Conecteaza-te cu noi

Campulung

O parte din România descoperită de fiica primarului Dulamă la Bruxelles

Publicat

in

Aflată la Bruxelles pentru un stagiu de trei luni la Parlamentul European, Simina Dulamă, fiica primarului comunei Rucăr, promovează capitala Belgiei pe paginsimina dulamaa sa de pe un site de socializare.
În timpul cât nu este în birourile şi pe holurile Parlamentului European, în turul ei de a cunoaşte cât mai bine una dintre cele trei capitale ale Uniunii Europene, Simina Dulamă a descoperit, la Bruxelles, şi o mică parte din România, adică un magazin tradiţional românesc de unde poate cumpăra produse specifice ţării noastre, dar şi o mică Biserică Ortodoxă.
„M-am trezit pe la 11, m-am îmbrăcat şi am plecat la plimbarea de duminica… . M-am întâlnit cu vecinii, am stat puţin de vorbă şi mi-au spus că există o biserică ortodoxă în apropiere. Aşa că m-am gândit să merg până acolo, deşi mi se părea cam târziu. Am intrat. Era o linişte monumentală; se auzea doar vocea preotului. Încăperea nu este foarte mare, dar e atât de frumoasă… . Vitraliile, picturile, icoanele te lasă fără răsuflare! Şi m-am bucurat să văd câţi copii şi tineri ascultau liniştiţi slujba. Am rămas tăcută până la final, am admirat apoi mărţişoarele de la ieşire şi m-am îndreptat uşor spre casă. M-am oprit, în sfârşit, şi la magazinul românesc (pe care îl vedeam mereu din autobuz) să cumpăr ceva bun.”, este ceea ce a scrie Simina pe pagina sa de socializare.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

DE MAXIM INTERES – VREI SĂ TE VACCINEZI? VEZI lista centrelor de vaccinare din Argeș și programul acestora

Publicat

in

De

Prefectura județului Argeș informeaza toti argeșenii care vor să se vaccineze că a modificat programul centrelor de vaccinare din județ. Iată lista tuturor centrelor de vaccinare din județul Argeș, programul acestora precum și ce tip de vaccin puteti face in fiecare dintre acestea.

TABEL CU CENTRELE DE VACCINARE ACTIVE IN JUDETUL ARGES

Nr.crt.LocalitateCentrul de vaccinareTip vaccinProgram zileOrar
1.Curtea de ArgesCentru recreere varstniciPfizer Johnson&JohnsonToata saptamana8-20
2.MioveniCasa de Cultura RacovitaPfizer Johnson&JohnsonToata saptamana8-20
3.MaracineniCentrul de Permanenta ArgeseluPfizer Johnson&JohnsonToata saptamana8-14
4.TopoloveniPoliclinica TopoloveniPfizerToata saptamana8-14
5.CostestiPrimaria -Casa de CulturaPfizerToata saptamana8-14
6.CampulungAmbulatoriu de Specialitate (policlinca)Pfizer,Johnson&JohnsonToata saptamana8-14
7.PitestiCentrul Muntenia HospitalAstraZeneca Johnson&JohnsonLu-Ma-Mi-Jo-Vi-Sa8-14
8.PitestiSpitalul MilitarPfizerLu-Ma-Mi-Jo-Vi8-20
9.PitestiCentrul de vaccinare UAT (“hotelul primăriei”)Pfizer Johnson&JohnsonToata saptamana8-20
10.BraduBaza SportivaPfizer,Moderna,Johnson&JohnsonToata saptamana8-14
11.MicestiDispensar NouPfizerToata saptamana14-20
12.BogatiCentru vaccinare BogatiPfizerToata saptamana8-14
13.CostestiFaza II Spital OrasenescPfizerToata saptamana8-14
14.MaracineniCentrul de Permanenta ArgeseluModernaToata saptamana8-14
15.MioveniCasa de Cultura RacovitaPfizerToata saptamana8-14
16.PitestiSpitalu MilitarJohnson&JohnsonLu-Ma-Mi-Jo-Vi8-20
17.CampulungAmbulatoriu de Specialitate (policlinica)PfizerToata saptamana8-14

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Argeșean confirmat pozitiv…la păcănele

Publicat

in

De

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai multe acțiuni punctuale, atât independent, cât și în colaborare cu Poliția, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru această perioadă.

Astfel, numai în ultimele 72 de ore au fost constatate mai multe abateri de la prevederile Legii 55/2020, pentru care au fost aplicate un număr de 27 de avertismente scrise și 14 amenzi, în valoare totală de 10.800 lei.

O întâmplare aparte a avut loc în data de 17.10.2021, când jandarmii din cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Câmpulung au depistat, în incinta unei săli de jocuri din municipiu, un bărbat față de care era dispusă măsura izolării, ca urmare a testării pozitive cu virusul SARS-CoV-2.

Bărbatul în vârstă de 44 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru săvârșirea faptei prevăzute de art. 65, litera i) din Legea 55/2020. Totodată, situația a fost comunicată DSP Argeș, pentru impunerea măsurilor suplimentare.

Atragem atenția că acest gen de acțiuni se vor desfășura în toate localitățile județului, atât independent cât și în cooperare cu alte structuri, până la încetarea măsurilor restrictive și reamintim că respectarea măsurilor dispuse de organele de sănătate publică în urma anchetei epidemiologice constituie un element foarte important în cadrul efortului general de limitare a răspândirii virusului COVID-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend