Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

O spun specialiştii din CNAIR: EXCLUSIV! Transfăgărăşanul ar putea fi complet blocat dacă nu se intervine de urgenţă !

Avatar

Publicat

in

De parcă nu erau de ajuns problemele generate de inchiderea sezonieră a celui mai frumos drum din Europa şi chiar din lume, o veste proastă vine dinspre CNAIR, mai exact se vorbeste despre pericolul ca celebra şosea transalpină să fie blocată complet circulaţiei, pe termen de cel putin un an de zile, mai exact. Astfel, potrivit unui raport efectuat in luna iunie şi inaintat conducerii CNAIR de doua directii judetene de drumuri, pe cateva portiuni situate pe raza judetului Arges exista pericolul iminent al prăbusirii soselei. Raportul detaliat indica zonele cu risc ridicat de prăbusire, cateva dintre acestea aflandu-se pe portiunea dintre primul tunel de langa cetatea Poienari si Barajul Vidraru. Alte două porţiuni cu risc ridicat de prăbusire sunt situate pana in tunelul de la Balea iar o alta sub Telecabina din judetul Sibiu. Raportul mai precizeaza ca pe raza judetului Argeş, în 4 puncte, şoseaua deja este ramasa fara parapeti iar o jumatate de banda de circulatie este deja impracticabila. Surse din CNAIR au dezvaluit ca, la randul său, Compania ar fi înaintat un memoriu către ministerul Transporturilor prin care informau despre pericolul prabusirii unor portiuni din Transfagarasan si, de asemenea, solicita suplimentarea fondurilor pentru acest an in vederea reabilitarii urgente a zonelor sensibile. Contactata de ziarul PROFIT, conducerea CANAIR a confirmat ca exista acele informări ale drumarilor şi că are la cunostinta despre aceste probleme dar care erau monitorizate oricum cu mare atentie. ” Sunt, intr-adevar, puncte sensibile pe raza judetului Argeş dar acestea au fost deja semnalizate, iar acolo unde s-au produs desprinderi importante a partii carosabile au fost reparate provizoriu si, unde a fost cazul, au fost montati parapetii care lipseau”, spun cei de la CNAIR. Specialistii in drumuri spun insa ca daca nu se intrevine la timp, portiuni importante din Transfagarasan se vor prăbuşi şi va conduce, inevitabil, la blocarea totală a şoselei. ” Transfăgărăşanul nu este orice drum. O alunecare mica de teren in zona stancoasa nu e doar o portiune de cativa metri cu probleme ca in cazul unui drum obisnuit. Vorbim acolo de un versant intreg, muntele lucreaza iar accesul e foarte greu pentru a reface o portiune stancoasa desprinsa din munte, caci despre asta vorbim. Nu va pica o jumatate de metru iar la asta ar trebui sa se gandeasca atat cei de la Drumuri dar si cei care trec pe acolo cu camioanele incarcate de lemne si care contribuie si ei, alaturi de natura, la alterarea Transfagarasanului”, spune inginerul Daniel Andreescu. Acesta este de parere ca daca nu se intervine in aceasta toamna, la anul nimeni nu va mai ajunge nici macar la Barajul Vidraru sau la Cumpăna.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Procedura ce trebuie respectată pentru închirierea unui mobilier pentru evenimente

Avatar

Publicat

in

Evenimentele importante din viaţa oricărui om sau dintr-o companie nu sunt reuşite fără servicii de închirierea unui mobilier pentru evenimente. Condiţiile necesare desfăşurării optime a unui eveniment, fie că sunt legate de confort, echipamente sau mobilier, sunt acum posibile cu ajutorul unei echipe de specialişti în organizarea de evenimente în toată ţara.

Ce trebuie luat în considerare atunci când se apelează la serviciile de închirierea unui mobilier pentru evenimente?

Publicitate

Unul din cele mai importante considerente ce trebuie luate în calcul în organizarea unui eveniment este apelarea la specialişti în domeniu, care dispun de toate mijloacele necesare ce ţin de logistică şi de mobilier de bună calitate, necesar evenimentelor importante.

În plus, persoanele care doresc să închirieze mobilier pentru evenimente trebuie să aibă în vedere şi faptul că pot exista circumstanţe neprevăzute la un eveniment, cum ar fi prezența mai multor persoane decât era planificat. De aceea, două-trei scaune, o canapea sau o masă în plus nu strică niciodată.

Nu în ultimul rând, este foarte important de avut în vedere faptul că atunci când se închiriază mobilier pentru evenimente, incidentele neprevăzute pot aduce mici “daune”, care pot fi preîntâmpinate prin acoperirea meselor şi scaunelor cu materiale textile, pentru a le proteja în primul rând şi, în același timp, pentru a da o notă stilistică evenimentului.

Aranjarea mesei pentru evenimentele importante

Organizarea evenimentelor personale, corporate sau private, precum şi organizarea petrecerilor cu diferite ocazii, se poate dovedi destul de dificilă pentru cei care nu au la îndemână tot ceea ce le este necesar. Opţiunea de amenajare a mesei poate reveni specialiştilor companiei, astfel încât mise-en-place-ul să fie de efect.

·  Tacâmuri şi veselă de efect

Primul lucru pe care trebuie să îl ia în calcul persoanele care organizează un eveniment este prezenţa unor tacâmuri, veselă și pahare de efect, care vor fi la dispoziţia invitaţilor. Calitatea produselor de acest gen şi utilizarea lor conformă transmit un mesaj invitaţilor, legat de importanța evenimentului.

·  Aranjarea mesei

Aranjarea mesei include atât modul în care sunt dispuse tacâmurile şi vesela pe masă, cât şi modul în care sunt aşezate scaunele în jurul mesei şi materialele cu care este acoperită masă, în ton cu cromatica evenimentului. Aranjarea mesei este unul din cele mai importante criterii pe care le iau în considerare invitaţii atunci când vorbesc despre reuşita petrecerii.

Închirierea mobilierului pentru evenimente în aer liber

Persoanele care decid ca evenimentul pe care îl găzduiesc să aibă loc în aer liber, pot opta pentru închirierea mobilierului adecvat unui garden party sau roof party de excepţie. De aceea, podeaua adecvată montată în locul desfăşurării petrecerii, precum şi pavilioanele care adăpostesc mesele pentru invitaţi, scaunele elegante şi canapelele lounge sunt doar câteva dintre accesoriile pe care trebuie să le ia în calcul organizatorii evenimentelor.

Pentru că mobilierul de petrecere de înaltă calitate şi modern costă foarte mult, iar achiziţionarea mai multor mese şi scaune pentru unul sau două evenimente este o risipă de bani, serviciul de închiriere mobilier evenimente ajuta organizatorii să facă economii substanţiale la buget şi să obţină un rezultat profesional.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ce elemente sunt demne de luat în calcul în alegerea unor spaţii industriale de închiriat?

Avatar

Publicat

in

Alegerea unei locaţii din multitudinea de spaţii industriale de închiriat poate fi destul de dificilă pentru persoanele care nu au suficient de multe informaţii importante în acest domeniu. Reprezentanţii afacerilor care au nevoie de un spaţiu de depozitare şi care nu au o locaţie stabilită, trebuie să gândească la rece şi să ia în calcul toate variantele disponibile la momentul respectiv.

În cele mai multe cazuri, nu vor fi necesare tehnologii sofisticate sau o investiţie uriaşă, însă este esenţial ca potenţialii chiriaşi să ţină cont de câteva lucruri, astfel încât spaţiul de depozitare să asigure eficiența dorită.

Publicitate

Greşeli de evitat în alegerea unor spaţii industriale de închiriat

În alegerea unui spaţiu industrial de închiriat, potenţialii chiriaşi fără experienţă pot avea neplăcuta surpriză să facă unele greşeli care îi pot costa scump sau care îi pot împiedica în obţinerea succesului afacerii lor pe viitor. Cele mai importante greşeli de evitat în alegerea unor spaţii industriale de închiriat sunt:

·  Alegerea unui spaţiu de închiriat prea mic

Din dorinţa de a avea mai mult spaţiu printre rafturile sau printre zonele de depozitare, antreprenorii pot face această greşeală, de a nu aloca suficient spaţiu pentru primirea mărfurilor. Una din cele mai importante funcţii pe care le poate juca un spaţiu industrial este aceea de a asigura fluxul facil al mărfurilor în ceea ce priveşte primirea, depozitarea sau livrarea acestora.

Spaţiul de primire a mărfurilor trebuie să fie mare, suficient încât să faciliteze operaţiunile de inventariere, controlul calităţii, etichetarea, inspectarea sau împărţirea pe categorii a produselor.

·  Amenajarea unei singure zone pentru a primi şi livra mărfurile

Unii antreprenori fac marea greşeală de a nu separa zona de primire şi cea de livrare a mărfurilor, lucru care poate duce la confuzii şi greşeli şi care poate creşte timpul pentru livrare şi procesare. Procesele pot fi înlesnite dacă antreprenorii îşi calculează spaţiul de la bun început şi îl organizează pe zone, fiecare zonă în parte având o funcţie prestabilită.

·  Alegerea tipului nepotrivit de rafturi de depozitare şi necalcularea spaţiului necesar pentru echipamente

Orice hală industrială de depozitare va avea nevoie de echipamente de transport care să uşureze munca şi să eficientizeze procesele. Antreprenorii trebuie să ştie că echipamentele de acest gen au nevoie de suficient spaţiu pentru a fi manevrate, lucru pe care foarte puţini oameni de afaceri îl iau în calcul de la bun început.

Aşadar, antreprenorii trebuie să se asigure că toate culoarele dintre spaţiul de depozitare sunt suficient de largi şi că zonele în care accesul echipamentelor este îngreunat nu există. De asemenea, este foarte important de avut în vedere şi tipul rafturilor potrivite pentru depozitare, care deservesc operațiunilor de producţie, asamblare, de depozitare sau împachetare.

Cei care aleg un spaţiu industrial de închiriat pentru a-şi extinde operaţiunile, trebuie să aleagă hala industrială potrivită nevoilor lor, într-o zonă bună, uşor accesibilă şi la un preţ foarte bun.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend