Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ochelarii pentru calculator – o necesitate sau un moft ?

Publicat

in

Ochelarii pentru calculator si-au facut de cativa ani buni aparitia in piata din Romania, insa nu multi cunosc beneficiile acestora pentru sanatatea ochilor.

Ce sunt ochelarii pentru calculator si la ce ajuta

Ochelarii de protectie pentru calculator au aparut ca o necesitate. Foarte multe persoane petrec zilnic ore in sir in fata calculatorului, al telefonului, al tabletei sau chiar al televizorului. Toate aceste device-uri pe care le intalnim si utilizam frecvent in viata de zi cu zi, au ecrane digitale, care emit un tip de lumina daunator pentru ochi, lumina albastra.

Aceasta lumina albastra, are cea mai scurta lungime de unda din spectrul de lumina vizibila, ceea ce se traduce printr-o conducere ridicata de energie. Disconfortul zilnic pe care majoritatea persoanelor il resimt este unul manifestat printr-o oboseala oculara, slaba focalizare, durere de cap sau somn nelinistitor. Exista numeroase studii, recunoscute la nivel international, care sugereaza faptul ca supraexpunerea la lumina albastra poate deteriora retina, care impreuna cu alte afectiuni, precum degenerarea maculara legata de varsta, poate duce la orbire.

In acest sens, ochelari pentru calculator pot oferi o protectie considerabila impotriva luminii albastre emisa de orice tip de ecran digital. Lentilele acestor ochelari de protectie pentru calculator prezinta unu sau doua straturi antireflex, de obicei de culoare galben, care blocheaza o cantitate suficienta de lumina albastra.

Cei mai buni ochelari pentru calculator

In ceea ce priveste protectia oferita de ochelarii pentru calculator, acesta nu trebuie sa fie una totala, deoarece ar fi eliminate complet culoarea albastru din spectrul de lumina. O protectie de 60% este ideala pentru orice persoana care lucreaza zilnic cu calculatorul. In piata exista si modele cu o protectie de 98-99%, insa aceste modele sunt destinate doar persoanelor care au sensibilitati specifice si sunt recomandati de catre un doctor specialist.

In magazinele de optica medicala, din pacate, intalnim doar modele cu o protectie mai mica, care ajunge la aproximativ 30-40%. Sa nu intelegem gresit, aceste modele sunt si ele benefice, chiar daca resping o cantitate mica de lumina albastra, insa ideal ar fi sa cauti online, acolo unde poti sa gasesti modele de ochelari pentru calculator cu un factor de protectie impotriva luminii albastre de 60%.

Liderul de piata pe acest segment al ochelari de protectie pentru calculator si ochelari de gaming este Gunnar, un brand originar din SUA, care si-a dovedit priceperea prin numeroase studii realizate de Universitati de prestigiu, dar si de un patent international pentru lentila lor Amber. Acesti ochelari pentru calculator Gunnar, dar si alte modele de ochelari de gaming, pot fi gasite si in Romania, doar online, chiar pe magazinul oficial www.gunnar.ro.

Concluzia este una destul de clara in ceea ce priveste intrebarea: necesitate sau moft ? Ochelarii nu ar trebui sa lipseasca de pe biroul niciunei persoane care lucreaza zilnic la calculator. Chiar daca afectiunile mai grave sunt rare, cele pe termen scurt vor disparea si iti vor oferi un plus de concentrare.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Vela face scut în jurul lui Ludovic Orban: ‘Guvernul condus de președintele PNL a dovedit competență, curaj și patriotism. A avut priceperea să salveze vieți’

Publicat

in

De

Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a reafirmat că organizația județeană pe care o conduce îl va susține pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte al PNL la congresul din luna septembrie.

Am avut o şedină a organizaţiei judeţene, a Colegiului director, în care am stabilit data alegerilor în filială,  norma de reprezentare pentru fiecare organizaţie şi calendarul de alegeri în fiecare  organizaţie în cele 77 de UAT-uri din judeţul Caraş-Severin, din Banatul de munte.  În acelaşi timp, în cadrul şedinţei, ne-am exprimat încă o dată susţinerea pentru domnul preşedinte Ludovic Orban ca  şi candidat la Congresul din septembrie şi eu ca preşedinte sunt alături de domnia sa, în echipa sa şi filiala şi-a manifestat, aşa cum ştiţi, ca şi în viitor, la competiţia din luna septembrie, să fim alături de domnia sa.

Argumentele sunt foarte multe. Pot spune doar că a dovedit ca premier, în cel mai dramatic an al României de după Al Doilea Război Mondial că a avut curajul şi priceperea  să salveze vieţi. O spun în cunoştinţă de cauză şi nu doresc să intru în argumente, în probe, în motive”, a declarat Marcel Vela.

Vela a adăugat că, făcând parte din echipa guvernamentală a lui Ludovic Orban, ca ministru de Interne, este normal să rămână alături de acesta.

Sunteţi cu toţii la curent cu orice eveniment, orice acţiune a Guvernului României care a dovedit, un guvern liberal condus de preşedintele Ludovic Orban şi competenţă, şi curaj, şi patriotism. Făcâd parte din aceatsă echipă condusă de premierul Ludovic Orban mi se pare normal să rămân alături de domnia sa şi să luptăm alături pentru o lume mai bună, o Românie dezvoltată şi o perspectăvă mai dezvoltată pentru toţi compatrioţii noştri”, a declarat Marcel Vela, conform news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu, despre ora de educație sexuală: ‘Este foarte bună. Cuvântul sexual, pentru acei părinți care sunt mai puțin pregătiți, poate să genereze foarte facil idei preconcepute’

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat despre introducerea orei de educația sexuală, în școli, că este una foarte bună și că elevii ar trebui să se înscrie din start la acest curs opțional.

În momentul de faţă aşa se numeşte, chiar dacă ştiu foarte bine că programa şi de educaţie sanitară cuprinde toate aceste noţiuni. Deja de la clasa a XI-a, lucrurile încep să fie foarte complexe în această programă pe partea de educaţie sexuală. Este vorba, însă, de un număr foarte mic de copii, disciplina fiind una opţională, care urmează această disciplină, educaţia sanitară cu componenta de educaţie sexuală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că nu are nicio emoţie cu această titulatură, deşi pentru unii părinţi ar putea genera idei preconcepute.

Nu am nicio emoţie cu această denumire chiar dacă acest cuvânt, sexual, pentru acei părinţi care sunt mai puţin pregătiţi poate să genereze foarte facil idei preconcepute. Este vorba de educaţie sexuală. Poate ar fi fost mai fericită o denumire mai explicită care să îi ajute şi pe cei care nu intră în profunzimea lucrurilor, ci se uită doar la denumiri. Zic, poate, dar e foarte în regulă aşa, eu, personal, nu am niciun fel de problemă. Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină, urmând ca în cazul în care părinţii au rezerve să poată formula cereri de retragere de la această disciplină, motivate sau nu, dar punctual”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei este de părere că actuala programă de educaţie sanitară este una foarte bună.

Ar trebui mers pe programa deja existentă. Programa de educaţie sexuală, inclusă în cea de educaţie sanitară, este foarte bună, este gradual începând de la clasele mici până la lucrurile foarte complexe, în anii terminali de liceu”, a explicat ministrul, conform news.ro.

Sprin Cîmpeanu consideră că profesorii de biologie şi personalul medical care are competenţe ar trebui să predea aceste cursuri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend