Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

O spun specialiştii din CNAIR: EXCLUSIV! Transfăgărăşanul ar putea fi complet blocat dacă nu se intervine de urgenţă !

Publicat

in

De parcă nu erau de ajuns problemele generate de inchiderea sezonieră a celui mai frumos drum din Europa şi chiar din lume, o veste proastă vine dinspre CNAIR, mai exact se vorbeste despre pericolul ca celebra şosea transalpină să fie blocată complet circulaţiei, pe termen de cel putin un an de zile, mai exact. Astfel, potrivit unui raport efectuat in luna iunie şi inaintat conducerii CNAIR de doua directii judetene de drumuri, pe cateva portiuni situate pe raza judetului Arges exista pericolul iminent al prăbusirii soselei. Raportul detaliat indica zonele cu risc ridicat de prăbusire, cateva dintre acestea aflandu-se pe portiunea dintre primul tunel de langa cetatea Poienari si Barajul Vidraru. Alte două porţiuni cu risc ridicat de prăbusire sunt situate pana in tunelul de la Balea iar o alta sub Telecabina din judetul Sibiu. Raportul mai precizeaza ca pe raza judetului Argeş, în 4 puncte, şoseaua deja este ramasa fara parapeti iar o jumatate de banda de circulatie este deja impracticabila. Surse din CNAIR au dezvaluit ca, la randul său, Compania ar fi înaintat un memoriu către ministerul Transporturilor prin care informau despre pericolul prabusirii unor portiuni din Transfagarasan si, de asemenea, solicita suplimentarea fondurilor pentru acest an in vederea reabilitarii urgente a zonelor sensibile. Contactata de ziarul PROFIT, conducerea CANAIR a confirmat ca exista acele informări ale drumarilor şi că are la cunostinta despre aceste probleme dar care erau monitorizate oricum cu mare atentie. ” Sunt, intr-adevar, puncte sensibile pe raza judetului Argeş dar acestea au fost deja semnalizate, iar acolo unde s-au produs desprinderi importante a partii carosabile au fost reparate provizoriu si, unde a fost cazul, au fost montati parapetii care lipseau”, spun cei de la CNAIR. Specialistii in drumuri spun insa ca daca nu se intrevine la timp, portiuni importante din Transfagarasan se vor prăbuşi şi va conduce, inevitabil, la blocarea totală a şoselei. ” Transfăgărăşanul nu este orice drum. O alunecare mica de teren in zona stancoasa nu e doar o portiune de cativa metri cu probleme ca in cazul unui drum obisnuit. Vorbim acolo de un versant intreg, muntele lucreaza iar accesul e foarte greu pentru a reface o portiune stancoasa desprinsa din munte, caci despre asta vorbim. Nu va pica o jumatate de metru iar la asta ar trebui sa se gandeasca atat cei de la Drumuri dar si cei care trec pe acolo cu camioanele incarcate de lemne si care contribuie si ei, alaturi de natura, la alterarea Transfagarasanului”, spune inginerul Daniel Andreescu. Acesta este de parere ca daca nu se intervine in aceasta toamna, la anul nimeni nu va mai ajunge nici macar la Barajul Vidraru sau la Cumpăna.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Situație șocantă! PSD face apel la Guvern pentru impozitarea pensiilor speciale

Publicat

in

De

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, a făcut un apel la PNL și Ludovic Orban pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență de impozitare a pensiilor speciale. Acesta a declarat că prin unele decizii ale CCR pensiile speciale nu pot fi eliminate.

„Am văzut un întreg concurs de populism între toate grupurile parlamentare care depune mai multe inițiative pentru eliminare. Știți foarte bine că avem câteva decizii ale CCR prin care se stabilește foarte clar că pensiile speciale nu pot fi eliminate. Singura soluție este impozitarea acestora. De aceea, fac din nou apel la toate grupurile parlamentare să ne punem din nou la masă, să discutăm despre o impozitare drastică, cu peste 90 la sută, a acestor penrii speciale pentru a rezolva problema. Pentru că altfel cu inițiative neconstituționale nu facem decât să dăm senzația oamenilor că ne luptăm cu aceste pensii speciale și de fapt să nu rezolvăm niciodată problema”, a spus Alfred Simonis.

Acesta a spus că una dintre soluții este impozitarea pensiilor speciale prin Ordonanță de urgență.

„Fac apel la cei de la PNL și la Ludovic Orban: Guvernul are un instrument foarte clar prin care poate elimina de îndată pensiile speciale, le poate impozita, cu procentul cu care consideră oportun, și acest mecanism nu conferă posibilitatea niciunui grup parlamentar de a ataca la CCR, și anume ordonanța de urgență. Dacă cei de la PNL, care au promis în campania electrorală că în termen de 30 de zile de când preiau guvernarea doresc acest lucru, pot în seara aceasta, mâine dimineață să emită ordonanța de urgență cu impozitarea peste 90 la sută a tutoror pensiilor speciale”, a mai spus Simonis.

Citește și:

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Avertizare! Pericolul rusesc este mult mai mare din cauza crizei provocate de noul coronavirus

Publicat

in

De

Președintele Georgiei, Salome Zurabishvili, a atras un semnal de alarmă față de Rusia că va încerca să profite de criza provocată de noul coronavirus prin agresiuni în afara granițelor.

Salome Zurabishvili, a cărei ţară şi-a pierdut o cincime din suprafaţă în 2008, când a fost invadată de armata Rusiei, a sugerat că, istoric, problemele interne ale Moscovei se transformă în agresiuni externe.

„Criza coronavirusului şi cea a petrolului şi poate situaţia politică internă, toate la un loc pot încuraja Rusia să fie mult mai agresivă pentru a arăta câştiguri externe,” a spus Zurabishvili într-un interviu pentru Financial Times, duminică.

Salome Zurabishvili a criticat, de asemenea, prezenţa militară rusă în zonele ocupate, în special în Abkhazia, unde au fost dislocate trupe şi echipamente militare, inclusiv sisteme de rachete, lucru care a dus la destabilizarea regiunii.

Totodată, şi Pentagonul a justificat, într-un comunicat de presă, părăsirea Tratatului Cer Deschis prin faptul că, printre altele, Rusia a respins zborurile în apropierea graniţei cu Georgia.

Preşedintele Georgiei şi-a arătat dezamăgirea faţă de poziţia Kremlinului de a interzice accesul autorităţilor georgiene în Ossetia de Sud, ocupată tot în 2008, pentru a asigura asisteţă medicală şi ajutoare persoanelor infectate cu COVID-19.

„Nu am putut să asigurăm tot sprijinul pe care l-am fi putut asigura,” a spus oficialul georgian.

Zurabishvili este un fost diplomat francez de origine georgiană, care după ce şi-a obţinut cetăţenia a ajuns, în 2004, ministru de externe, iar în 2018 a fost aleasă preşedintele Georgiei.

Citește și:

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend