Conecteaza-te cu noi

Comunicate de Presa

O nouă meserie prinde avânt în România Formator: “Poate câștiga lejer 6.000 lei pe lună, în primii doi ani de activitate”

Publicat

in

richarderskine

În contextul în care România are una dintre cele mai mari rate de șomaj în rândul absolvenților de studii superioare din Uniunea Europeană (7,1% potrivit ANOFM), există câteva specializări care reușesc să creeze locuri de muncă plătite ca în Occident. Dintre acestea, o profesie care a devenit la mare căutare în Vest, câștigă din ce în ce mai mare teren pe piața românească. Meseria de psihoterapeut integrativ erskine reușește să îi țină pe absolvenții de psihologie să profeseze în țară, iar câștigurile pe care aceștia le generează depășesc 6.000 de lei pe lună, în primii doi ani de activitate, susțin formatorii din domeniu.

Ce reprezintă profesia de psihoterapeut integrativ erskine?
Psihoterapia integrativă erskine este o specialitate medicală care se desfașoară, în general, în regim privat și unde oamenii vin să-și trateze toate problemele emoționale generate de ritmul de viață trepidant, specific secolului XXI. “Oamenii intră în cabinet, dar nu se așează pe o canapea, așa cum ați văzut în filme, ci stau față în față cu psihoterapeutul și vorbesc despre ceea ce îi supară sau își doresc. Lucrurile care se spun în cabinetul de psihoterapie integrativă au legatură cu viața, cu crizele existențiale, cu problemele de cuplu, dar și cu aspecte mai dure, cum ar fi depresia, anxietatea, atacul de panică, tulburările alimentare sau de somn”, declară psihologul Camelia Stavarache, președintele Asociației pentru Psihoterapie Integrativă (Școala Erskine).

Cum ajungi psihoterapeut integrativ?
Psihoterapeutii integrativi erskine urmează cursurile postuniversitare la Asociația de Psihoterapie Integrativa (Școala Erskine), în principal fiind absolvenți de medicină sau psihologie, ne spune formatorul. “Cursanții au nevoie de trei calități, de o investiție de doi ani din viata lor și o motivație puternică pentru a ajunge să aibă succes în această meserie. Cele trei calități sunt: inteligența peste medie, creativitatea înaltă și un bun echilibru emoțional. Prima etapă de formare durează doi ani, cursurile sunt intensive (1 weekend/lună) și, dacă au trecut cu brio examenul final, își pot deschide propriul cabinet. Urmează apoi, o perioadă practică de minim 1 an, similară rezidențiatului”, declară președintele Camelia Stavarache. Totodată, formatorul ne spune că această profesie este foarte bine remunerată, iar în primii doi ani de activitate, cabinetul poate atinge venituri mult peste media României, de 5-6.000 de lei pe lună.
În 2015, primul curs de formare în psihoterapie integrativă va avea loc în București, în perioada 28 februarie – 1 martie, iar în Constanța, în perioada 28-29 martie. Programele de formare sunt organizate de Asociația de Psihoterapie Integrativă (Școala Erskine), sunt acreditate de Colegiul Psihologilor din România (COPSI) și de Asociația Internațională de Psihoterapie Integrativă (IIPA), iar absolvenții pot obține și Certificatul Internațional de Psihoterapeut Integrativ.
Cursurile se vor desfășura după programa Institutului de Psihoterapie Integrativă de la New York, folosind Simulatorul PSI – un model unic în România și interacțiunea cu pacienții reali. Înscrierile se pot face pe website-ul www.formarepsihoterapie.ro

Formatori internaționali îi pregătesc pe viitorii psihoterapeuți integrativi români
Cursurile vor fi susținute de formatori reputați la nivel mondial, dintre aceștia îl amintim pe părintele psihologiei integrative și președintele fondator al Asocației Internaționale de Psihoterapie Integrativă (IIPA), Richard Erskine. Din echipa de formatori mai fac parte Anthony Janetty (SUA), Elena Guarella (Italia) și Amaia Mauritz (Spania), membri din Consiliul de conducere al IIPA și presedinți de asociații de psihoterapie integrativă în țările lor. “Cea mai importantă oportunitate pentru cursanți este de a lucra cu Richard Erskine, laureat cu doua premii Erc Berne, un fel de Nobel în psihologie. De asemenea, în perioada supervizării, asociația pune la dipoziție gratuit, cabinete și pacienți absolvenților săi”, declară psihologul Camelia Stavarache, președintele Asociației pentru Psihoterapie Integrativă (Școala Erskine).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

GALERIE FOTO | LUDOVIC ORBAN ÎN ARGEȘ, LA SĂRBĂTORIREA A 146 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL: “PNL ÎȘI DOREȘTE O ROMÂNIE PUTERNICĂ, RESPECTATĂ ȘI APRECIATĂ ÎN LUME”

Publicat

in

PNL Argeș și președintele organizației, deputatul Adrian Miuțescu, au fost azi gazde pentru liberali din toată țara, la Muzeul Național Brătianu, unde au fost sărbătoriți 146 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. De asemenea, au fost marcați 200 de ani de la nașterea lui Ion C. Brătianu și un an de la inaugurarea Muzeului Național Brătianu.

Au răspuns invitației colegilor din Argeș președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, secretari de stat, deputați și senatori PNL, aleși locali și județeni, membri și simpatizanți PNL. Invitații s-au recules, pentru o clipă, la capela Brătienilor, unde a fost oficiată o slujbă și au fost depuse coroane de flori. Apoi, pe platoul din fața Vilei Florica, în acordurile unui cvartet al Filarmonicii Pitești, au luat cuvântul președintele PNL, Ludovic Orban, președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, europarlamentarul Vlad Nistor, Dinu Zamfirescu, fondator PNL după 1990 și membru al familiei Brătianu și directorul Muzeului Național Brătianu, Mihai Alexandrescu.

Adrian Miuțescu: “Aici, la Florica, s-a născut liberalismul”

Președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, a subliniat faptul că pe memealguri argeșene, la Vila Florica din Ștefănești, a luat naștere liberalismul românesc. „Ca în fiecare an, sunt emoţionat, pentru că aici la Florica, în Argeş s-au născut liberalismul şi Partidul Naţional Liberal. Am onoarea să vă avem azi, aici, printre noi. Astăzi, mai mult ca oricând, aniversăm trei evenimente importante: 146 de de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, 200 de ani de la naşterea lui Ion C. Brătianu şi un an de la înfiinţarea Muzeului Naţional Brătianu. Țin să-i mulțumesc domnului președinte Orban pentru că a militat pentru înființarea Muzeului. Vă mulțumim și contăm pe dvs în continuare!”, a declarat deputatul Adrian Miuțescu, președinte al PNL Argeș.

Europarlamentar PNL și istoric, Vlad Nistor a declarat că: “Este obligația noastră, a tuturor celor de aici, de a face în așa fel încât acest partid să fie ce a fost și să rămână decidentul democratic esențial din această țară”.

Dinu Zamfirescu, fondator al PNL după 1990, a amintit de rolul esențial pe care l-a avut Ludovic Orban în readucerea PNL la guvernare: “Într-un fel mă simt și eu gazdă, am locuit în această casă, la Florica. Sunt emoționat de câte ori vin aici. (…) Datorită lui Ludovic Orban există în momentul de față un Guvern liberal”.

ÎPS Calinic: “Familia Brătianu a fost o familie binecuvântată de Dumnezeu”

“Când spui Brătianu, spui celebritate. Familia Brătianu a fost o familie binecuvântată de Dumnezeu. Seniorul Brătianu şi juniorul Brătianu sunt nişte sfinţi. Nicolae Iorga a scris despre România de la Argeş şi nu a fost o glumă. Ionel Brătianu era un gospodar fantastic, genial. Domnule Orban, domnilor miniștri, ați pornit cu dreptul și îmi doresc să fiți tot așa de buni. Tot înainte! La mulți ani!”, le-a transmis celor prezenți arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a subliniat faptul că Muzeul Național Brătianu este încă la început, fiind în plan mai multe investiții. “Unii au considerat că Vila Florica este casă de vacanță. Împreună cu dl director Alexandrescu și secretarul de stat Liviu Brătescu ne-am mobilizat să avem azi, aici, o dublă sărbătoare: 146 de ani de la înființarea PNL și un an de la inaugurarea Muzeului Național Brătianu. S-a făcut dreptate și acesta este doar începutul. Zona de parc va arăta cel puțin la fel de bine ca muzeul”, a promis Bogdan Gheorghiu.

Ludovic Orban: “Ion C. Brătianu a fost un adevărat titan”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre ștacheta ridicată foarte sus de către fondatorii partidului, transmițând liberalilor prezenți la eveniment și mesajul președintelui României, Klaus Iohannis.


“În UE, PNL este partidul cu cea mai îndelungată istorie. Pentru noi, a face politică este cu mult mai greu față de alții, pentru că avem o ștachetă, avem înaintași care au fost actorii principali în emanciparea și realizarea României moderne. Ion C. Brătianu a fost un adevărat titan, a condus Guvernul 12 ani, timp în care a înființat BNR, a realizat 3000 km de drumuri și căi ferate. România nu exista, erau doar niște principate. Într-un context internaţional nefavorabil, Ion C. Brătianu a avut o diplomaţie senzaţională, el este cel care l-a adus pe principele Carol în România. Dl președinte Iohannis m-a sunat de dimineață și m-a rugat să vă transmit La mulți ani! Dânsul nu a putut fi prezent, este la Consiliul Europei, dar este alături de noi. Suntem la guvernare și suntem judecați pentru ceea ce facem la guvernare. Avem extrem de multe oportunități, pe care trebuie să le valorificăm. PNL își dorește o Românie puternică, respectată și apreciată în lume. Depinde de fiecare dintre noi să punem România pe această direcție. Să dea Dumnezeu ca PNL să fie la înălțimea provocărilor cu care ne confruntăm!”, a declarat președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Federaţia SANITAS atrage atenţia: Echipamentele vechi şi suprasolicitarea personalului fac posibilă repetarea oriunde a tragediei de la Spitalul Judeţean Neamţ

Publicat

in

Tragedia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ se poate repeta oricând, în oricare altă unitate sanitară din România, din cauza lipsei echipamentelor medicale adecvate, a infrastructurii tehnice vechi din spitale şi a suprasolicitării personalului medical existent, se menţionează într-un comunicat remis luni AGERPRES de Federaţia SANITAS.

Organizaţia sindicală din domeniul sanitar „atrage atenţia că situaţii similare pot avea loc oricând în alte instituţii sanitare din România, cauzele principale fiind lipsa echipamentelor medicale adecvate, infrastructura tehnică veche, care nu funcţionează în parametri normali, şi suprasolicitarea personalului medical existent”, se precizează în comunicat.

În context, reprezentanţii Federaţiei SANITAS s-au declarat solidari cu personalul din Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ.

„Federaţia SANITAS din România este solidară cu colegii noştri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ care au trecut prin tragedia incendiului de la secţia de ATI şi care, într-un act firesc de responsabilitate profesională, au făcut tot ceea ce era posibil pentru salvarea pacienţilor”, potrivit comunicatului.

Pe de altă parte, organizaţia sindicală subliniază că autorităţile nu implementează politici de rezolvare a problemelor grave ale sistemului sanitar şi solicită societăţii civile să pună presiune pe mediul politic, astfel încât acesta să reformeze sistemul de sănătate.

„SANITAS atrage atenţia colegilor din sănătate că este momentul în care trebuie să ne unim vocile pentru a cere autorităţilor să se trezească la realitate şi să facă ceea ce este absolut necesar pentru funcţionarea normală a acestui domeniu. Altfel, prin tăcerea noastră, riscăm să devenim ‘complicii’ guvernanţilor la distrugerea sistemului medical public din România! Iar vocea unică trebuie să depăşească limitele domeniului medical. Cerem societăţii civile să vină alături de noi în tot acest demers, pentru că Sănătatea românească trebuie, ea însăşi, să fie vindecată. Apelăm la organizaţiile sindicale, cele profesionale, la asociaţiile de pacienţi şi alte organizaţii cu activitate în domeniu. În acest moment, sistemul public de sănătate este bolnav cronic, iar perspectivele de însănătoşire sunt minime, dacă nu îi vom obliga pe cei care răspund de managementul lui la toate nivelurile să adopte o politică coerentă de înnoire a acestuia”, se precizează în comunicat.

Potrivit Federaţia SANITAS, principalele probleme care afectează sistemul medical sunt managementul defectuos şi lipsa de coordonare a autorităţilor care răspund de buna funcţionare a sistemului de sănătate, uzura fizică şi morală avansată a infrastructurii tehnice, lipsa de resursă umană calificată din instituţiile sanitare, interesul scăzut pentru sănătatea şi securitatea angajaţilor la locul de muncă, lipsa dotărilor medicale, formalismul şi superficialitatea cu care sunt tratate instructajele periodice, respectarea protocoalelor şi a procedurilor interne, insuficienţa materialelor şi echipamentelor medicale şi de protecţie. 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend