Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

O polițistă de 25 de ani s-a împușcat în cap în baia gării Strehaia

Publicat

in

O poliţistă în vârstă de 25 de ani, ajutor de şef de post la Poliţia Transporturi Strehaia, judeţul Mehedinţi, s-a împuşcat în cap, miercuri, în baia gării Strehaia, transmite News.ro.

„La data de 19 ianuarie a.c., ora 09.42, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi a fost sesizat, prin apel 112, de un poliţist din cadrul Poliţiei Transporturi Strehaia, cu privire la faptul că un agent de poliţie, de 25 de ani, ajutor şef de post la Poliţia Transporturi Strehaia, s-a împuşcat în cap, cu arma din dotare, în baia gării Strehaia”, a transmis Poliţia Mehedinţi.

Conform sursei citate, aceasta a intrat în serviciu la ora 08.00.

Poliţista era promoţia 2018 a Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, iar ultimul aviz psihologic a fost primit în anul 2020.

La locul incidentului s-a deplasat o echipă de cercetare, pentru a stabili toate împrejurările producerii evenimentului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Peste 7.500 de cetăţeni ucraineni au intrat luni în România

Publicat

in

De

Poliţia de Frontieră anunţă că 7.523 de cetăţeni ucraineni au intrat luni în România, în scădere cu 3,8 % faţă de ziua precedentă.

”În data de 16.05.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 72.997 de persoane, dintre care 7.523 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 3,8 % faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 3.883 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 0,2%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 845 cetăţeni ucraineni (scădere cu 17%).”, a transmis marţi Poliţia de Frontieră.

De la declanşarea acestei crize (24.02.2022), până la data de 16.05.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 951.720 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 986.249 ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare.

”Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute”, a ma transmis instituţia citată.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Întoarcerea la omul primitiv

Publicat

in

De

China se joaca pentru moment cu sufletele consumatorilor occidentali. Epoca consumerismului isi va arata limitele si oamenii vor deveni primitivi. Bataia la raft si la benzinarie va fi o realitate distopica in anumite state din lume. Putin si Xi nu sunt atat de nebuni pe cat vrem noi sa credem, sunt mult mai cinici si inteligenti decat ne imaginam. Alaturi de America au redesenat marea resetare pana la cele mai mici detalii. Tot ceea ce vedem in ultimii doi ani, de la mascarada medicala la cea militara, este un scenariu pregatit minutios.

Brusc peste noapte, Omicronul si mucii fac ravagii in China. Daca in Romania mancam mici si bem bere linistiti cu Omicron langa, in China pericolul este imens. Realizand hilarul situatiei, trebuie sa deschizi ochii si sa te uiti dupa perdeaua de fum. Prima intrebare care iti vine in minte este de ce Shanghai? Iti raspund pe loc. Portul logistic din Shanghai se ocupa de 20% din fluxurile comerciale internationale ale Chinei. Prin inchiderea lui, lanturile de aprovizionare au sarit in aer si de aceea vezi companii, precum Amazon sau Adidas, care plang ca niste copii dupa componente sau produse. Daca trecem sa ii analizam pe cei care depind de materiile prime din China, vom vedea o lista lunga de CEO cu avc-ul pe drum. Winter is coming!

Aceste lockdown-uri succesive sunt gandite diabolic. Azi Australia, maine Sua, poimaine Europa si cand totul parea ca se intoarce la normal, pac China. V-ati pripit, unde va grabeati asa catre normal? Adica sefii la lume planuiesc resetarea globala de cel putin un deceniu si voi credeati ca scapati cu doua-trei seringi in brat. Nici vorba. Pentru a continua in acelasi registru, tin sa te anunt ca China are 7 din primele 10 porturi logistice din lume. Imagineaza-ti singur consecintele unui lockdown in aceste orase precum Shenzen, Guangzhou sau Beijing.

In alta ordine de idei, tariful transporturilor de marfa s-a dublat in 2021, FMI estimand ca peste un punct procentual din inflatia de azi isi are cauza in acest factor. Daca la primul lockdown de la inceputul mascaradei, companiile aveau stocuri si doar 20% din transporturi aveau timpi de intarziere, astazi peste 80% din marfuri sunt intarziate. Pe langa toate acestea, India in aceste zile a decis stoparea unor exporturi de grau pentru asigurarea securitatii alimentare interne. Superb. Se apropie bataia la raft a “evoluatilor” occidentali.

Revenirea la normal preconizata pentru toamna va cauza un alt set de probleme. Porturile logistice din Sua si UE vor fi inundate de produse, capacitatea de prelucrare a containerelor fiind limitata. Pentru marile companii, bataia se va muta in port. S-ar putea ca la acel moment, virusul ucigas sa se mute iarasi in Occident, desavarsind o saga continua intre pandemie si razboi. Occidentul va deveni primitiv, inundat de oameni simpli haituiti care nu vor intelege nimic. Pe zi ce trece, imi dau seama ca faza a doua de resetare este cel putin la fel de nenorocita ca prima. Cu toate acestea, cu totii suntem aici pe App pentru a va salva, trebuie doar sa ganditi, sa radeti si sa nu va panicati. Ceea ce vom trai noi este nimic pe langa cozile la lapte ale parintilor nostrii sau razboiul bunicilor nostri.

un comentariu de Dana Budeanu, pentru Verdict App

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend