Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

O nouă ruptură în Coaliție! Un ministru UDMR îl critică dur pe un lider PNL: ‘Acționează din ură față de maghiari’

Publicat

in

Ruptură în Coaliție! Ministrul UDMR al Dezvoltării, Cseke Attila, lansează acuzații grave la adresa lui Ilie Bolojan, liderul PNL de Oradea și șef al Consiliului Județean Bihor.

Attila îl acuză pe Bolojan că acționează din ură față de maghiară, numărul angajaților vorbitori de limbă maghiară din administrații scăzând de la 24% la 14%.

Ilie Bolojan acţionează pe baza unor cifre contabile simple, din ură faţă de maghiari – numărul angajaţilor vorbitori de limba maghiară a scăzut de la 24 la sută la 14 la sută – şi conform unui model administrativ greşit, care este străin de loc şi ţară”, a declarat Cseke, citat de Bihari Naplóm conform ebihoreanul.ro.

Masacrul vieţii culturale şi al sistemului instituţional poate fi simpatic pentru unii, dar cu siguranţă nu aduce o comunitate mai pregătită şi nu creează pace socială. Armata PNL-ului, a lui Bolojan, a intrat în război împotriva culturii şi nu poate ţine pasul cu ritmul profesiei, intelectualităţii şi comuinităţii sobre. Este de datoria noastră, în consultare cu cei interesaţi, să le monitorizăm sensibilităţile şi prejudecăţile, să ajutăm la organizarea autoapărării, a luptelor, dacă este necesar, şi, sperăm, şi mai multă pace. La urma urmei, să fie clar pentru toată lumea: adevăratul obiectiv este eliminarea teatrului maghiar independent, celelalte sunt doar explicaţii, cobversaţii”, a mai declarat ministrul.

Vezi și

Experiment Bugetul.ro. L-am ascultat pe primarul USR-PLUS al Sectorului 2 și am mers 4 metri până la un coș de gunoi, apoi am mai mers 4 și alți 4, și alți 4, și alți 4

Lovitură dură din partea Parlamentului! Românii nu vor beneficia de aceste sume de bani

EXCLUSIV Marcel Vela răstoarnă informația apărută în spațiul public! ‘Filiala PNL Caraș-Severin a votat susținerea candidaturii lui Ludovic Orban’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Americanii recunosc și își cer scuze pentru EROARE. Atacul cu dronă din Kabul a ucis 10 nevinovați, nu jihadiști ai ISIS-K

Publicat

in

De

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a prezentat vineri scuze pentru eroarea forţelor americane de la Kabul, produsă cu puţin timp înaintea retragerii şi în urma căreia şi-au pierdut viaţa zece civili, informează AFP preluat de agerpres.

“Ofer cele mai profunde condoleanţe rudelor supravieţuitoare ale celor care au fost ucişi”, a declarat, într-un comunicat, şeful Pentagonului, care a recunoscut că bărbatul vizat era “doar o victimă nevinovată, la fel ca celelalte persoane ucise în mod tragic”.
“Ne cerem scuze şi vom face tot posibilul să învăţăm din această greşeală oribilă”, a adăugat el.

Tot vineri, un general american a recunoscut că atacul cu dronă din 29 august de la Kabul, care a ucis zece civili, printre care până la şapte copii, a fost “o greşeală tragică”.

“Nicio armată nu lucrează la fel de mult ca a noastră pentru a evita victimele civile. Când avem motive să credem că am luat vieţi nevinovate investigăm şi, dacă acest lucru este adevărat, îl recunoaştem”, a declarat generalul Kenneth McKenzie, şeful forţelor americane în Afganistan.

“Este puţin probabil ca vehiculul şi cei care au murit să fi avut legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic-Khorasan (ISIS-K) sau să reprezinte “o ameninţare directă pentru forţele SUA”, a declarat presei generalul Kenneth McKenzie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Alexandru Rafila critică formalitățile privind acordul părinților la testarea copiilor: ‘Nu e nimica invaziv în chestiunea asta’

Publicat

in

De

Medicul Alexandru Rafila afirmă că testele pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 nu sunt manevre medicale invazive, el susţinând ideea că statul trebuie să asigure testarea populaţiei. ”Nu e nimica invaziv în chestiunea asta. Invaziv înseamnă să-ţi facă o injecţie, să îţi introducă un cateter (…) O testare de genul ăsta (…) nu e un act medical în sine”, susţine medicul.

”În şcoală, copiii trebuie să poată fi testaţi periodic. Nu e niciun fel de problemă, nu e niciun fel de filosofie. Am început iar cerem voie, testări invazive. Nu e nicio testare invazivă. Dacă te doare gâtul, eu ţin minte când eram copil, ne lua un tampon, un exudat faringian din gât. Se poate lua din gât sau din nas. Nu e nimica invaziv în chestiunea asta. Invaziv înseamnă să-ţi facă o injecţie, să îţi introducă un cateter, să îţi facă o manevră invazivă. Nu e nimic invaziv. Ajungem la nişte discuţii datorită acestei mentalităţi de a folosi tot timpul termeni ameninţători şi atunci există contra-reacţia: nu vreau să-mi las copilul să testeze invaziv”, a afirmat Alexandru Rafila vineri seară, la Digi 14, potrivit news.ro.

Acesta a arătat că, în contextul în care în România are ”cel mult un medic la zece şcoli”, există persoane care pot fi instruite, în cadrul şcolii să realizeze testarea rapidă pentru depistarea infecţiei SARS-CoV-2, el arătând că ”nu e nicio filosofie” în acest sens.

”O testare de genul ăsta (…) nu e un act medical în sine, este pur şi simplu o manevră în care iei un produs de la un copil, iei exudat nazal sau faringian şi îl utilizezi. Deci trebuie să existe accesibilitatea testării”, a explicat Rafila.

Medicul consideră statul ”trebuie să asigure accesibilitatea testării”, el arătând că discuţia despre cine plăteşte testarea periodică a unor categorii profesionale este una ”stupidă”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend