Conecteaza-te cu noi

Pitesti

ŞOCANT ÎN ARGEŞ ! Băiatul de 16 ani disparut ieri a fost găsit mort !

Publicat

in

Cristi Georgescu, în vârstă de 16 ani, dat dispărut aseară, a fost găsit mort in urma cu putin timp. Trupul băiatului a fost descoperit fara viata  plutind în Râul Argeş. Reamintim ca un baiat de doar 16 ani din Argeș a dispărut ieri de acasa. Băiatul, Cristi Georgescu plecase de acasă, din Pitești, la ora 15.00 să se întâlnească cu prietenii și de atunci părinții nu au mai știut nimic de el. Familia s-a îngrijorat când a văzut că băiatul nu mai vine acasă. Au sunat la 112 și au cerut ajutorul polițiștilor. Mai mult, atât părinții cât și prietenii au început să-l caute dar nici urmă de acesta. Aseara tarziu cu aproximativ o oră, un prieten al lui Cristi le-a adus părinților brățara tânărului care o purta la mână. A fost găsită pe marginea râului din apropierea casei. Prietenii nu au găsit haine sau alte obiecte ale acestuia. După căutări facute  prietenii, polițiștii dar și pompierii,   familia a primit in aceasta dimineata cumplita veste: Cristi a murit innecat in raul Argeş.  Cristi Georgescu, în vârstă de 16 ani, dat dispărut aseară, a fost găsit mort. Trupul băiatului a fost găsit plutind în Râul Argeş. Poliţiştii, pompierii şi familia l-au căutat azi noapte, însă acesta nu a fost găsit. La prima oră a dimineţii, căutările au fost reluate de către autorităţi. Vom reveni cu amănunte!

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

ARGEȘ | Minoră de 14 ani, lovită pe trecerea de pietoni – ȘOFERUL A FUGIT

Publicat

in

De

În ziua de 19 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați de către reprezentanții unei unități medicale cu privire la faptul că la sediul unității s-a prezentat o minoră de 14 ani, care prezenta leziuni în urma unui accident rutier.

Din cercetările efectuate de polițiștii Biroului Rutier Pitești, s-a stabilit că în aceeași zi, în jurul prânzului, aceasta ar fi fost acroșată de un autoturism în timpul traversării pe marcajul pietonal, pe str. Tineretului din municipiul Pitești, iar conducătorul autoturismului nu a rămas la fața locului și nu a sesizat organelor de poliție producerea evenimentului rutier.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, conform art. 196 și 338 din Codul Penal.

În ziua de 20 ianuarie a.c., conducătorul auto a fost identificat, ca fiind un bărbat de 62 de ani, din Mioveni, fiind luată măsura reținerii permisului de conducere și eliberării unei dovezi înlocuitoare, fără drept de circulație.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împreurărilor în care evenimentul s-a produs.

ASPECTE LEGALE:

În situația implicării în evenimente rutiere, legislația din domeniul circulației pe drumurile publice – OUG 195/2002R, impune conducătorilor de autovehicule o serie de obligații.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș reamintesc obligaţiile pe care le au conducătorii auto în situaţia producerii unui eveniment rutier, pe un drum deschis circulaţiei publice sau care şi-a avut originea într-un asemenea loc, în funcţie de tipul evenimentului rutier:

  1. Dacă evenimentul s-a soldat cu rănirea unor persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
    Totodată, este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.
  2. Conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.
  3. Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi de a încheia un constat amiabil (posibil doar dacă în eveniment sunt implicate numai două autovehicule), respectiv de a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Tendințele pasionaților de jocuri din România la începutul anului 2022

Publicat

in

De

Psihologii ne spun că nevoia de a ne juca nu dispare la nici o vârstă, iar acest lucru se resimte și în cazul persoanelor care nu recunosc acest lucru. Jocul poate fi folosit pentru destindere, dar și pentru a stimula creativitatea. Deși este adevărat că adulții pot întâmpina mai multe dificultăți în a găsi un tip de joc potrivit, este important ca fiecare persoană să-și acorde timp pentru a practica activități ludice. În continuare, vă vom prezenta câteva dintre cele mai în vogă forme de divertisment pentru tinerii și adulții din România.

Ultimul studiu de amploare, realizat în luna noiembrie 2020, releva faptul că aproximativ 8 milioane de români practicau jocuri video la acea vreme. Motivele pentru care românii recurg la jocuri pot fi oarecum surprinzătoare: 70% spun că se joacă pentru a se relaxa, 50% pentru că acesta este hobby-ul lor și 30% pentru a învăța ceva nou. Aproape toți respondenții au mărturisit că preferă să se joace de acasă, însă 21% obișnuiesc să meargă și la prieteni pentru a se distra, iar 15% spun că se joacă și în mijloacele de transport în comun.

În curând, turneele oficiale de jocuri video vor fi recunoscute ca fiind competiții sportive în România, iar practicanții de eSports vor primi același statut cu cel al sportivilor. Demersul a început în vara anului 2021, cu ocazia primei ediții a Esports Summit Bucharest, acolo unde peste 20 de personalități s-au întâlnit pentru a prezenta o imagine de ansamblu asupra acestui fenomen global.

Infrastructura digitală de top este unul dintre principalele atuuri ale țării noastre și un motiv pentru care aceasta a organizat deja câteva competiții uriașe din lumea eSports: DreamHack Open, între anii 2013 și 2017 și The International – turneul de eSports cu cel mai mare fond de premiere din istorie (peste 40 de milioane de dolari), în 2021.

Reprezentanții guvernului au anunțat că recunoașterea domeniului la nivel legislativ este o prioritate și că acest lucru se va pune în practică în viitorul apropiat. Această decizie este una încurajatoare pentru tinerii care și-ar fi dorit o carieră în domeniu, însă nu ar fi putut să o urmeze fără un cadrul legal.

Printre cei care au salutat această inițiativă s-au numărat și o parte dintre studenții Academiei de Studii Economice din București, care evoluează pentru echipele organizate la inițiativa cadrului administrativ al universității. Rafael Iozu, manager al echipelor de eSports din cadrul ASE București, a afirmat că reglementarea sporturilor electronice îi va ajuta pe studenți să-și îmbunătățească abilitățile de lucru în echipă și va genera noi locuri de muncă, întrucât va fi nevoie de manageri, comentatori, antrenori, impresari, planificatori, jurnaliști, specialiști în marketing și așa mai departe.

photo-1511512578047-dfb367046420

O altă categorie de jocuri populare este cea din sfera pariurilor. Peste 25% dintre bărbați și 7% dintre femeile adulte din România au practicat jocuri de cazinou în ultimul an. 74% dintre participanți spun că aleg această formă de divertisment pentru că se simt bine atunci când pariază. Extragerile loto, pariurile sportive și faimoasele păcănele sunt cele mai populare forme de astfel de jocuri de la noi din țară. Însă nici măcar puternica expansiune a sectorului pariurilor nu o întrece pe cea produsă de fenomenul sporturilor electronice.

Deși atât sectorul jocurilor de cazinou, cât și fenomenul eSports, au cunoscut creșteri exponențiale în ultimii ani, iar prognozele specialiștilor sunt extrem de favorabile pentru dezvoltarea acestor industrii, petrecerea unui număr mare de ore în fața ecranelor nu este benefic, iar o alternativă ceva mai blândă este cea a jocurilor de societate hibrid.

Așa-numitele „board games” au început să redevină populare în România, chiar dacă Monopoly și Coloniștii din Catan rămân în topul preferințelor. Jocurile hibrid au o tablă cu provocări, la fel ca și cele clasice, însă includ și nevoia de a scana diverse coduri QR, pentru a găsi indicii esențiale.

Psihologii sunt de părere că astfel de jocuri sunt benefice pentru timpurile noastre, deoarece satisfac nevoia de socializare față în față, dar în același timp prezintă suficiente elemente atractive și pentru tinerii care fac parte din cele mai recente generații.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend