la CJ Argeş atunci când s-a prezentat cu un proiect. La nivel declarativ, candidatul PNL, Costel Tomescu, pare a vrea să facă ceva dar nu ştie clar nici nu cu ce fonduri şi nici cu ce sprijin, căci degeaba câştigă primăria dacă lucrează cu un consiliul local dominat, cum este în rezent, de social democraţi. Una peste alta, PNL şi-a prezentat candidatul la Primăria Leordeni. Teoretic ar există voinţă de schimbare, practic însă nu există nicio viziune coerentă aşa cum se întâmplă şi în cazul altor localităţi în care diferiţi candidaţi visează la posturi de primar sau de consilier fără a şti nici măcar ce au de făcut.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Judecătorii au amânat validarea mandatului de primar al Timișoarei pentru Dominic Fritz

Avatar

Publicat

in

De

Magistrații Tribunalului Timiș au amânat pronunțarea privind validarea mandatului de primar al lui Dominic Fritz. Acesta a fost contestat de trei timișoreni.

Biroul de presă al Tribunalului Timiş: „pronunţarea a fost amânată pentru miercuri”.

Marţi trebuia să aibă loc învestirea în funcţie a primarului ales Dominic Fritz, susţinut de Alianţa USR PLUS, dar ceremonia a fost amânată până după pronunţarea magistraţilor tribunalului, în dosarul 25174/325/2020, deschis pe această speţă.

Părţile apelante sunt fostul DJ de la Radio Timişoara Călin Narcis Petrescu, Monica Hărmănescu, cadru didactic al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, şi Adrian Popescu, candidat ALDE la funcţia de primar al Timişoarei în alegerile locale din septembrie, conform agerpres.ro.

Citește și:

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Vești bune! Se dau bani pentru o nouă categorie de români

Întârzierea Guvernului, pe timp de criză, îi costă pe români! Băncile au început să pună popriri pe conturi, în plină pandemie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Șerban Nicolae: ‘Cei care au pierdut examenul electoral se gândesc să ajungă cât mai repede în Parlament’

Avatar

Publicat

in

De

Senatorul Şerban Nicolae a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că niciunul dintre cei cinci senatori PSD de Bucureşti nu a fost propus de organizaţiile din care fac parte pe listele pentru parlamentare, pentru că nu a existat nicio şedinţă a acestora.

„S-a spus că n-am fost propuşi de niciuna dintre organizaţiile Bucureştiului ale PSD. N-a fost nicio şedinţă în organizaţiile PSD Bucureşti şi lucrul ăsta e arhicunoscut. Niciun parlamentar dintre actualii senatori PSD de Bucureşti, cinci la număr, n-a fost propus de organizaţiile din Bucureşti pentru că n-au fost şedinţe. Propunerile au fost făcute de pierzătorii alegerilor locale.

Omeneşte pot să-i înţeleg, au rămas fără serviciu, au rămas pe dinafara şi îşi caută loc în Parlament. E oferta lor pentru bucureşteni: ‘Dacă nu ne-aţi vrut primari, revenim ca parlamentari’ „, a spus Şerban Nicolae, care deschide lista pe Bucureşti a Partidului Ecologist Român la Senat.

În opinia sa, „PSD a luat-o într-o direcţie total greşită şi într-o direcţie care nu respectă voinţa electoratului”.

„Este cea mai urâtă formă de înşelăciune. Este pe acelaşi plan cu cei care umblă la sacii de voturi după ce se încheie ziua de votare şi care mistifică voinţa electoratului. (…) Nu este niciun fel de diferenţă între cei care pun urmaşii lui Băsescu pe listele PSD, între cei care pun analfabeţi pe listele PNL şi cei care umblă la sacii de voturi, aşa cum au făcut-o cei de la USR”, a adăugat senatorul.

El a acuzat în context „un blat transpartinic care s-a extins la o cotă ce nu poate fi suportată”.

„Am crezut că un Guvern iresponsabil şi incompetent, aşa cum este Guvernul Orban, trebuie demis. (…) Am constatat că între opinia mea şi cea a conducerii actuale a PSD este o mare diferenţă, în folosul PNL. S-a vorbit de data alegerilor. Rata epidemiei creşte în mod constant (…) şi cu toate astea există un blat transpartinic al marilor partide – că e mai important să avem alegeri.

Pentru cine e important? Cei care au pierdut examenul electoral se gândesc să ajungă cât mai repede în Parlament, în condiţiile în care epidemia se întinde cu cifre îngrijorătoare, în condiţiile în care în estul Europei lucrurile nu sunt deloc încurajatoare. (…) Dar la noi există o înţelegere prin care sănătatea trebuie să pice pe planul 2, sunt persoane foarte importante care trebuie să ajungă repede – repede în Parlament. Acest blat transpartinic s-a extins în toate domeniile”, a susţinut Nicolae.

Acesta a dorit să precizeze, în contextul reproşurilor care i s-au adus în ultima perioadă de către conducerea PSD, că a avut peste 600 de intervenţii în plen în Parlament într-un singur mandat, peste 1.000 în cele trei mandate, „fiind căutat mereu de colegi”.

„Colegii mei mă căutau ca nu cumva să lipsesc, să fiu bolnav, să fiu plecat în delegaţie, pentru că am de făcut un discurs, o lege, pentru că am de corectat proiectele altora şi aşa mai departe. De aceea nu mi-e ruşine cu ceea ce am făcut în Parlament”, a spus senatorul Şerban Nicolae, informează agerpres.ro

Citește și:

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Vești bune! Se dau bani pentru o nouă categorie de români

Întârzierea Guvernului, pe timp de criză, îi costă pe români! Băncile au început să pună popriri pe conturi, în plină pandemie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend