Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Oamenii legii la datorie – Zeci de dosare penale si accidente de sarbatori

Publicat

in

politiaÎn ziua de 18.04 a.c. pe D.N.7 la intrarea în pasajul Bascov, com. Bascov, D.I.A. de 25 ani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Bucureşti către Râmnicu Vâlcea, ajungând în pasajul Bascov nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar de M.J. de 38 ani din Ocnele Mari, jud. Vâlcea.

În urma accidentului a rezultat vătămarea uşoara a doi minori cu vârste de 3, respectiv 9 ani, din com. Ioneşti, jud. Vâlcea, pasageri în cel de-al doilea autoturism.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş.

 

·
În ziua de 18.04 a.c. pe D.N.7, pe raza com. Morăreşti, jud. Argeş, S.I. de 34 ani, din com. Nicolae Bălcescu, jud. Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Râmnicu Vâlcea către Piteşti, într-o curbă periculoasă la dreapta semnalizată corespunzător, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a pătruns pe contrasens intrând in coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus de M.P.M. de 44 ani din Bucureşti.

În urma accidentului a rezultat vătămarea gravă a conducătorului primului autoturism şi a pasagerului F.I.A. de 23 ani din com. Nicolae Bălcescu, jud. Vâlcea, fără ocupaţie, precum şi vătămarea uşoară a M.I.M. de 35 ani din Bucureşti, pasageră în autoturismul condus regulamentar.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş.

 

În data de 18.04 a.c., în comuna Cetăţeni, judeţul Argeş, N.D.C., de 46 ani, din Municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Câmpulung către Târgovişte, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a părăsit partea carosabilă spre dreapta, a intrat în coliziune cu un stâlp din lemn de susţinere a reţelei electrice şi cu un podeţ după care s-a răsturnat cu pavilionul pe acostament.

Din accident a rezultat vătămarea corporala uşoară a conducătorului auto, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 196 şi 336 alin. 1 CP.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Câmpulung.

 

 

În ziua de 19.04 a.c., în localitatea Bradu, B.C., de 22 ani, din Câmpulung, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Slatina către Piteşti, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de carosabil umed, a pierdut controlul autoturismului şi pătrunzând pe contrasens a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus de C.M., de 28 ani, din Piteşti.

Din accident a rezultat vătămarea uşoară a conducătorului auto C.M., şi a lui R.A., de 39 ani şi a A.A.I., de 24 ani, ambii din Câmpulung, pasageri în primul autoturism.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – Argeş.

 

În ziua de 21.04 a.c., pe DJ 659, în afara localităţii Slobozia, judeţul Argeş, U.D., de 29 ani, din comuna Slobozia, judeţul Argeş, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Mozăceni către Slobozia, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a accidentat mortal pe C.S., de 42 ani şi B.M., de 52 ani, ambii din comuna Mozăceni, judeţul Argeş, fără ocupaţie şi a accidentat grav pe N.I., de 37 ani, din comuna Mozăceni care se deplasau pe carosabil.

După eveniment, conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului, s-a deplasat la Postul de Poliţie Slobozia, a apelat Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 şi a anunţat evenimentul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, conform art. 192, 196, 336, 338 C.p..

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Formaţiunii Rutiere Costeşti.

 

În ziua de 21.04 a.c., pe DJ 659, în localitatea Ştefan cel Mare, judeţul Argeş, P.A.A., de 28 ani, din comuna Slobozia, judeţul Argeş, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Slobozia către Ştefan cel Mare, a accidentat uşor pe D.A., de 33 ani, din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Argeş, care se deplasa pe carosabil, în aceeaşi direcţie.

Victima se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, conform art. 196 Cod penal.

 

·
În ziua de 20.04 a.c., pe strada Nicolae Dobrin, din Mun. Piteşti, G.M., de 23 ani, din Piteşti, în timp ce conducea un autoturism din direcţia strada Trivale către strada Craiovei, a accidentat uşor pe C.N., de 42 ani, din comuna Cotmeana, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi care s-a angajat in traversarea străzii prin loc nepermis si fara sa se asigure.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Piteşti.

 

A decedat în locuinţă

 

În ziua de 19.04 a.c., orele 23.23, Dispeceratul Apeluri de Urgenta 112 a fost sesizat despre faptul că C.C.L., de 47 ani, din com. Călineşti, este decedat la domiciliu.

La fata locului s-au deplasat echipa operativa din cadrul Poliţiei oraş Topoloveni şi patrula Secţiei de Poliţie Rurală Călineşti care au efectuat cercetări, iar in urma examinării persoanei s-a constatat că acesta nu prezenta urme vizibile de violenţă.

Bărbatul a fost transportat la S.M.L. Argeş în vederea efectuării necropsiei.

 

·

 

Găsit decedat în lac

 

 

În ziua de 20.04 a.c., Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 a fost sesizat de cu privire la faptul că în lacul Herişanu, din Lereşti, se află decedată o persoană de sex bărbătesc.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă complexă, din cadrul Poliţiei Mun. Câmpulung şi I.P.J. Argeş, care a efectuat cercetări, stabilind identitatea persoanei ca fiind O.I.V.D., de 20 ani, din Mun. Câmpulung.

Cu ocazia examinării externe a persoanei nu au fost constatate semne externe de violenţă.

S-a dispus ridicarea şi transportarea cadavrului la SML Argeş, pentru efectuarea necropsiei.

 

Activităţi rutiere

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi Biroului Rutier Piteşti au acţionat pe raza de competenţă ocazie cu care au aplicat 70 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8315 lei, au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulaţie 4 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

 

 

La data de 18.04.2013, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat pe DN. 73 în localitatea Mărăcineni, pe N.A.M., din Piteşti, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 336 alin. 1 din C.P.

 

În ziua de 18.04 a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni, au identificat pe F.V.S. de 21 ani din com. Ciofrângeni, care a condus un autoturism din direcţia Curtea de Argeş spre Rm. Vâlcea în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a intrat in coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de G.L.M. În urma coliziunii nu au fost persoane vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 CP.

 

·

 

În ziua de 20.04 a.c., ora 03.40, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Buzoeşti au depistat pe Ş.V.A., de 22 ani, din com. Căldăraru, care conducea pe raza aceleiaşi comune un autovehicul având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 10.04 a.c..

De asemenea în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Persoana a fost condusă la Spitalul Costeşti, unde i-a fost recoltată o probă biologică în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 şi 336, alin.1C.P.

 

În ziua de 21.04 a.c., agenţii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti au depistat pe DN73C, pe raza com. Berevoeşti, pe N.O., de 62 ani, din com. Bughea de Sus, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 Cod penal.

 

·

 

Activităţi Silvice

 

 

Poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr, au acţionat, pe raza de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, ocazie cu care l-au depistat pe raza com. Cetăţeni, pe M.F., de 25 ani, din localitate, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1.500 m.c material lemnos specia fag, fără a poseda aviz de însoţire.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 2000 lei, iar materialul lemnos, a fost confiscat şi predat în custodie la O.S. Câmpulung.

 

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti, au desfăşurat activităţi specifice pe raza de competenţă ocazie cu care i-au identificat pe M.G., de 26 ani şi T.M.T. de 21 ani, ambii din com. Mălureni, care transportau cu două atelaje, cantitatea de 1 mc material lemnos specia fag şi stejar fiecare fără aviz de însoţire.

Persoanele au fost sancţionate contravenţional cu amenda în valoare totală de 4.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat OS Piteşti.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Situație șocantă! PSD face apel la Guvern pentru impozitarea pensiilor speciale

Publicat

in

De

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, a făcut un apel la PNL și Ludovic Orban pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență de impozitare a pensiilor speciale. Acesta a declarat că prin unele decizii ale CCR pensiile speciale nu pot fi eliminate.

„Am văzut un întreg concurs de populism între toate grupurile parlamentare care depune mai multe inițiative pentru eliminare. Știți foarte bine că avem câteva decizii ale CCR prin care se stabilește foarte clar că pensiile speciale nu pot fi eliminate. Singura soluție este impozitarea acestora. De aceea, fac din nou apel la toate grupurile parlamentare să ne punem din nou la masă, să discutăm despre o impozitare drastică, cu peste 90 la sută, a acestor penrii speciale pentru a rezolva problema. Pentru că altfel cu inițiative neconstituționale nu facem decât să dăm senzația oamenilor că ne luptăm cu aceste pensii speciale și de fapt să nu rezolvăm niciodată problema”, a spus Alfred Simonis.

Acesta a spus că una dintre soluții este impozitarea pensiilor speciale prin Ordonanță de urgență.

„Fac apel la cei de la PNL și la Ludovic Orban: Guvernul are un instrument foarte clar prin care poate elimina de îndată pensiile speciale, le poate impozita, cu procentul cu care consideră oportun, și acest mecanism nu conferă posibilitatea niciunui grup parlamentar de a ataca la CCR, și anume ordonanța de urgență. Dacă cei de la PNL, care au promis în campania electrorală că în termen de 30 de zile de când preiau guvernarea doresc acest lucru, pot în seara aceasta, mâine dimineață să emită ordonanța de urgență cu impozitarea peste 90 la sută a tutoror pensiilor speciale”, a mai spus Simonis.

Citește și:

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Avertizare! Pericolul rusesc este mult mai mare din cauza crizei provocate de noul coronavirus

Publicat

in

De

Președintele Georgiei, Salome Zurabishvili, a atras un semnal de alarmă față de Rusia că va încerca să profite de criza provocată de noul coronavirus prin agresiuni în afara granițelor.

Salome Zurabishvili, a cărei ţară şi-a pierdut o cincime din suprafaţă în 2008, când a fost invadată de armata Rusiei, a sugerat că, istoric, problemele interne ale Moscovei se transformă în agresiuni externe.

„Criza coronavirusului şi cea a petrolului şi poate situaţia politică internă, toate la un loc pot încuraja Rusia să fie mult mai agresivă pentru a arăta câştiguri externe,” a spus Zurabishvili într-un interviu pentru Financial Times, duminică.

Salome Zurabishvili a criticat, de asemenea, prezenţa militară rusă în zonele ocupate, în special în Abkhazia, unde au fost dislocate trupe şi echipamente militare, inclusiv sisteme de rachete, lucru care a dus la destabilizarea regiunii.

Totodată, şi Pentagonul a justificat, într-un comunicat de presă, părăsirea Tratatului Cer Deschis prin faptul că, printre altele, Rusia a respins zborurile în apropierea graniţei cu Georgia.

Preşedintele Georgiei şi-a arătat dezamăgirea faţă de poziţia Kremlinului de a interzice accesul autorităţilor georgiene în Ossetia de Sud, ocupată tot în 2008, pentru a asigura asisteţă medicală şi ajutoare persoanelor infectate cu COVID-19.

„Nu am putut să asigurăm tot sprijinul pe care l-am fi putut asigura,” a spus oficialul georgian.

Zurabishvili este un fost diplomat francez de origine georgiană, care după ce şi-a obţinut cetăţenia a ajuns, în 2004, ministru de externe, iar în 2018 a fost aleasă preşedintele Georgiei.

Citește și:

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend