Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

O scrisoare PIERDUTĂ a rătăcit timp de 53 de ani. După jumătate de secol, destinatarul a fost şocat de aspectul vechi al imaginilor alb-negru

Avatar

Publicat

in

O carte poştală din Berlin, trimisă în 1964, a ajuns la destinaţie după 53 de ani, fără a fi citită vreodată de destinatar, o bătrână care a murit cu mult înainte ca mesajul să fi fost livrat, scrie The Local.

Cu toate că nu se cunosc autorii respectivei cărţi poştale, aceasta a fost semnată de ”copiii tăi” şi este trimisă către ”bunica”. Cea care a stat la adresa la care a ajuns, într-un târziu, epistola, se numea Frieda Lehmann, scrie presa locală.

Bătrâna nu a mai apucat să citească mesajul trimis de nepoţii ei, pentru că a decedat, însă vecinii şi-o amintesc ca pe o ”persoană bună şi modestă”, care avea ”un băiat pe nume Wolfgang de profesie tâmplar” şi care o vizita într-o maşină sport roşie. Cel mai probabil bărbatul este mort şi el, scrie The Local, citând un ziar nemţesc.

Epistola a fost adusă săptămâna trecută de un poştaş, care a lăsat-o la o companie de grădinărit din Germania, aflată în aceeaşi clădire, poate pentru că transportatorul nu ştia exact cui aparţinea şi ce să facă cu ea, susţine ziarul.

O angajată a companiei Moosgrün, Peggy Gerike, a spus că a observat că ceva era în neregulă cu scrisoarea pentru că timbrele au fost plătite cu pfenig – o formă învechită a monedelor germane.

Apoi a fost şocată de aspectul vechi al imaginilor alb-negru cu Berlinului, Poarta Brandenburg, Biserica Memorială Kaiser Wilhelm şi alte repere. Cu toate acestea, numele de pe cartea poştală a uimit-o cu adevărat.

Sursă foto: maz-online.de

”Frieda Lehmann a fost şi numele bunicii mele”, a declarat Gerike.

Aşa că a încercat să afle câteva detalii despre fostul rezident al clădirii.

Întârzierea de 53 de ani a cărţii poştale rămâne un mister. Nu există nicio explicaţie oficială pentru aceasta şi nimeni nu ştie unde a fost epistola în acest timp.

”Credem că adresa a fost notată greşit în 64 şi cineva a rescris fie codul poştal, fie adresa şi a trimis-o mai departe”, a declarat un reprezentant al Poştei din Germania.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

5G sperie locuitorii din Albeștii de Argeș – Primarul Popa a intervenit și a calmat situația

Avatar

Publicat

in

De

De aproape o lună, amplasarea unei antene a unui operator de telefonie in comuna Albeștii de Argeș, a năcut vii controverse printre mulți locuitori. Cu toate ca antena care va fi amplasata acolo nu este una 5G, oamenii s-au alarmat , mai ales ca aceasta va fi amplasata foarte aproape de locuințele lor. La initiativa unui grup de cetateni, s-a demarat și o actiune de strangere de semnaturi pentru a opri amplasarea antenei și, desigur, a fost sesizat si primarul comunei. Zilele trecute muncitorii au ajuns in zona pentru lucrari, dar oamenii au insistat sa amane instalarea antenei, la fel si primarul Gabriel Popa. ” Am fost sesizat de cetateni dar, în primul rand, nu este vorba de o antena 5G. Am luat legatura cu firma care amplaseaza antena , mi-au prezentat documentele si avizele dar le-am adus la cunostinta că oamenii nu vor acea antena acolo. La cate apar pe la TVcu 5G-ul asta e firesc ca oamenii sa fie nelinistiti. Eu prea multe nu pot sa fac, pentru ca terenul nu apartine primariei, e un teren privat dar, cu toate acestea, am insistat la reprezentantii firmei sa mai amane pana la rezolvarea tuturor problemelor aparute. Momentan au inteles , mai ales ca e si acea petiție semnată de zeci de albeșteni și de care vor trebui să țină cont”, ne-a declarat Gabriel Popa , primarul Comunei Albeștii de Argeș. Unul dintre inițiatorii petiției, ne-a declarat că nu se vor opri doar la o petiție daca firma in cauza va insista să instaleze în cele din urmă antena acolo, langa locuințele lor.

foto descriptiv

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Începe „Litoralul pentru toţi” – Cazare cu doar 40 de lei pe noapte și 54 hoteluri înscrise în program

Avatar

Publicat

in

De

Românii pot petrece un sejur pe Litoralul românesc cu preţuri ce pornesc de la 40 de lei pe noapte, prin programul” Litoralul pentru Toţi”, la care 54 de hoteluri din toate staţiunile participă cu aproximativ 4.000 de locuri de cazare, anunţă Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR)

”Litoralul pentru toţi” începe pe 21 Mai, a anunţat luni Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc. Tarifele hotelierilor pornesc anul acesta de la 40 de lei pe noapte. Până în prezent, 54 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoralul românesc al Mării Neagre vor participa, punând la dispoziţia turiştilor aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte.

Potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, tarifele de anul acesta sunt cu până la  65% mai mici faţă de cele din plin sezon. Cel mai ieftin pachet fără mic dejun poate fi achiziţionat la un hotel de 3 stele din staţiunea Neptun si costă 80 lei/noapte pentru 2 persoane.

La polul opus se află staţiunea Mamaia, acolo unde două persoane vor plăti pentru un sejur de minim 5 nopţi, all-inclusive, la un hotel de patru stele, 520 lei/ noapte. Turiştii care vor să se cazeze în staţiunea Eforie Nord beneficiază de tarife pornind de la 85 lei/noapte pentru 2 persoane, pachete de minim 4 nopţi.

La fel ca în anii trecuţi, sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă de către cei care nu le-au consumat încă. Detaliile privind hotelurile incluse în programul „Litoralul pentru Toţi” se găsesc pe site-ul FPTR. Rezervările se pot face atât direct, la hotel, cât şi prin intermediul agenţiilor de turism.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend