Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Oamenii legii la datorie – Zeci de dosare penale si accidente de sarbatori

Publicat

in

politiaÎn ziua de 18.04 a.c. pe D.N.7 la intrarea în pasajul Bascov, com. Bascov, D.I.A. de 25 ani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Bucureşti către Râmnicu Vâlcea, ajungând în pasajul Bascov nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar de M.J. de 38 ani din Ocnele Mari, jud. Vâlcea.

În urma accidentului a rezultat vătămarea uşoara a doi minori cu vârste de 3, respectiv 9 ani, din com. Ioneşti, jud. Vâlcea, pasageri în cel de-al doilea autoturism.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş.

 

·
În ziua de 18.04 a.c. pe D.N.7, pe raza com. Morăreşti, jud. Argeş, S.I. de 34 ani, din com. Nicolae Bălcescu, jud. Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Râmnicu Vâlcea către Piteşti, într-o curbă periculoasă la dreapta semnalizată corespunzător, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a pătruns pe contrasens intrând in coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus de M.P.M. de 44 ani din Bucureşti.

În urma accidentului a rezultat vătămarea gravă a conducătorului primului autoturism şi a pasagerului F.I.A. de 23 ani din com. Nicolae Bălcescu, jud. Vâlcea, fără ocupaţie, precum şi vătămarea uşoară a M.I.M. de 35 ani din Bucureşti, pasageră în autoturismul condus regulamentar.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş.

 

În data de 18.04 a.c., în comuna Cetăţeni, judeţul Argeş, N.D.C., de 46 ani, din Municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Câmpulung către Târgovişte, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a părăsit partea carosabilă spre dreapta, a intrat în coliziune cu un stâlp din lemn de susţinere a reţelei electrice şi cu un podeţ după care s-a răsturnat cu pavilionul pe acostament.

Din accident a rezultat vătămarea corporala uşoară a conducătorului auto, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 196 şi 336 alin. 1 CP.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Câmpulung.

 

 

În ziua de 19.04 a.c., în localitatea Bradu, B.C., de 22 ani, din Câmpulung, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Slatina către Piteşti, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de carosabil umed, a pierdut controlul autoturismului şi pătrunzând pe contrasens a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus de C.M., de 28 ani, din Piteşti.

Din accident a rezultat vătămarea uşoară a conducătorului auto C.M., şi a lui R.A., de 39 ani şi a A.A.I., de 24 ani, ambii din Câmpulung, pasageri în primul autoturism.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – Argeş.

 

În ziua de 21.04 a.c., pe DJ 659, în afara localităţii Slobozia, judeţul Argeş, U.D., de 29 ani, din comuna Slobozia, judeţul Argeş, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Mozăceni către Slobozia, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a accidentat mortal pe C.S., de 42 ani şi B.M., de 52 ani, ambii din comuna Mozăceni, judeţul Argeş, fără ocupaţie şi a accidentat grav pe N.I., de 37 ani, din comuna Mozăceni care se deplasau pe carosabil.

După eveniment, conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului, s-a deplasat la Postul de Poliţie Slobozia, a apelat Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 şi a anunţat evenimentul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, conform art. 192, 196, 336, 338 C.p..

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Formaţiunii Rutiere Costeşti.

 

În ziua de 21.04 a.c., pe DJ 659, în localitatea Ştefan cel Mare, judeţul Argeş, P.A.A., de 28 ani, din comuna Slobozia, judeţul Argeş, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Slobozia către Ştefan cel Mare, a accidentat uşor pe D.A., de 33 ani, din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Argeş, care se deplasa pe carosabil, în aceeaşi direcţie.

Victima se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, conform art. 196 Cod penal.

 

·
În ziua de 20.04 a.c., pe strada Nicolae Dobrin, din Mun. Piteşti, G.M., de 23 ani, din Piteşti, în timp ce conducea un autoturism din direcţia strada Trivale către strada Craiovei, a accidentat uşor pe C.N., de 42 ani, din comuna Cotmeana, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi care s-a angajat in traversarea străzii prin loc nepermis si fara sa se asigure.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Piteşti.

 

A decedat în locuinţă

 

În ziua de 19.04 a.c., orele 23.23, Dispeceratul Apeluri de Urgenta 112 a fost sesizat despre faptul că C.C.L., de 47 ani, din com. Călineşti, este decedat la domiciliu.

La fata locului s-au deplasat echipa operativa din cadrul Poliţiei oraş Topoloveni şi patrula Secţiei de Poliţie Rurală Călineşti care au efectuat cercetări, iar in urma examinării persoanei s-a constatat că acesta nu prezenta urme vizibile de violenţă.

Bărbatul a fost transportat la S.M.L. Argeş în vederea efectuării necropsiei.

 

·

 

Găsit decedat în lac

 

 

În ziua de 20.04 a.c., Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 a fost sesizat de cu privire la faptul că în lacul Herişanu, din Lereşti, se află decedată o persoană de sex bărbătesc.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă complexă, din cadrul Poliţiei Mun. Câmpulung şi I.P.J. Argeş, care a efectuat cercetări, stabilind identitatea persoanei ca fiind O.I.V.D., de 20 ani, din Mun. Câmpulung.

Cu ocazia examinării externe a persoanei nu au fost constatate semne externe de violenţă.

S-a dispus ridicarea şi transportarea cadavrului la SML Argeş, pentru efectuarea necropsiei.

 

Activităţi rutiere

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi Biroului Rutier Piteşti au acţionat pe raza de competenţă ocazie cu care au aplicat 70 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8315 lei, au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulaţie 4 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

 

 

La data de 18.04.2013, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat pe DN. 73 în localitatea Mărăcineni, pe N.A.M., din Piteşti, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 336 alin. 1 din C.P.

 

În ziua de 18.04 a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni, au identificat pe F.V.S. de 21 ani din com. Ciofrângeni, care a condus un autoturism din direcţia Curtea de Argeş spre Rm. Vâlcea în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a intrat in coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de G.L.M. În urma coliziunii nu au fost persoane vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 CP.

 

·

 

În ziua de 20.04 a.c., ora 03.40, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Buzoeşti au depistat pe Ş.V.A., de 22 ani, din com. Căldăraru, care conducea pe raza aceleiaşi comune un autovehicul având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 10.04 a.c..

De asemenea în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Persoana a fost condusă la Spitalul Costeşti, unde i-a fost recoltată o probă biologică în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 şi 336, alin.1C.P.

 

În ziua de 21.04 a.c., agenţii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti au depistat pe DN73C, pe raza com. Berevoeşti, pe N.O., de 62 ani, din com. Bughea de Sus, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 Cod penal.

 

·

 

Activităţi Silvice

 

 

Poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr, au acţionat, pe raza de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, ocazie cu care l-au depistat pe raza com. Cetăţeni, pe M.F., de 25 ani, din localitate, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1.500 m.c material lemnos specia fag, fără a poseda aviz de însoţire.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 2000 lei, iar materialul lemnos, a fost confiscat şi predat în custodie la O.S. Câmpulung.

 

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti, au desfăşurat activităţi specifice pe raza de competenţă ocazie cu care i-au identificat pe M.G., de 26 ani şi T.M.T. de 21 ani, ambii din com. Mălureni, care transportau cu două atelaje, cantitatea de 1 mc material lemnos specia fag şi stejar fiecare fără aviz de însoţire.

Persoanele au fost sancţionate contravenţional cu amenda în valoare totală de 4.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat OS Piteşti.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

James Stavridis, fost comandant NATO: ‘Când se trezește, realizează că a făcut o greșeală. Va continua să mențină această ficțiune că Ucraina ar fi condusă de neonaziști’

Publicat

in

De

Președintele rus Vladimir Putin „realizează că a făcut o greșeală” cu invazia sa în Ucraina, a declarat James Stavridis, fost comandant aliat suprem al NATO.

James Stavridis: Vladimir Putin știe că a făcut „o greșeală” cu Ucraina, dar nu o va recunoaște public niciodată

Întrebat dacă și-a dat seama liderul rus că a comis o greșeală sau încă mai crede că a făcut lucrul corect, fostul lider NATO a explicat:

„Cred că la orele întunecate, liniștite, la ora 2 dimineața, când se trezește, realizează că a făcut o greșeală. În public, nu va recunoaște niciodată acest lucru. Niciodată. Va continua să mențină această ficțiune că Ucraina ar fi condusă de `neonaziști`. Ridicol, evident”, potrivit Newsweek.com.

În opinia fostului comandant NATO, Vladimir Putin va continua să susțină că Alianța Nord-Atlantică „l-a împins cumva în acest colț, în acest conflict”.

„Tot ceea ce s-a întâmplat este făcut de mâna lui Vladimir Putin, inclusiv invazia, sancțiunile care au urmat, impasul militar. Cred că în inima sa o știe, nu o va admite public niciodată”, a continuat James Stavridis.

El a fost întrebat și când crede că se va încheia războiul, context în care a estimat că ambele tabere sunt la cel puțin șase luni distanță de o soluție. Pe de altă parte, consideră James Stavridis, „ceea ce ne împinge spre o negociere” sunt „dificultățile cu care se confruntă Putin” în contextul pierderii de trupe și a distrugerii de echipament militar rusesc.

„Epuizează capacitatea. Aș spune că peste șase luni de acum va fi într-o situație foarte dificilă. De cealaltă parte a câmpului de luptă, Zelenski are de recunoscut că răbdarea Occidentului și fluxul continuu de numerar și arme nu este infinit. Cred că în ultimă instanță ambii factori vor determina taberele să vină către un soi de negociere”, a mai afirmat James Stavridis, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Europarlamentar român: ‘Oamenii nu mai pot fi păcăliți. La noi se anunță că curge lapte și miere într-un context în care e limpede că nu se întâmplă așa, că s-au triplat prețurile la unele produse alimentare, iar prețurile la energie au explodat pur și simplu’

Publicat

in

De

Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a remarcat faptul că în țările europene mari, puternice, criza e percepută, se iau măsuri, iar oamenii sunt învățați ce să facă să-și protejeze slujbele și să economisească energia. La noi, în schimb, dacă e să te iei după declarațiile guvernanților, curge lapte și miere. Tomac susține că ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), și ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD), sunt pur și simplu rupți de realitate, la fel ca tot guvernul de altfel.

Eugen Tomac, despre reacția Guvernului Ciucă la crizele suprapuse

„Obligațiile legale nu mai funcționează, pentru că și atunci când a fost modificat Codul Fiscal s-a făcut de pe azi pe mâine, fără o dezbatere publică, fără o consultare reală a mediului economic și, evident, s-au introdus poveri peste poveri. Într-o criză de asemenea proporții, suprapusă pe criza de securitate, e enențial să comunici cu cetățenii pe care-i obligi să plătească taxe în plus.

Or acum noi asistem pe un val de populism fără precedent. În țări mari, cu economii puternice, oamenilor li se spune ce să facă pentru a face economie la energie, pentru a se proteja, pentru a-și proteja locule de muncă. La noi se anunță că curge lapte și miere într-un context în care e limpede că nu se întâmplă așa, că s-au triplat prețurile la unele produse alimentare, iar prețurile la energie au explodat pur și simplu.

Oamenii nu mai pot fi păcăliți, au nevoie de soluții pragmatice prin care să simtă că la Guvern se iau decizii responsabile, or părerea mea e că ministrul de Finanțe și ministrul Muncii sunt din alt film, pur și simplu nu sunt cuplați la realitatea societății. La fel tot Guvernul”, a declarat Eugen Tomac, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend