Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Oamenii legii la datorie – Zeci de dosare penale si accidente de sarbatori

Avatar

Publicat

in

politiaÎn ziua de 18.04 a.c. pe D.N.7 la intrarea în pasajul Bascov, com. Bascov, D.I.A. de 25 ani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Bucureşti către Râmnicu Vâlcea, ajungând în pasajul Bascov nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar de M.J. de 38 ani din Ocnele Mari, jud. Vâlcea.

În urma accidentului a rezultat vătămarea uşoara a doi minori cu vârste de 3, respectiv 9 ani, din com. Ioneşti, jud. Vâlcea, pasageri în cel de-al doilea autoturism.

Publicitate

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş.

 

·
În ziua de 18.04 a.c. pe D.N.7, pe raza com. Morăreşti, jud. Argeş, S.I. de 34 ani, din com. Nicolae Bălcescu, jud. Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Râmnicu Vâlcea către Piteşti, într-o curbă periculoasă la dreapta semnalizată corespunzător, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a pătruns pe contrasens intrând in coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus de M.P.M. de 44 ani din Bucureşti.

În urma accidentului a rezultat vătămarea gravă a conducătorului primului autoturism şi a pasagerului F.I.A. de 23 ani din com. Nicolae Bălcescu, jud. Vâlcea, fără ocupaţie, precum şi vătămarea uşoară a M.I.M. de 35 ani din Bucureşti, pasageră în autoturismul condus regulamentar.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş.

 

În data de 18.04 a.c., în comuna Cetăţeni, judeţul Argeş, N.D.C., de 46 ani, din Municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Câmpulung către Târgovişte, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a părăsit partea carosabilă spre dreapta, a intrat în coliziune cu un stâlp din lemn de susţinere a reţelei electrice şi cu un podeţ după care s-a răsturnat cu pavilionul pe acostament.

Din accident a rezultat vătămarea corporala uşoară a conducătorului auto, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 196 şi 336 alin. 1 CP.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Câmpulung.

 

 

În ziua de 19.04 a.c., în localitatea Bradu, B.C., de 22 ani, din Câmpulung, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Slatina către Piteşti, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de carosabil umed, a pierdut controlul autoturismului şi pătrunzând pe contrasens a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus de C.M., de 28 ani, din Piteşti.

Din accident a rezultat vătămarea uşoară a conducătorului auto C.M., şi a lui R.A., de 39 ani şi a A.A.I., de 24 ani, ambii din Câmpulung, pasageri în primul autoturism.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – Argeş.

 

În ziua de 21.04 a.c., pe DJ 659, în afara localităţii Slobozia, judeţul Argeş, U.D., de 29 ani, din comuna Slobozia, judeţul Argeş, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Mozăceni către Slobozia, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a accidentat mortal pe C.S., de 42 ani şi B.M., de 52 ani, ambii din comuna Mozăceni, judeţul Argeş, fără ocupaţie şi a accidentat grav pe N.I., de 37 ani, din comuna Mozăceni care se deplasau pe carosabil.

După eveniment, conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului, s-a deplasat la Postul de Poliţie Slobozia, a apelat Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 şi a anunţat evenimentul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, conform art. 192, 196, 336, 338 C.p..

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Formaţiunii Rutiere Costeşti.

 

În ziua de 21.04 a.c., pe DJ 659, în localitatea Ştefan cel Mare, judeţul Argeş, P.A.A., de 28 ani, din comuna Slobozia, judeţul Argeş, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Slobozia către Ştefan cel Mare, a accidentat uşor pe D.A., de 33 ani, din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Argeş, care se deplasa pe carosabil, în aceeaşi direcţie.

Victima se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, conform art. 196 Cod penal.

 

·
În ziua de 20.04 a.c., pe strada Nicolae Dobrin, din Mun. Piteşti, G.M., de 23 ani, din Piteşti, în timp ce conducea un autoturism din direcţia strada Trivale către strada Craiovei, a accidentat uşor pe C.N., de 42 ani, din comuna Cotmeana, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi care s-a angajat in traversarea străzii prin loc nepermis si fara sa se asigure.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Piteşti.

 

A decedat în locuinţă

 

În ziua de 19.04 a.c., orele 23.23, Dispeceratul Apeluri de Urgenta 112 a fost sesizat despre faptul că C.C.L., de 47 ani, din com. Călineşti, este decedat la domiciliu.

La fata locului s-au deplasat echipa operativa din cadrul Poliţiei oraş Topoloveni şi patrula Secţiei de Poliţie Rurală Călineşti care au efectuat cercetări, iar in urma examinării persoanei s-a constatat că acesta nu prezenta urme vizibile de violenţă.

Bărbatul a fost transportat la S.M.L. Argeş în vederea efectuării necropsiei.

 

·

 

Găsit decedat în lac

 

 

În ziua de 20.04 a.c., Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 a fost sesizat de cu privire la faptul că în lacul Herişanu, din Lereşti, se află decedată o persoană de sex bărbătesc.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă complexă, din cadrul Poliţiei Mun. Câmpulung şi I.P.J. Argeş, care a efectuat cercetări, stabilind identitatea persoanei ca fiind O.I.V.D., de 20 ani, din Mun. Câmpulung.

Cu ocazia examinării externe a persoanei nu au fost constatate semne externe de violenţă.

S-a dispus ridicarea şi transportarea cadavrului la SML Argeş, pentru efectuarea necropsiei.

 

Activităţi rutiere

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi Biroului Rutier Piteşti au acţionat pe raza de competenţă ocazie cu care au aplicat 70 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8315 lei, au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulaţie 4 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

 

 

La data de 18.04.2013, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat pe DN. 73 în localitatea Mărăcineni, pe N.A.M., din Piteşti, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 336 alin. 1 din C.P.

 

În ziua de 18.04 a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni, au identificat pe F.V.S. de 21 ani din com. Ciofrângeni, care a condus un autoturism din direcţia Curtea de Argeş spre Rm. Vâlcea în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a intrat in coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de G.L.M. În urma coliziunii nu au fost persoane vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 CP.

 

·

 

În ziua de 20.04 a.c., ora 03.40, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Buzoeşti au depistat pe Ş.V.A., de 22 ani, din com. Căldăraru, care conducea pe raza aceleiaşi comune un autovehicul având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 10.04 a.c..

De asemenea în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Persoana a fost condusă la Spitalul Costeşti, unde i-a fost recoltată o probă biologică în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 şi 336, alin.1C.P.

 

În ziua de 21.04 a.c., agenţii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti au depistat pe DN73C, pe raza com. Berevoeşti, pe N.O., de 62 ani, din com. Bughea de Sus, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 Cod penal.

 

·

 

Activităţi Silvice

 

 

Poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr, au acţionat, pe raza de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, ocazie cu care l-au depistat pe raza com. Cetăţeni, pe M.F., de 25 ani, din localitate, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1.500 m.c material lemnos specia fag, fără a poseda aviz de însoţire.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 2000 lei, iar materialul lemnos, a fost confiscat şi predat în custodie la O.S. Câmpulung.

 

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti, au desfăşurat activităţi specifice pe raza de competenţă ocazie cu care i-au identificat pe M.G., de 26 ani şi T.M.T. de 21 ani, ambii din com. Mălureni, care transportau cu două atelaje, cantitatea de 1 mc material lemnos specia fag şi stejar fiecare fără aviz de însoţire.

Persoanele au fost sancţionate contravenţional cu amenda în valoare totală de 4.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat OS Piteşti.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

B.E.M, lovitură grea pentru Firea: ‘Campanie electorală, pe banii Primăriei Bucureşti’

Avatar

Publicat

in

De

Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale a Municipiului Bucureşti (BEM) a admis vineri plângerea depusă de Alianţa USR-PLUS, prin cei doi copreşedinţi USR-PLUS Bucureşti, Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu, împotriva Gabrielei Firea, Primăriei Generale a Capitalei şi împotriva PSD pentru încălcarea regulilor de desfăşurare a campaniei electorale, potrivit unui comunicat de presă al Alianţei. Astfel, BEM a admis faptul că Gabriela Firea şi-a făcut publicitate, în plină campanie electorală, prin utilizarea unor mijloace de promovare mascată şi indirectă în mass-media audiovizuală.

„Alianţa USR-PLUS a dovedit faptul că Gabriela Firea şi-a făcut publicitate mascată, în plină campanie electorală, pe banii Primăriei Generale a Capitalei, în afara bugetului de campanie, adică pe banii bucureştenilor, iar decizia BEM vine să confirme acest lucru”, transmit reprezentanţii Alianţei într-un comunicat de presă.

Sursa citată mai spune  că prin admiterea plângerii Alianţei, BEM dă câştig de cauză USR PLUS şi confirmă desfăşurarea unei campanii electorale ilegale, prin intermediul autorităţii publice, cu încălcarea tuturor obligaţiilor de neutralitate şi echidistanţă care le revin acestora. Prin urmare, spoturile publicitare targetate în perioada campaniei electorale, din bugetul public, au fost declarate ilegale.

Publicitate
„Chiar dacă acest lucru se întâmplă cu o zi înainte de finalizarea campaniei electorale pentru alegerile locale de duminică, avem încredere că această decizie va reprezenta o dovadă în plus pentru cei nehotărâţi că trebuie să iasă în număr cât mai mare la vot dacă îşi doresc o altfel de administraţie şi o altfel de politică”, conchide sursa menţionată, notează news.ro

Citeşte şi:

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Alertă în Paris: Atac cu armă albă, lângă fostul sediu al Charlie Hebdo

Avatar

Publicat

in

De

Un atac cu armă albă a avut loc vineri la Paris, în apropiere de fostul sediu al revistei de satiră Charlie Hebdo, care a fost ţinta unui atentat în ianuarie 2015, relatează AFP, Reuters şi dpa.

Mai multe persoane au fost rănite în acest atac cu macetă ale cărui circumstanţe nu sunt clare încă.

O sursă judiciară a anunţat că o a doua persoană a fost arestată, după ce un prim ‘suspect’ fusese arestat în apropierea Place de la Bastille, în centrul Parisului.

Publicitate

Postul BFMTV a relatat că cel puţin trei persoane au fost rănite în atac, dintre care două sunt în stare gravă. Conform altor media, ar fi vorba despre patru răniţi.

Această agresiune, ce are în loc în plin proces al atentatelor din ianuarie 2015 din capitala franceză, ar fi fost comis de o singură persoană, a precizat prefectura poliţiei din Paris, care iniţial a evocat doi suspecţi care au fugit de la locul atacului şi patru răniţi.

La faţa locului a fost desfăşurat un important dispozitiv de securitate. Motivul atacului nu este cunoscut deocamdată.

Procurorii francezi tratează atacul drept posibil incident terorist. Poliţia a evocat un bilanţ de cel puţin doi răniţi. O celulă de criză a fost activată la Ministerul de Interne, iar premierul Jean Castex şi ministrul de interne Gerald Darmanin s-au deplasat la locul atacului.

Atacul survine după ce Charlie Hebdo a făcut recent obiectul unor noi ameninţări după ce săptămânalul a republicat la 2 septembrie caricaturile cu profetul Mohamed, în perspectiva deschiderii, la 10 noiembrie, a procesului complicilor autorilor atacurilor jihadiste din 7-9 ianuarie 2015.

La începutul săptămânii, directoarea de resurse umane a publicaţiei Charlie Hebdo, Marika Bret, a trebuit să îşi schimbe domiciliul ca urmare a ameninţărilor primite, considerate extrem de grave de autorităţi.

Aproximativ 100 de posturi de radio şi TV, cotidiane şi reviste au publicat miercuri, drept reacţie, o scrisoare deschisă în care fac apel către francezi să se mobilizeze în favoarea libertăţii de exprimare.

La 7 ianuarie 2015, fraţii Kouachi au atacat redacţia săptămânalului Charlie Hebdo cu arme de luptă, ucigând 12 persoane, printre care caricaturiştii Cabu şi Wolinski, după care au fugit.

Periplul lor s-a încheiat după câteva zile la o imprimerie din Dammartin-en-Goele, în apropierea Parisului, unde au fost lichidaţi într-o operaţiune de asalt a GIGN, grupul de intervenţie al jandarmeriei franceze, notează agerpres.ro

Citeşte şi:

Acuze fără precedent la adresa USR-PLUS, din partea comisarului care candidează la Primărie: Soția și mama, amenințate – tatăl, hărțuit!

EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

Scandal de proporții! Marius Bodea, candidatul USR PLUS la șefia CJ Iași, acuzat că a hărțuit o angajată până a determinat-o să demisioneze

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend