Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

O nouă metodă de phishing – Firmele de curierat sunt principalul vector

Publicat

in

Circulă o nouă tentativă de tip phishing. Cei care vor să păcălească persoanele naive se folosesc de imaginea unor firme de curierat, cu activitate mult mai intensă în perioada reducerilor.

„O nouă tentativă de phishing exploatează folosirea serviciilor de curierat, care în perioada reducerilor de sezon au o activitate mult mai intensă. Mulți dintre utilizatori se potrivesc pe acest scenariu, pentru că ar trebui să primească un colet”, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Cei care primesc mesaje privind coletele care-i așteaptă trebuie să:

– fie vigilenți și să analizeze cu atenție informațiile primite, înainte de a face o acțiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea datelor sensibile

– să evite accesarea link-urilor sau atașamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute

– să evite furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri și sî verifice mereu în browser-ul de internet că sunt pe site-ul legitim

– să analizeze cu atenție corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului în limba română

– să verifice de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Rusia ar pregăti atacuri cibernetice masive în Ucraina

Publicat

in

De

Rusia ar intenționa să lanseze atacuri cibernetice masive asupra infrastructurii critice din Ucraina, în special în industria energetică, precum și să crească numărul atacurilor de tip Distributed Denial of Service (DDoS) asupra instituțiilor din Polonia și statele baltice, spune Serviciul ucrainean de informații, citat de Pravda.

Hackeri rusiFoto: Dreamstime.com

  • „În primul rând, atacul cibernetic va viza întreprinderile din industria energetică.
  • Asta va permite inamicului să încerce să sporească efectul loviturilor cu rachete asupra instalațiilor de alimentare cu energie electrică, în special în regiunile de est și de sud ale Ucrainei”, a avertizat Serviciul ucrainean de informații.

Conform sursei citate, în desfășurarea acestor operațiuni rușii se vor folosi de experiența atacurilor cibernetice asupra sistemelor energetice ale Ucrainei în 2015 și 2016, iar astfel vor încerca să încetinească contraofensiva trupelor ucrainene.

În decembrie 2015, o mare parte din vestul Ucrainei a rămas complet fără curent electric timp de câteva ore, iar ulterior serviciile secrete ucrainene au descoperit programe malware în sistemele informatice ale mai multor companii regionale de distribuţie a energiei electrice. A fost prima pană majoră de electricitate provocată vreodată de un atac cibernetic şi a stârnit temeri pe plan internaţional cu privire la vulnerabilitatea infrastructurilor critice.

În 24 februarie, cu o oră înainte de invadarea Ucrainei, Rusia a comis un atac cibernetic asupra unei reţele de sateliţi pentru a-și pregăti terenul pentru invazie. „Atacul a provocat perturbări importante în comunicaţii, care au afectat serviciile publice, companiile şi pe cetăţenii utilizatori în Ucraina şi a afectat, de asemenea, mai multe state membre UE”, a acuzat Uniunea Europeană. (Foto: Dreamstime)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ce spune Kremlinul despre închiderea frontierelor și legea marțială / Va anunța Putin vineri anexarea regiunilor ucrainene ocupate?

Publicat

in

De

Kremlinul a declarat luni că nu a fost luată nicio decizie privind închiderea frontierelor Rusiei, pe fondul exodului de bărbați de când președintele Vladimir Putin a declarat miercurea trecută o mobilizare parțială, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri PeskovFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

În ceea ce privește ”zvonurile” despre posibile închideri ale frontierei din cauza mobilizării parțiale, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a precizat că „în acest moment nu s-a luat nicio decizie în acest sens”.

În același timp, Kremlinul cere „o abordare foarte atentă” a tututor informațiilor prinvid mobilizarea parțială, inclusiv a introducerii legii marțiale în mai multe regiuni, sugerând că circulă multe neadevăruri.

Într-o convorbire cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut, de asemenea, că unele convocări au fost făcute din greșeală și că erorile vor fi corectate.

  • ”Într-adevăr, există cazuri în care decretul [privind mobilizarea parțială] este încălcat, în unele regiuni guvernatorii lucrează activ pentru a corecta situația. Jurnaliștii noștri și ONG-urile noastre desfășoară, de asemenea, o muncă activă și foarte necesară. Acest lucru este foarte important”
  • „Sperăm că ritmul va crește, că toate greșelile vor fi corectate”, a spus Peskov.

Întrebat de reporteri dacă cineva din administrația prezidențială a primit ordin de încorporare, Peskov a spus că nu șite, relatează agenția rusă de presă TASS.

„Aceasta este o chestiune personală, iar citațiile nu vin la locul de muncă”, a declarat Peskov.

Se va adresa Putin în fața Adunării Federale

De asemenea, Peskov a fost întrebat de reporteri dacă președintele rus Vladimir Putin se va adresa în fața Adunării Federale pe 30 septembrie, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că nu poate confirma această informație.

Un discurs al preşedintelui Vladimir Putin în Adunarea Federală (Parlamentul rus) ar putea avea loc pe 30 septembrie, a informat duminică RIA Novosti, citând o sursă din parlament.

Agenţia TASS, citând o sursă din Duma de Stat, a transmis că pe 30 septembrie ar putea avea loc „procedura de intrare a regiunilor DNR, LNR, Herson și Zaporojie în componenţa Rusiei”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend