Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

O țară preferată de români le interzice cetățenilor nevaccinați să mai călătorească în străinătate

Publicat

in

Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat sâmbătă că le vor interzice cetăţenilor nevaccinaţi să călătorească în străinătate, din cauza înmulţirii îmbolnăvirilor de COVID-19 la nivel mondial, relatează DPA şi Reuters.

Interdicţia va intra în vigoare la 10 ianuarie, au anunţat Ministerul de Externe şi Autoritatea Naţională pentru Managementul Crizelor şi Dezastrelor, citate de agenţia naţională de presă din EAU, WAM.

În plus, persoanele vaccinate deja cu schema completă vor trebui să facă şi booster-ul împotriva COVID-19 pentru a putea călători.

Interdicţia nu se aplică excepţiilor motivate medical sau umanitar, scrie agerpres.ro.

Numărul total de cazuri de coronavirus din EAU de la începutul pandemiei este de 764.493, dintre care 2.556 de decese.

Dubai, centru economic al EAU, găzduieşte în prezent Expo 2020, Expoziţia Mondială deschisă în octombrie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Rusia merge mai departe cu războiul: A amplasat lansatoare de rachete Iskander în regiunea Belgorod, la granița cu Ucraina

Publicat

in

De

Rusia amplasează lansatoare de rachete Iskander în regiunea Belgorod, în timp ce forţele de gherilă ajută armata să distrugă artileria rusă în Zaporojie, transmite The Kiev Independent, anunță mediafax.

Statul Major General al Forţelor Armate Ucrainene a raportat, duminică dimineaţă, că Rusia a desfăşurat lansatoare de sisteme de rachete balistice cu rază scurtă de acţiune Iskander-M în regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina.

Totodată, presa din Uriana scrie că gherilele ajută forţele armate să distrugă artileria rusă în regiunea Zaporojie.

Administraţia militară regională Zaporojie a declarat, sâmbătă, că „datorită acţiunilor coordonate cu gherilele, puciştii ucraineni au distrus mai multe sisteme de artilerie ale armatei ruse”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Biden la Seul: Nu sunt îngrijorat de un posibil test test nuclear al Phenianului / Mesajul special al președintelui american pentru Kim Jong Un

Publicat

in

De

Președintele american Joe Biden a declarat duminică, la Seul, că este „pregătit” pentru un eventual test nuclear al Coreei de Nord, dar și-a reafirmat deschiderea pentru dialog printr-un mesaj deosebit adresat lui Kim Jong Un, transmite AFP.

Joe BidenFoto: Mandel Ngan / AFP / Profimedia Images

El a spus că nu este „îngrijorat” de un posibil test nuclear și că „suntem pregătiți pentru orice ar putea face Coreea de Nord”.

Întrebat de un jurnalist dacă are un mesaj pentru liderul nord-coreean Kim Jong Un, președintele a răspuns laconic: „Bună ziua. Punct și de la capăt.

Acesta a fost un mod de a arăta clar că Washingtonul rămâne deschis dialogului cu Coreea de Nord, chiar și în absența unei deschideri similare dinpre Phenian.

Discuțiile cu Phenianul se află în impas de la un summit eșuat în 2019 între Kim și președintele american de atunci, Donald Trump.

Biden a părăsit Coreea de Sud duminică după-amiază devreme pentru Japonia, un alt aliat important al SUA în regiune și a doua oprire din primul său turneu asiatic în calitate de președinte.

„Mijloace strategice” americane în Coreea de Sud?

La Seul, el s-a întâlnit cu omologul său Yoon Suk-yeol, un conservator pro-american care a venit la putere la începutul lunii mai.

Cei doi șefi de stat au vorbit despre intensificarea exercițiilor lor militare comune pentru a contracara „atacurile de sabotaj” ale lui Kim Jong Un.

Yoon a vorbit, de asemenea, despre desfășurarea de către SUA a unor „mijloace strategice” în țara sa pentru a contracara „un atac nuclear”.

Aceasta ar include „avioane de luptă și rachete, spre deosebire de trecut, când ne gândeam la umbrela nucleară doar ca la un mijloc de descurajare”, a spus el.

Orice astfel de desfășurare de arme sau orice intensificare a exercițiilor militare comune ar putea înfuria Phenianul, care vede astfel de manevre ca pe o repetiție generală pentru o invazie.

Serviciile secrete sud-coreene au avertizat că Coreea de Nord a finalizat pregătirile pentru un test nuclear, care ar fi al șaptelea din istoria sa și primul din ultimii cinci ani.

Nu este exclus ca testul să aibă loc înainte de încheierea vizitei președintelui american în Asia.

În plus, Coreea de Nord, a cărei populație nu este vaccinată împotriva Covid-19, se confruntă în prezent cu o epidemie, cu aproape 2,6 milioane de cazuri și 67 de decese, potrivit ultimelor cifre oficiale.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend