Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

O nouă șansă pentru Gara din Curtea de Argeș – CFR oferă 2, 5 miliarde pentru START RENOVARE

Avatar

Publicat

in

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a scos din nou la licitație proiectarea pentru reabilitarea Gării Curtea de Argeș, clădire monument istoric aflată într-o stare avansată de degradare. La licitațiile organizate în ultimii ani nu s-a prezentat nimeni, așa că acum valoarea estimată a contractului este de aproape patru ori mai mare. Astfel, CFR SA a postat, joia trecută, în sistemul electronic de achiziții publice anunțul privind ”Proiectare faza de expertiză tehnică şi elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul <Reparaţii, reabilitare şi restaurare clădire călători din staţia CF Curtea de Argeş (expertiză şi DALI – clădire monument istoric)>”. Durata contractului este de 24 de luni, din care execuția propriu-zisă două luni. Clădirea de călători din stația C.F. Curtea de Argeș a fost construită în anul 1898 și este monument istoric de interes național. Materialele folosite la construirea clădirii și tehnicile folosite în realizarea acesteia sunt specifice perioadei în care a fost ridicată. Imobilul este în patrimoniul CNCF CFR SA, are suprafața construită la sol de 507 mp și suprafața desfășurată de 1.014 mp, regimul de înălțime este P+1+Pod, structura este din zidărie din cărămidă plină și planșee peste nivel din lemn, iar acoperișul din șarpantă din lemn și învelitoare din tablă.

Clădire monument istoric

STIRI FIERBINȚI

Tema de proiectare se va elabora de către arhitect împreună cu beneficiarul, care trebuie să își însușească forma finală prin semnătură. Studiile de specialitate se va elabora de către consultanți, specialiști, experți, verificatori atestați de Ministerul Culturii. Din punct de vedere financiar, pentru participarea la licitație se impune prezentarea cifrei medii de afaceri pe ultimii trei ani, care trebuie să fie de minimum 253.000 de lei. Valoarea garanţiei de participare este de 2.500 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 20 noiembrie 2019, ora 15,00, iar oferta trebuie sa fie valabilă până la 20 martie 2020.

A șasea licitație pentru reabilitarea Gării Curtea de Argeș

Valoarea totală estimată este de 253.000 de lei, de aproape patru ori mai mare decât cea de la licitația din ianuarie 2018, la care nu s-a prezentat nimeni. Acum, este vorba de a șasea licitație cu acest obiect lansată de CFR SA. Gara a fost inaugurată pe 27 noiembrie 1898, la doar un an de la începerea lucrărilor de construcție, când a avut loc şi punerea în circulaţie a căii ferate Piteşti – Curtea de Argeş. Cu excepţia lui Carol al II-lea, al cărui sicriu a fost adus aici în februarie 2003 cu un vehicul militar, toţi regii înmormântaţi la Mănăstirea Curtea de Argeş au fost aduşi aici pe calea ferată. În decembrie 2017, cu câteva zile înainte ca trenul purtând sicriul cu trupul Regelui Mihai să ajungă aici, Gara Regală din Curtea de Argeş a fost acoperită cu un mesh pentru a nu se vedea starea de degradare a clădirii.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI

ACTUAL

Clotilde Armand, reacție despre situația proceselor verbale de la Sectorul 1: ‘Oamenii care au făcut aceste tentative să fie pedepsiți’

Avatar

Publicat

in

De

Clotilde Armand a reacționat cu privire la situația de la Sectorul 1 al Capitalei: ”Va trebui să fie o anchetă care să fie dusă până capăt, vom insista ca oamenii care au făcut aceste tentative să fie pedepsiți”.

”Noi ce spunem este că a fost tentativă de fraudă, dar nişte lucruri au fost certe, faptul că procesele verbale care s-au închis după numărarea voturilor, aceste procese verbale sunt semnate de toţi reprezentanţii partidelor sunt corecte, faptul că au diferit cu un vot două voturi astea nu sunt nereguli, sunt nişte discrepanţe obişnuite normale, care pot fi rezolvate.

Toate discrepanţele mici sunt rezolvate, la ora actuală, toate procesele verbale care au fost corecte, care au fost închise după numărarea voturilor în faţa tuturor delegaţilor, aceste procese verbale sunt închise, sunt încărcate, sunt transparente, sunt vizibile pe site-ul AEP, aşa că aceste tentative de fraudă sunt depăşite. Va trebui să fie o anchetă care să fie dusă până capăt, vom insista ca oamenii care au făcut aceste tentative să fie pedepsiţi.

STIRI FIERBINȚI

Nereguli care ar avea acum un impact asupra procesului electoral nu sunt e totul corect procesele verbale nimeni nu cred că le contestă, au fost încărcate în aplicaţie, puteţi să le regăsiţi pe internet, toate secţiile de vot, toţi preşedinţii, toţi operatorii au fost de acord cu cifrele care sunt pe internet, procesul poate să meargă mai departe” a afirmat Clotilde Armand.

În ceea ce priveşte avocatul care a vorbit în ultimele ore în numele primarul în funcţie Dan Tudorache Armand a spus că este un avocat „abonat la banii publici” şi că acesta l-a reprezentat pe edilul în funcţie în procesele împotriva sa.

Armand a precizat că îşi va începe mandatul cu un audit care să arate unde sunt toţi banii publici „care nu au fost investiţi, dar au dispărut”, iar rezultatele acestuia să fie făcute publice.

Ea spune că vrea în Primărie „oameni liberi, nu prizonierii unor interese”, iar regulile vor fi „transparenţa, să îi servim pe cetăţeni”, conform news.ro.

Citește și:

Veste bună pentru tinerii care vor să își achiziționeze o locuință. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat

EXCLUSIV S-a lăsat cu bătaie după votare! Acuze dure: ‘Oamenii primarului PNL l-au desfigurat’

E oficial! Schimbare radicală la Legea pensiilor, publicată în Monitorul Oficial! Ce beneficii apar

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO Scandal de proporții! Presupuși membri USR-PLUS au fost filmați în timp ce umblau la sacii cu voturi, păziți de jandarmi la BEC Sector 1

Avatar

Publicat

in

De

sursa foto:  antena3.ro.

Postul de televiziune Antena 3 a difuzat un material video cu mai multe persoane, care ar fi membrii USR-PLUS, care umblă la buletinele de voturi, strânse în saci, într-o încăpere a Biroului Electoral de Circumscripție a Sectorului 1.

Imaginile de pe camera de supraveghere instalată în sala unde au fost depozitați sacii cu voturile de la Sectorul 1 arată cum mai multe persoane pătrund în interior și caută niște saci, sub supravegherea jandarmilor. Imaginile au fost filmate în noaptea de luni spre marți. Apoi, imaginile îi surprind când pleacă cu sacii cu voturi. Se pare că ar fi luat și saci în care s-ar fi aflat și voturi pentru Primăria București.

Sursa foto: Antena3.ro.

”Este cutremur absolut! Este incredibil, asta e fraudă!”, a reacționat Mihai Gâdea, conform stiripesurse.ro.

Citește și:

Veste bună pentru tinerii care vor să își achiziționeze o locuință. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat

EXCLUSIV S-a lăsat cu bătaie după votare! Acuze dure: ‘Oamenii primarului PNL l-au desfigurat’

E oficial! Schimbare radicală la Legea pensiilor, publicată în Monitorul Oficial! Ce beneficii apar

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend