Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

O operațiune controversată de minare a bitcoin a încălzit un lac atât de mult încât „te simți ca într-un jacuzzi” în el

Publicat

in

Localnicii care trăiesc în jurul Lacului Seneca din statul american New York acuză operațiunile de minare a bitcoin că încălzesc lacul atât de tare încât „te simți ca într-un jacuzzi” în acesta, relatează Markets Insider.

Plângerile acestora sunt legate de o centrală electrică alimentată cu gaze naturale ce este folosită pentru rularea a cel puțin 8.000 de calculatoare ce minează bitcoin, potrivit NBC News.

Centrala folosește apă din Lacul Seneca pentru răcire, aceasta fiind apoi deversată înapoi în lac. Minarea de bitcoin este procesul prin care sunt create noi criptomonede de către calculatoare specializate care rezolvă calcule complexe pentru rețeaua bitcoin.

Centrala electrică Greenidge, care este îndeaproape urmărită de Departamentul de Conservare a Mediului din statul New York, este autorizată să folosească 526 de milioane de litri de apă zilnic și să deverseze 511 milioane în același interval de timp.

Apa deversată poate avea o temperatură de până la 42 de grade Celsius în timpul verii și de 30 °C iarna, potrivit documentelor consultate de jurnaliștii de la NBC News.

„Lacul este atât de cald încât te simți ca într-un jacuzzi”, afirmă Abi Buddington, un rezident care locuiește în apropierea lacului.

Creștere uriașă a emisiilor

Greenidge, o centrală electrică pe bază de cărbune scoasă din uz, a fost cumpărată în 2014 de către o companie privată în 2014 și redeschisă 3 ani mai târziu după ce a fost reconvertită pentru a funcționa pe gaz.

La început centrala genera energie pentru rețeaua electrică doar când cererea era mare însă în 2019 conducerea a decis folosirea sa pentru a alimenta minarea de bitcoin ca să-și majoreze profiturile din energia în surplus.

Calculatoarele care minează bitcoin folosesc cantități uriașe de energie, senatoarea americană Elizabeth Warren cerând luna trecută luarea unor măsuri dure împotriva criptomonedelor pentru a combate schimbările climatice.

Centrala Greenidge alimentează cel puțin 8.000 de calculatoare și ia în considerarea instalarea unora noi pentru extinderea capacității de minare la 45 de megawați până în luna decembrie a acestui an.

Însă operațiunile centralei au dus la o creștere uriașă a emisiilor, documentele oficiale arătând că acestea s-au majorat de aproape 10 ori între luna ianuarie a lui 2020 și sfârșitul anului trecut.

Judith Enck, un fost administrator regional al Agenției de Protecție a Mediului, afirmă că statul New York nu își va putea îndeplini obiectivele de reducere a emisiilor dacă Greenidge va continua să mineze bitcoin.

CEO-ul Greenidge, Jeff Kirt, a declarat însă pentru NBC News că „impactul asupra mediului al centralei nu a fost niciodată mai bun ca în prezent” și că unitatea funcționează în parametrii autorizației primite.

Acesta a adăugat că Greenidge va deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon prin cumpărarea unor certificate verzi.

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Christine McVie, solistă a formației Fleetwood Mac, a murit la 79 de ani

Publicat

in

De

Cântăreața și compozitoarea Christine McVie, membră a trupei rock anglo-americane Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani, a informat BBC miercuri, citând o declarație a familiei ei, relatează Reuters.

Christine McVie Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Cântăreaţa şi compozitoarea britanică a semnat unele dintre cele mai importante melodii ale formaţiei precum „Little Lies”, „Everywhere”, „Don’t Stop”, „Say You Love Me” şi „Songbird”, potrivit News.ro.

Ea a murit la un spital, având alături familia, se arată într-un comunicat.

McVie a părăsit Fleetwood Mac după 28 de ani, în 1998, dar a revenit în formaţieîn 2014.

„Ne-am dori ca toată lumea să o păstreze pe Christine în inimi şi să-şi amintească viaţa unei fiinţe incredibile şi a unui muzician venerat care a fost iubit universal”, este mesajul familiei artistei.

McVie, care s-a alăturat formaţiei Fleetwood Mac în 1970, este textiera unora dintre cele mai importante melodii ale grupului, inclusiv „Don’t Stop”, „You Make Loving Fun”, „Over My Head”, „Songbird”, „Say You Love Me”.

McVie a lansat trei albume solo. Discul ei din 1984, „Christine McVie”, a fost singurul care a ajuns în topurile americane, pe locul 26.

Între divorţul ei din 1976 de McVie şi căsătoria ei din 1986 cu Quintela, ea a fost logodită timp de trei ani cu toboşarul, compozitorul şi vocalistul de la Beach Boys, Dennis Wilson.

Inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998, Fleetwood Mac este una dintre cele cele mai de succes formaţii din ultimii 50 de ani, cu albumul „Rumors” din 1977 câştigător Grammy, vândut în 45 de milioane de copii în toată lumea, pe locul doi fiind „Tango in the Night” (1987), cu 15 milioane vândute.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO – Pericol la Sala Sporturilor din Arad: Arsenal de luptă descoperit în rucsacul unui tânăr la intrarea la un meci de baschet

Publicat

in

De

Jandarmii au descoperit un adevărat arsenal de luptă în rucsacul unui tânăr care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad la un meci de baschet feminin.

Jandarmii arădeni care asigurau ordinea publică la meciul de baschet feminin între UAV Arad și Rapid București au descoperit un bărbat in vârstă de 21 de ani care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad cu un rucsac în care deținea un întreg arsenal de luptă.

Jandarmii au găsit în rucsac o petardă cu fitil, 3 cutii de materiale pirotehnice, un pumnal de 16 centimetri și un lanț invelit in material textil de un metru lungime.

Tânărul le-a spus jandarmilor că a cumpărat bunurile din București și că le poartă permanent cu el pentru autoapărare.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare, care împreună cu bunurile, vor fi predate IPJ Arad în vederea continuării cercetărilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend