Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Oamenii legii la datorie – Zeci de dosare penale si accidente de sarbatori

Avatar

Publicat

in

politiaÎn ziua de 18.04 a.c. pe D.N.7 la intrarea în pasajul Bascov, com. Bascov, D.I.A. de 25 ani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Bucureşti către Râmnicu Vâlcea, ajungând în pasajul Bascov nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar de M.J. de 38 ani din Ocnele Mari, jud. Vâlcea.

În urma accidentului a rezultat vătămarea uşoara a doi minori cu vârste de 3, respectiv 9 ani, din com. Ioneşti, jud. Vâlcea, pasageri în cel de-al doilea autoturism.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş.

 

·
În ziua de 18.04 a.c. pe D.N.7, pe raza com. Morăreşti, jud. Argeş, S.I. de 34 ani, din com. Nicolae Bălcescu, jud. Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Râmnicu Vâlcea către Piteşti, într-o curbă periculoasă la dreapta semnalizată corespunzător, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a pătruns pe contrasens intrând in coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus de M.P.M. de 44 ani din Bucureşti.

În urma accidentului a rezultat vătămarea gravă a conducătorului primului autoturism şi a pasagerului F.I.A. de 23 ani din com. Nicolae Bălcescu, jud. Vâlcea, fără ocupaţie, precum şi vătămarea uşoară a M.I.M. de 35 ani din Bucureşti, pasageră în autoturismul condus regulamentar.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş.

 

În data de 18.04 a.c., în comuna Cetăţeni, judeţul Argeş, N.D.C., de 46 ani, din Municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Câmpulung către Târgovişte, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a părăsit partea carosabilă spre dreapta, a intrat în coliziune cu un stâlp din lemn de susţinere a reţelei electrice şi cu un podeţ după care s-a răsturnat cu pavilionul pe acostament.

Din accident a rezultat vătămarea corporala uşoară a conducătorului auto, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 196 şi 336 alin. 1 CP.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Câmpulung.

 

 

În ziua de 19.04 a.c., în localitatea Bradu, B.C., de 22 ani, din Câmpulung, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Slatina către Piteşti, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de carosabil umed, a pierdut controlul autoturismului şi pătrunzând pe contrasens a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus de C.M., de 28 ani, din Piteşti.

Din accident a rezultat vătămarea uşoară a conducătorului auto C.M., şi a lui R.A., de 39 ani şi a A.A.I., de 24 ani, ambii din Câmpulung, pasageri în primul autoturism.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – Argeş.

 

În ziua de 21.04 a.c., pe DJ 659, în afara localităţii Slobozia, judeţul Argeş, U.D., de 29 ani, din comuna Slobozia, judeţul Argeş, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Mozăceni către Slobozia, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a accidentat mortal pe C.S., de 42 ani şi B.M., de 52 ani, ambii din comuna Mozăceni, judeţul Argeş, fără ocupaţie şi a accidentat grav pe N.I., de 37 ani, din comuna Mozăceni care se deplasau pe carosabil.

După eveniment, conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului, s-a deplasat la Postul de Poliţie Slobozia, a apelat Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 şi a anunţat evenimentul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, conform art. 192, 196, 336, 338 C.p..

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Formaţiunii Rutiere Costeşti.

 

În ziua de 21.04 a.c., pe DJ 659, în localitatea Ştefan cel Mare, judeţul Argeş, P.A.A., de 28 ani, din comuna Slobozia, judeţul Argeş, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Slobozia către Ştefan cel Mare, a accidentat uşor pe D.A., de 33 ani, din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Argeş, care se deplasa pe carosabil, în aceeaşi direcţie.

Victima se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, conform art. 196 Cod penal.

 

·
În ziua de 20.04 a.c., pe strada Nicolae Dobrin, din Mun. Piteşti, G.M., de 23 ani, din Piteşti, în timp ce conducea un autoturism din direcţia strada Trivale către strada Craiovei, a accidentat uşor pe C.N., de 42 ani, din comuna Cotmeana, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi care s-a angajat in traversarea străzii prin loc nepermis si fara sa se asigure.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Piteşti.

 

A decedat în locuinţă

 

În ziua de 19.04 a.c., orele 23.23, Dispeceratul Apeluri de Urgenta 112 a fost sesizat despre faptul că C.C.L., de 47 ani, din com. Călineşti, este decedat la domiciliu.

La fata locului s-au deplasat echipa operativa din cadrul Poliţiei oraş Topoloveni şi patrula Secţiei de Poliţie Rurală Călineşti care au efectuat cercetări, iar in urma examinării persoanei s-a constatat că acesta nu prezenta urme vizibile de violenţă.

Bărbatul a fost transportat la S.M.L. Argeş în vederea efectuării necropsiei.

 

·

 

Găsit decedat în lac

 

 

În ziua de 20.04 a.c., Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 a fost sesizat de cu privire la faptul că în lacul Herişanu, din Lereşti, se află decedată o persoană de sex bărbătesc.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă complexă, din cadrul Poliţiei Mun. Câmpulung şi I.P.J. Argeş, care a efectuat cercetări, stabilind identitatea persoanei ca fiind O.I.V.D., de 20 ani, din Mun. Câmpulung.

Cu ocazia examinării externe a persoanei nu au fost constatate semne externe de violenţă.

S-a dispus ridicarea şi transportarea cadavrului la SML Argeş, pentru efectuarea necropsiei.

 

Activităţi rutiere

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi Biroului Rutier Piteşti au acţionat pe raza de competenţă ocazie cu care au aplicat 70 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8315 lei, au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulaţie 4 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

 

 

La data de 18.04.2013, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat pe DN. 73 în localitatea Mărăcineni, pe N.A.M., din Piteşti, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 336 alin. 1 din C.P.

 

În ziua de 18.04 a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni, au identificat pe F.V.S. de 21 ani din com. Ciofrângeni, care a condus un autoturism din direcţia Curtea de Argeş spre Rm. Vâlcea în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a intrat in coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de G.L.M. În urma coliziunii nu au fost persoane vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 CP.

 

·

 

În ziua de 20.04 a.c., ora 03.40, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Buzoeşti au depistat pe Ş.V.A., de 22 ani, din com. Căldăraru, care conducea pe raza aceleiaşi comune un autovehicul având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 10.04 a.c..

De asemenea în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Persoana a fost condusă la Spitalul Costeşti, unde i-a fost recoltată o probă biologică în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 şi 336, alin.1C.P.

 

În ziua de 21.04 a.c., agenţii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti au depistat pe DN73C, pe raza com. Berevoeşti, pe N.O., de 62 ani, din com. Bughea de Sus, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 Cod penal.

 

·

 

Activităţi Silvice

 

 

Poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr, au acţionat, pe raza de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, ocazie cu care l-au depistat pe raza com. Cetăţeni, pe M.F., de 25 ani, din localitate, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1.500 m.c material lemnos specia fag, fără a poseda aviz de însoţire.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 2000 lei, iar materialul lemnos, a fost confiscat şi predat în custodie la O.S. Câmpulung.

 

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti, au desfăşurat activităţi specifice pe raza de competenţă ocazie cu care i-au identificat pe M.G., de 26 ani şi T.M.T. de 21 ani, ambii din com. Mălureni, care transportau cu două atelaje, cantitatea de 1 mc material lemnos specia fag şi stejar fiecare fără aviz de însoţire.

Persoanele au fost sancţionate contravenţional cu amenda în valoare totală de 4.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat OS Piteşti.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Klaus Iohannis, anunță cum se va desfășura strategia de vaccinare anti-COVID: ‘Vaccinarea populației se va realiza prin rețeaua de medicină de familie’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după discuţia cu miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii, cu tema ”Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională”, că Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării într-o şedinţă CSAT pe care o va convoca în perioada următoare. MApN va gestiona depozitele de vaccinuri. Conform preşedintelui, vaccinul anti-COVID a devenit speranţa noastră de a ne întoarce cât mai curând la o viaţă normală şi, oricât de greu ne-ar fi, trebuie să avem răbdare, să respectăm măsurile de prevenţie.

Conform Strategiei de vaccinare, din grupurile prioritare face parte tot personalul din domeniul sănătăţii ca şi cei din centrele rezidenţiale, populaţia cu risc ridicat de infectare şi personalul din domenii cheie în buna funcţionare a societăţii.

Iohannis a precizat că vaccinarea se va face etapizat.

”Vaccinarea se va realiza la locul de muncă, pentru personalul din domeniul sănătăţii şi prin centrele de vaccinare fixe şi mobile, reţeaua de medicină de familie pentru toate celelalte categorii de populaţie”, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

Ministerul Apărării va gestiona depozitul central şi cele cinci deppozite regionale din care se va distribui vaccinul anti-COVID-19.

”Vaccinurile, odată aprobate de organizaţiile internaţionale de profil, sunt sigure, sunt eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, a conchis Iohannis, conform news.ro.

Citește și:

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu, mesaj către Mugur Isărescu: ‘Vă asigur, domnule guvernator, că PSD nu ‘atentează’ nici la neutralitatea şi nici la caracterul apolitic al BNR’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis luni o scrisoare guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, în care afirmă că toate declaraţiile făcute de oficiali ai BNR produc efecte, indiferent dacă sunt făcute în nume personal sau de la pupitrul oficial.

„Potrivit legislaţiei în vigoare, Banca Naţională a României este o instituţie independentă şi, din această perspectivă, orice remarcă publică, făcută de orice membru al conducerii BNR, porneşte de la premisa că nu are caracter politic, că se bazează pe realităţi obiective şi că reflectă nivelul de profesionalism şi decenţă, specific băncii centrale. În mod real, însă, nu poate exista distincţie între afirmaţiile personale şi cele profesionale, făcute în numele instituţiei, atunci când e vorba de un specialist al BNR cu notorietate şi funcţie.

Nici în vremuri normale şi cu atât mai puţin acum, în criză. Toate declaraţiile făcute de oficiali ai BNR produc efecte, indiferent dacă sunt făcute în nume personal sau de la pupitrul oficial. Prin urmare, opinia recentă a domnului Valentin Lazea – economistul şef al BNR – privind reducerea cu 20% a salariilor, prin diminuarea la 4 zile a săptămânii de lucru, a provocat o reală preocupare în rândul opiniei publice, atentă la orice comunicare venită dinspre banca centrală. Această preocupare nu putea fi ignorată de Partidul Social Democrat, ca susţinător şi apărător al oamenilor care-şi câştigă existenţa prin muncă”, a afirmat Ciolacu în scrisoare.

Acesta a adăugat că postarea făcută de PSD pe una dintre reţelele de socializare „evocă şi compară atitudini şi fapte reale şi avertizează că istoria se poate repeta”, „nimic mai mult”.

„Situaţia de acum este comparabilă cu cea din 2009-2010, când domnul Lucian Croitoru era consilierul dumneavoastră şi, desemnat premier, a promovat public ‘soluţia’ tăierii salariilor, aplicată ulterior de guvernarea Băsescu-Boc, cu aceeaşi abordare ‘de dreapta’ ca şi cea de acum, Iohannis-Orban.

Vă asigur, domnule guvernator, că PSD nu ‘atentează’ nici la neutralitatea şi nici la caracterul apolitic al BNR. Iar evidenţierea unor avertismente de mare importanţă pentru populaţia ţării, fără a le fi schimbat sensul ori alterat conţinutul, provenite de la specialişti ai BNR, nu transmite, în niciun caz, vreun mesaj politic similar cu cel postat pe Facebook de către directorul Direcţiei Stabilitate Financiară a BNR, domnul Eugen Rădulescu”, a menţionat Ciolacu.

Preşedintele PSD mai spune că înţelege preocuparea lui Isărescu pentru menţinerea BNR „în zona neutralităţii apolitice” şi îi transmite întreaga sa apreciere „pentru eforturile de împlinire deplină a acestui deziderat”, informează agerpres.ro

Citește și:

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend