Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

O profesoară din Texas și-a dus copilul la centrul de testare Covid în portbagajul mașinii pentru a nu se infecta și ea

Publicat

in

O profesoară americană a fost arestată după ce și-a încuiat fiul cu Covid într-un portbagaj pentru a se proteja de expunerea la virus în timp ce a mers cu mașina la un centru de testare, a relatat presa locală, potrivit BBC.

Sarah Beam, în vârstă de 41 de ani, este acuzată că a pus în pericol un copil.

Un martor a chemat poliția după ce a auzit pe cineva în portbagajul vehiculului, pe 3 ianuarie, la centrul de testare din Harris County, Texas, potrivit click2Houston.com.

Profesoara ar fi deschis portbagajul, iar acolo se afla băiatul.

Beam a spus că fiul ei în vârstă de 13 ani a fost testat pozitiv pentru Covid-19 și că îl ducea la Pridgeon Stadium pentru un alt test pentru a confirma rezultatul, potrivit presei locale.

Ea a spus că l-a pus pe adolescent în portbagajul mașinii pentru că nu a vrut să se infecteze și ea.

Un lucrător sanitar i-a spus că nu va efectua niciun test de coronavirus până când băiatului nu i se va permite să stea pe bancheta din spate a mașinii, relatează KTRK-TV, afiliat ABC.

„Oamenii legii au efectuat o anchetă completă, care a rezultat într-un mandat de arestare. Din fericire, copilul nu a fost rănit”, a spus poliția.

Richard Standifer, de la Departamentul de Siguranță Publică din Texas, a declarat postului de televiziune local KHOU 11 că băiatul ar fi putut fi grav rănit dacă vehiculul ar fi fost implicat într-un accident rutier.

„Nu am auzit niciodată ca cineva să fi fost băgat într-un portbagaj pentru că a fost testat pozitiv la ceva”, a spus sergentul Standifer.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Noi explozii în Crimeea, în apropierea unei baze aeriene ruse la nord de Sevastopol

Publicat

in

De

Cel puţin patru explozii s-au produs joi seară într-o zonă din apropierea principalului aeroport militar rusesc din peninsula Crimeea, Belbek, situat la nord de Sevastopol, au informat trei surse locale citate de agenția Reuters.

Aeroport militar rus Belbek din CrimeeaFoto: Sergei Malgavko / TASS / Profimedia

Separat, guvernatorul Sevastopolului a declarat că forţele antiaeriene ruse au doborât o dronă ucraineană.

Guvernatorul Mihail Razvojaiev a mai afirmat, într-o postare pe Telegram, că nu s-au produs pagube.

___

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Breaking| Cercetătorii de la UBC au descoperit un ‘punct slab’ în toate variantele virusului SARS-CoV-2, care ar putea duce la un tratament mai eficient

Publicat

in

De

Cercetătorii de la Universitatea din British Columbia (UBC) au descoperit ceea ce ei descriu ca fiind un „punct slab” în toate variantele virusului SARS-CoV-2, o revelație care, în opinia lor, ar deschide calea unor tratamente pentru combaterea mutațiilor actuale și viitoare.

Într-un studiu publicat joi, echipa de cercetători a declarat că a descoperit un punct slab în mare parte constant – ca o fisură în armura proteică a virusului spike – care a supraviețuit mutațiilor coronavirusului până în prezent. Oamenii de știință au stabilit că un anumit fragment de anticorp a fost capabil să „neutralizeze în mod eficient” toate variantele, într-o anumită măsură, deoarece a exploatat această vulnerabilitate.

„Ceea ce este interesant este faptul că ne arată ce putem face acum. Odată ce cunoști punctul slab, este ca în analogia cu goana după aur. Știm unde să mergem”, a declarat Sriram Subramaniam, autorul principal al studiului și profesor la facultatea de medicină a UBC, relatează cbc.ca.

„Acum putem folosi aceste informații pentru a proiecta anticorpi mai buni care pot profita apoi de acel punct slab”.

În căutarea „cheii succesului”

Anticorpii sunt produși în mod natural de către organism pentru a lupta împotriva infecțiilor, dar pot fi, de asemenea, creați în laborator pentru a fi administrați ca tratament. Există deja mai multe tratamente cu anticorpi pentru a lupta împotriva COVID-19, dar eficacitatea lor se estompează în cazul variantelor puternic mutante, cum ar fi Omicron, care a devenit recent o variantă dominantă.

„Anticorpii se atașează de un virus într-un mod foarte specific, ca o cheie care intră într-o încuietoare. Dar atunci când virusul suferă o mutație, cheia nu se mai potrivește”, a scris Subramaniam într-o declarație.

„Noi căutăm cheia succesului – anticorpi care continuă să neutralizeze virusul chiar și după mutații extinse”.

Subramaniam a spus că fragmentul de anticorp identificat în acest studiu ar fi acea „cheie a succesului”.

Matthew Miller, directorul Institutului DeGroote pentru cercetarea bolilor infecțioase de la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario, a descris descoperirile ca fiind „o evoluție cu adevărat importantă” în lupta împotriva COVID-19.

„S-a reușit să se arate că acest anticorp funcționează împotriva tuturor acestor variante, iar acest lucru este cu adevărat unic. Cu siguranță, naște speranța că acest punct slab ar fi o zonă în care virusul ar avea multe probleme în a o schimba – chiar și în viitor, deoarece dacă ar fi ușor de schimbat, este foarte probabil ca virusul să fi încercat deja să o schimbe”, a declarat Matthew Miller.

„Acum însă, virușii ne pot păcăli oricând”, a precizat el într-un interviu acordat joi. „Ei sunt inteligenți. Întotdeauna există căi de ieșire. Dar ceea ce vrem noi să facem este să fie cât mai greu posibil să facă acest lucru”.

Subramaniam a declarat că firmele farmaceutice ar putea exploata punctul slab pentru a crea un tratament „rezistent la eventuale variante”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend